reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze urodzinki... I kolejne rowniez! :)

reklama
a my bedziemy we Władysławowie, termin jeszcze nie ustalony, wiec sie dopasjemy do czerwcówek, tylko musze wiedziec ze 2 miesiace wczesniej, zeby urlop wziac, ale fajnie! tralalalalalala

juz coraz blizej i zastanawiam sie nad tortem
bede sama piec bo pierwsze swietowanie bedziemy miec w bardzo ciasnym rodzinnym kregu
poza tym w Berlinie nie mam sprawdzonej cukierni

macie jakies pomysly tortowe? moze sprawdzone przepisy? tak zeby maluszek mogl posmakowac

juz coraz blizej i zastanawiam sie nad tortem
bede sama piec bo pierwsze swietowanie bedziemy miec w bardzo ciasnym rodzinnym kregu
poza tym w Berlinie nie mam sprawdzonej cukierni

macie jakies pomysly tortowe? moze sprawdzone przepisy? tak zeby maluszek mogl posmakowac
ja tez na pewno sama upieke bo chce zeby bylo to jadalne ciasto, a o to w Holandii niestety trudno. Na pewno baza bedzie "rzucany" biszkopt z blogu Moje wypieki. Na to chce zrobic mase albo na bazie mascarpone, moze z bita smietana i jedna warstwe czekoladowa. Czas powaznie nad tym zaczac myslec bo jeszcze nieco ponad 3 tygodnie a na pewno trzeba jakies testy przeprowadzic :-D

Jak to zleciało :-D My tort zamówimy a resztę mam już zaplanowaną, zastanawiam się tylko nad jakimś ciepłym daniem lub przekąską co zrobić, macie sprawdzone przepisy??

koriander - tylko uważaj z tą ilością testowanych tortów :-D

Koriander no wlasnie tez tak mysle, masa smietankowa albo z dodatkiem mascarpone zeby tak tlusto nie bylo
mysle zeby oddac do tego swierze owoce, moze beda juz truskawki albo jagody
taki letni torcik

Anecznik moze zupe gulaszowa albo udka pieczone na ostro albo na slodko
ja tez czesto podaje zupe-krem brokulowa z bagietka czosnkowa
chyba ze robisz kinderparty to pewnie najlepiej sprzedadza sie nugetsy z frytkami

No ja na pewno sama nie upiekę!!! Dwie lewe ręce i brak piekarnika!!! :D ale mam zaufaną cukiernię, robią przepyszne różności ;) no chyba że teściowa będzie chciała coś upiec, chociaż wątpię... ostatnio się ciutkę rozleniwiła!!! hahaha!!! ;)

Macie jakieś pomysły na prezent dla malca na roczek??? chciałabym mu kupić coś fajnego z czego będzie miał pożytek nie tylko na parę minut!!!

J
koriander - tylko uważaj z tą ilością testowanych tortów :-D
:-D

Co do jedzonka dla doroslych to pewnie zrobie moja popisowa tarte z kozim serem, odrobina miodu i swiezym tymiankiem, do tego pieczone udka na slodko-ostro i przystawki, plus jakies kanapeczki, pasty koreczki itp

Klementinka ja tez sie nastawiam na owocki, Lila dostala ostatnio swieza truskawke i strasznie jej smakowala, mysle ze nie ma co cudowac, roczek to wazne urodzinki ale dziecko nie doceni w pelni tortu w ksztalcie lokomotywy czy boiska, pewnie proste wielokolorowe wzorki beda budzic wieksze zainteresowanie

Kasiek od nas dostanie m. in takie cos, zdjecie z internetu bo juz mi sie zdazyl aparat zapodziac w tym balaganie, kupilismy pare dni temu za grosze, Lila jest zachwycona, manewruje duzo latwiej niz tym chodzikiem z Playskoola, no i moze wozic swojego pieska wszedzie :-)
060ME-2a duwkar koe met blokken.jpg

reklama
:-D

Co do jedzonka dla doroslych to pewnie zrobie moja popisowa tarte z kozim serem, odrobina miodu i swiezym tymiankiem, do tego pieczone udka na slodko-ostro i przystawki, plus jakies kanapeczki, pasty koreczki itp

Klementinka ja tez sie nastawiam na owocki, Lila dostala ostatnio swieza truskawke i strasznie jej smakowala, mysle ze nie ma co cudowac, roczek to wazne urodzinki ale dziecko nie doceni w pelni tortu w ksztalcie lokomotywy czy boiska, pewnie proste wielokolorowe wzorki beda budzic wieksze zainteresowanie

Kasiek od nas dostanie m. in takie cos, zdjecie z internetu bo juz mi sie zdazyl aparat zapodziac w tym balaganie, kupilismy pare dni temu za grosze, Lila jest zachwycona, manewruje duzo latwiej niz tym chodzikiem z Playskoola, no i moze wozic swojego pieska wszedzie :-)
Zobacz załącznik 351276

ja zamierzam wlasnie miec tort w kształcie autka:)

ja chyba kupie piaskownice,drewniana z lawkami,zamknieciem,i parasolem
takie cos DUZA PIASKOWNICA Z ŁAWECZKAMI I DASZKIEM 170 X 170 (1577728919) - Aukcje internetowe Allegro
bo na nic innego pomyslu nie mam

Do góry