Lenuszka
Mamusia Gajusi
KatarzynaWilla czy w stylu Dynasti to nie wiem.Pierwsze pietro 240 metrow,a parter o tym samym metrazu przerobiony na sale na przyjecia.Do tego wielki ogrod przed domem z trawnikami(ile sprzatania:-()
Lenaestesmy katolikami.Ale tutaj maz czy ojciec ma zawsze racje.Tutaj kobieta nie moze podniesc glosu na meza przy ludziach(w domu to inna sprawa).Ja np. sprzatam u ciotki mojego P. bo kobieta nie widzi.Nie wyszla za maz.A decyzje czy pomalowac mieszkanie ,kiedy zrobic oplaty podejmuje jej szwagier.
Mnie tutaj mezczyzni nazywaja podzegacz.I boja sie puszczac ze mna kobiet do miasta na zakupy.Raz jak moj poszedl z kolegami do baru (Victoria miala z 2 miesiace) i spoznil sie 5 minut , wpadlam do baru z dzieckiem na reku wydarlam sie po wlosku ze dziecka sama sobie nie zrobilam palcem, dalam coreczke tatusiowi(z brudna pielucha),torbe i wyszlam.Pozniej wlasciciel baru mowi mi ze nie zyczy sobie zmiany pieluch z kupa w barze na stole bo smierdza.No tak jak w zyciu pieluchy nie zmienil to mysli ze dzieci robia kupe o zapachu kwiatkow.
Mamy przyjaciol kawalerow(30-35 lat)co mamusia szykuje ubranka dla dziecka.Wchodzi taki do lazienki i sie drze: mama gdzie mam slipy,skarpetki, spodnie i koszulke.Ja tobym takie 30-letnie dziecko zatlukla przy pierwszym zapytaniu.Nie mowiac ze jak synus wyjdzie na dyskoteke to mamusia nie spi czekajac na niego.Czasami do rana.
Zona wloszka rzadko pracuje jak przyjda na swiat dzieci.Inaczej z cudzoziemkami.Ja np.pracuje jako opiekunka(czytaj pomoc domowa) 4-5 godzin dziennie.Kocham moja gwiazdke ale nie wyobrazam sobie byc zamknieta caly dzien w domu ,wychodzac na spacerki, gotujac i sprzatajac.Nie moc pojsc do fryzjera, czy na kawe z kolezankami bo ciagle jest sie z dzieckiem w domu nie mogac liczac na pomoc tatusia.
To tyle z wiadomosci ze swiata.Pozdrawiam i milego dnia zycze.
Strasznie ja dla mnie...ale podziwiam Cię ze wytrzymujesz.....bo ja bym jaja po kolei poobcinała siekiereczka na pienku