reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
- Dołączył(a)
- 2 Grudzień 2009
- Postów
- 18 917
Zdec te torty są prześliczne. Ciężko wybraC który najładniejszy.
Tak to prawda piękne...ale ciekawe ile za kg sobie życzą
Tak to prawda piękne...ale ciekawe ile za kg sobie życzą
pewnie majątek
Lenuszka
Mamusia Gajusi
- Dołączył(a)
- 2 Grudzień 2009
- Postów
- 18 917
pewnie majątek
na moje oko co najmniej 50 zł;(
Agnieszka 73
Zaangażowana w BB
- Dołączył(a)
- 4 Luty 2011
- Postów
- 140
Witajcie my wlasnie skonczylismy sprzatac po balu ktory trwal do polnocy.Jestesmy padnieci ale goscie zadowoleni.Po ogladaniu zdjec tortow ja zrobilam cos takiego w trzy godziny.Moze nie taki sliczny jak z cukierni ale rodzinka mojego P. byla zachwycona.
Załączniki
Lenuszka
Mamusia Gajusi
- Dołączył(a)
- 2 Grudzień 2009
- Postów
- 18 917
PięknyWitajcie my wlasnie skonczylismy sprzatac po balu ktory trwal do polnocy.Jestesmy padnieci ale goscie zadowoleni.Po ogladaniu zdjec tortow ja zrobilam cos takiego w trzy godziny.Moze nie taki sliczny jak z cukierni ale rodzinka mojego P. byla zachwycona.
A mase marcepanową sama robiłaś??
Agnieszka 73
Zaangażowana w BB
- Dołączył(a)
- 4 Luty 2011
- Postów
- 140
Lena to masa z cukru pudru i miodu oraz odrobine wody i troszeczke zelatyny.I wychodzi jak marcepan.Tutaj gdzie mieszkam marcepan strasznie drogi , ale jak jestem w Polsce kupuje .A ze lubie piec to przy okazji pobytu w Polsce zawsze robie zapas na pol roku galaretek, budyniow, maku bo tutaj takich jak w Polsce nie ma .A mak to juz w cenie zlota(55-60 euro za kilo)
IZIA ja pisze troche na Mamy polki we wloszech bo niestety mieszkam tutaj.
IZIA ja pisze troche na Mamy polki we wloszech bo niestety mieszkam tutaj.
Lenuszka
Mamusia Gajusi
- Dołączył(a)
- 2 Grudzień 2009
- Postów
- 18 917
Lena to masa z cukru pudru i miodu oraz odrobine wody i troszeczke zelatyny.I wychodzi jak marcepan.Tutaj gdzie mieszkam marcepan strasznie drogi , ale jak jestem w Polsce kupuje .A ze lubie piec to przy okazji pobytu w Polsce zawsze robie zapas na pol roku galaretek, budyniow, maku bo tutaj takich jak w Polsce nie ma .A mak to juz w cenie zlota(55-60 euro za kilo)
IZIA ja pisze troche na Mamy polki we wloszech bo niestety mieszkam tutaj.
Ale też masz córeczke z czerwca wiec spokojnie dawaj na czerwiec
Zawsze jedna osoba wiecej to milion tematów do rozmowy
A dasz przepis na masę??
reklama
Agnieszka 73
Zaangażowana w BB
- Dołączył(a)
- 4 Luty 2011
- Postów
- 140
LENA oczywiscie oto skladniki:
30 gram wody
50 gram miodu lub glukozy jezeli ktos jest uczulony na miod
5 gram zelatyny w platkach
ponad 500 gram cukru pudru
barwniki spozywcze.
Zelatyne namoczyc w wodzie odcisnac. Wode z miodem podgrzac NIE ZAGOTOWAC.dodac zelatyne mieszac az do calkowitego rozpuszczenia.Dodac 500 gram cukru pudru i zagniatac.Jezeli jest kleista dodac wiecej cukru pudru i zagniatac az do uzyskania konsystencji plasteliny.Podzielic na kawalki i dodac barwniki wedlug uznania.Przechowywac w lodowce.
Ja robilam pierwszy raz wlasnie na urodziny Viki i mi wyszla chociaz cukru zuzylam okolo 800 gram (300 gram wiecej niz w przepisie).Podobno zawsze wychodzi.:-) Na pierwszy raz sprobuj zrobic z polowy skladnikow.
30 gram wody
50 gram miodu lub glukozy jezeli ktos jest uczulony na miod
5 gram zelatyny w platkach
ponad 500 gram cukru pudru
barwniki spozywcze.
Zelatyne namoczyc w wodzie odcisnac. Wode z miodem podgrzac NIE ZAGOTOWAC.dodac zelatyne mieszac az do calkowitego rozpuszczenia.Dodac 500 gram cukru pudru i zagniatac.Jezeli jest kleista dodac wiecej cukru pudru i zagniatac az do uzyskania konsystencji plasteliny.Podzielic na kawalki i dodac barwniki wedlug uznania.Przechowywac w lodowce.
Ja robilam pierwszy raz wlasnie na urodziny Viki i mi wyszla chociaz cukru zuzylam okolo 800 gram (300 gram wiecej niz w przepisie).Podobno zawsze wychodzi.:-) Na pierwszy raz sprobuj zrobic z polowy skladnikow.
Podziel się: