reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy

Moje dziecie dzisiaj w nocy znowu urządziło imprezkę :)))
Ale nie czułam kopniaczków"wysadzających brzuch" tylko takie ruchy za górami,lasami...ale bardzo wyrażnie ...więc chyba Maluch ułożył się jakoś inaczej...
No już wstałam i czekam na usg :)))))))

reklama
All me moja dziewczyna też daje czadu w nocy. Kopie właściwie w jednym miejscu, ale dosyć konkretnie, bo mój T. już Ją czuje :) Daj znać po USG!

najczęściej jest tak że jak śpimy, leżymy to odczuwamy ruchy, gdy chodzimy, poruszamy się to działa to jak kołyska na dzidzię, która teraz najwięcej czasu śpi, gdy my odpoczywamy dzidziuś wtedy urządza harce ;-)

hej dziewczyny :) ja też czuję już ruchy w postaci delikatnych kopniaczków, najcześciej 2-4 razy w ciągu dnia kilka jedno po drugim. Czasami aż mi brzuch podskakuje :-)
ale co mnie zastanawia, nie są one już tak nisko, tylko prawie pod pępkiem a ciągle mam wrażenie, że dziecko jest niżej. Jak to możliwe? Bo dzidzia chyba sobie leży i jest ułożona poprzecznie? wiecie jak to jest w okolicach 18-20 tygodnia?
Ostatnio ruchy osłabły na dwa dni ale lekarz na wczorajszej wizycie powiedział że mam się w ogóle nie przejmować, na moje pytanie od kiedy liczyć ruchy powiedział żeby w ogóle nie liczyć bo zwariuję :angry: dziwi mnie jego postawa ale jest dobrym specjalistą więc zaufam...

M. Lena - trochę zaufania do swojego lekarza ;-) mój mi wczoraj powiedział, ze około 30 tc powinno się liczyć ruchy dziecka a na razie na spokojnie ;-) a dziecko rusza się jeszcze pod pępkiem tak mi wczoraj pokazywał mój gin.

reklama
Do góry