reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze Ruchy Naszych Maluszków Mamy Lipec 2014

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Czy Wasze dzieciaczki też tak szaleją w brzuszkach jak moja?

Ponoć takie dzieciaczki sporo czasu przesypiają w brzuszkach a ja mam wrażenie, że moja córcia wariuje cały czas, a zwłaszcza w nocy, ja nie wiem kiedy ona śpi :-D :-p

od dłuższego czasu miałam wrażenie, że budzi mnie w nocy o określonych godzinach, aż w końcu wzięłam telefon do sypialni i za każdym razem jak obudziły mnie kopniaki sprawdziałam która jest godzina. Po kilku dniach wszystko było już jasne :tak:

pomijając wygibasy w ciągu dnia (nasilone zwłaszcza ok 17-18), wieczorna impreza zaczyna się o 21-22, potem cisza, pobudka o 1 w nocy, wypinanie się, rozciąganie, czkawka, parę mocniejszych kopniaczków, potem znów to samo godz 3-4 , przerwa i pobudka 6 najpóźniej 7.30.

powiem Wam, że zaskakuje mnie regularność i dokładność tego wszytskiego. Nie przypuszczałam, że dziecko w brzuszku ma już taki określony rozkład aktywności w ciągu dnia (a raczej nocy) :-D

reklama
Czy Wasze dzieciaczki też tak szaleją w brzuszkach jak moja?

Ponoć takie dzieciaczki sporo czasu przesypiają w brzuszkach a ja mam wrażenie, że moja córcia wariuje cały czas, a zwłaszcza w nocy, ja nie wiem kiedy ona śpi :-D :-p

od dłuższego czasu miałam wrażenie, że budzi mnie w nocy o określonych godzinach, aż w końcu wzięłam telefon do sypialni i za każdym razem jak obudziły mnie kopniaki sprawdziałam która jest godzina. Po kilku dniach wszystko było już jasne :tak:

pomijając wygibasy w ciągu dnia (nasilone zwłaszcza ok 17-18), wieczorna impreza zaczyna się o 21-22, potem cisza, pobudka o 1 w nocy, wypinanie się, rozciąganie, czkawka, parę mocniejszych kopniaczków, potem znów to samo godz 3-4 , przerwa i pobudka 6 najpóźniej 7.30.

powiem Wam, że zaskakuje mnie regularność i dokładność tego wszytskiego. Nie przypuszczałam, że dziecko w brzuszku ma już taki określony rozkład aktywności w ciągu dnia (a raczej nocy) :-D

mam bardzo podobnie i w bardzo podobnych godzinach...tez sie zastanawiam kiedy on spi :)

Adaś pobił wszystko, kopie mnie.. tuż pod żebrami:szok: Jezu to już?! Ja chce jeszcze normalnie pooddychać:baffled:

Jagódka, to znaczy ze juz jest ułożony główka w dol. Szybki chłopak. Mój jeszcze fika po bokach brzucha i na dole. Gin mi ostatnio mówiła ze do 32 tc powinien sie juz obrócić główką w dol.

Pola mam taką nadzieję - mówię kopanie, ale to wcale nie musiało być wykonane nogą:-D Wcześniej uparcie siedział tylko miednicowo i poprzecznie, a ja bardzo nie chciałabym cc. W ogóle czuję, że ostatnio mocno urósł, bo jest mi dużo ciężej.

Pociesza mnie,że nie tylko ja czuję się od kilku dni jak słoń :-D. Brzuch chyba wiele nie urósł, ale jakoś mi zaczął ciążyć. Jak to w ciąży;-)
Ale mały rusza się strasznie dużo,mam wrażenie ,że ciągle i jest chyba wszędzie....
No i do tego coraz częściej pojawiają się skurcze, mam nadzieję,że trochę przystopują bo w poprzedniej ciąży dostałam nakaz leżenia...:-(

Ja też niby mały brzuszek, bo ledwo co wystaje, a już czuje się jak małe słoniątko:-p
Ale mała mi nieco strachu napędziła. W sobotę wszystko normalnie, w niedzielę, to właśnie chyba tylko lekko sobie pływała, w nocy też bez szaleństw. Więc się zaczęłam martwić. Ale dzisiaj rano jak parę razy oberwałam mocno dość, to uffff, wiedziałam już, że z małą w porządku ;-)
Jagódka, już tak wysoko? Ja ledwo co nad pępkiem kilka cm czuję kopniaki.

u mnie też dalej pośladkowo bo okopane mam krocze i prawy bok. A skacze czasami strasznie, szczególnie z umiłowaniem atakując pęcherz :-D

reklama
A moj nie kopie po zebrach ale mam juz okopane wszystko w kolo.najbardziej chyba cipke :( oczywiscie boki.nad pepkoem.najamjeszniej jest jak wypycha sie i jedna str mi stercxy do gory ;) albo jak kopie rownoczescie z lewej str i z prawej ;) moze dlugi jest haha

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry