reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro

reklama
A wiesz już czym będziesz stymulowana?
Mam taką rozpiskę. Właśnie zaczęłam plamić więc pewnie jutro się rozkręci to w sobotę będę w 2dc i zacznę stymulacje
IMG_20210602_172924.jpeg

Mam taką rozpiskę. Właśnie zaczęłam plamić więc pewnie jutro się rozkręci to w sobotę będę w 2dc i zacznę stymulacje Zobacz załącznik 1278457
A miałaś długi czy krótki protokół? Ja mam długi i jestem w 3 tygodniu łykania tabletek, lekarz kazał kupić 2 opakowania bo mówił że jedno nam nie starczy więc jestem ciekawa jak to będzie wszystko wyglądało

A miałaś długi czy krótki protokół? Ja mam długi i jestem w 3 tygodniu łykania tabletek, lekarz kazał kupić 2 opakowania bo mówił że jedno nam nie starczy więc jestem ciekawa jak to będzie wszystko wyglądało
Szczerze mówiąc nie wiem co to długi i krótki protokół. Po ostatnie stymulacji Lamettą nie pękł mi pęcherzyk więc przez miesięc musiałam brać anty. Teraz skończyłam i byłam na wizycie. Ginekologicznie jest wszystko w porządku więc zaczynam stymulacje do in vitro. Ok 7dc monitoring, ok 12-14dc punkcja.

Będzie dobrze, ja już się nie mogę doczekać hehehe. Ale jeszcze przyjdzie mi uzbroić się w cierpliwość
Nie było źle ale bardzo się stresowałam... Po zrobieniu zastrzyku tak z 5min bardzo szczypało mnie miejsce podania... Aż się zastanawiałam, czy mi igła nie została [emoji23] ale po paru minutach to uczucie zniknęło a igła jest na swoim miejscu [emoji23][emoji23]

Dziewczyny jestem po pierwszym monitoringu 7dc. Endo 8.7, na prawym ok 7 pęcherzyków, na lewym ok 9. Póki co mają ok 10mm. Pobrali mi krew na estradiol i progesteron (jaki wynik jest dobry?). W poniedzielek mam kolejną wizytę a w pt najprawdopodobniej punkcja.

reklama
Dziewczyny jestem po pierwszym monitoringu 7dc. Endo 8.7, na prawym ok 7 pęcherzyków, na lewym ok 9. Póki co mają ok 10mm. Pobrali mi krew na estradiol i progesteron (jaki wynik jest dobry?). W poniedzielek mam kolejną wizytę a w pt najprawdopodobniej punkcja.
super, trzymam kciuki żeby ładnie urosły. Ja zaczynam stymulację 21 czerwca

Do góry