reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Póki co, dowiedziałam się, że mam tylko jeden zarodek. Czuje się fatalnie... jeżeli się nie uda, to kolejna stymulacja...😔

wystarczy tylko jeden ! <3
jestes dokladnie w takiej samej sytuacji jak ja, masz zarodek 3 czy 5 dniowy ? wiadomo czemu uzyskaliscie tylko jednego malucha ?
Chyba 5dniowy, nawet nie wiem co to oznacza. To lepiej, gorzej? Zaraz pewnie będę rozmawiać z moja lekarką 🙈 ale poryczałam się jak głupia na te wiadomość.. wiem, że mogło być gorzej, ale wiecie jak jest.

Chyba 5dniowy, nawet nie wiem co to oznacza. To lepiej, gorzej? Zaraz pewnie będę rozmawiać z moja lekarką 🙈 ale poryczałam się jak głupia na te wiadomość.. wiem, że mogło być gorzej, ale wiecie jak jest.
doskonale cie rozumiem :(
pamiętam jak sie martwiłam o samo zapłodnienie ze względu za złą morfologie nasienia a okazało sie że to moje komórki były złe i tylko dwie zapłodnili z czego sie okazało ze jedna komórka była już za stara (nie wiem czy to wina źle dobranych leków czy rzeczywiście moje komórki sie nie nadają)

3 lub 5 dniowy nie oznacza ze któryś jest gorszy (chyba) tylko wiem że transfer robią właśnie albo 3 albo 5 dniowego zarodka
jesteś już po transferze ?

@Madzialena. Trzymamy kciuki.
My jesteśmy po punkcji. No i niestety podejrzenia lekarza się sprawdziły. Mamy jedną komórkę dojrzała. Posłuchaliśmy lekarza i ja zamroziliśmy (niezapłodnioną). Teraz 2 m-ce przerwy, żeby zregenerować jajniki i jeszcze raz ta sama procedura (stymulacja i punkcja). No trudno.
Po samej punkcji było ok, teraz zaczynają mnie boleć jajniki 🥺

@Madzialena. Trzymamy kciuki.
My jesteśmy po punkcji. No i niestety podejrzenia lekarza się sprawdziły. Mamy jedną komórkę dojrzała. Posłuchaliśmy lekarza i ja zamroziliśmy (niezapłodnioną). Teraz 2 m-ce przerwy, żeby zregenerować jajniki i jeszcze raz ta sama procedura (stymulacja i punkcja). No trudno.
Po samej punkcji było ok, teraz zaczynają mnie boleć jajniki 🥺
mogę zapytać ile zapłaciliście za to wszystko ?
u mnie w klinice jest tak ze cala kwotę procedury musisz wpłacić przed punkcja i kwota nie podlega zwrotu nawet jeżeli byłabym w takiej sytuacji jak ty.....
wiesz czy przy następnej stymulacji będziesz miała takie same leki czy cos sie zmieni ?

reklama
Właśnie wyszłam. Niby wszystko poszło ok, a ja czuje się psychicznie tak źle... ten jeden zarodek mnie strasznie zdołował.

Do góry