reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

A transfer jednego czy dwóch zarodków?
Ja się zastanawiam teraz na dwoma, ale nie wiem co na to mój stary 😛 lekarz mnie trochę nastraszył że zarodek może się rozdzielić i będzie większa liczba ale z drugiej strony nie jest powiedziane że dwa się przyjmą, jak z dwóch uzyskałam pojedynczą ciążę to byłam w siódmym niebie :) no i też nie wiadomo ile zarodków tym razem uzyskamy
Ja chciałam jeden zarodek i mi lekarz powiedział,że podajemy jeden :)

reklama
hej :) ja już po wizycie, na ten moment mam endometrium 4mm ale o o bardzo dobrej strukturze, 3 pęcherzyki ale po 12 mm więc następna wizyta w sobotę i wtedy będę mieć wyznaczoną datę transferu 😊

dziewczyny nie chce wkurzac starego wiec wam powiem :)
wczoraj w domu podpisywalam papiery do drugiej procedury i przeczytalam ze gdy nie ma zarodkow do mrozenia ani hodowli do 5 doby to należy mi sie zwrot kosztów, akurat dzwonili dzisiaj do mnie z kliniki wiec zapytalam o to przy okazji i okazalo sie ze embriolog zapomnial tego zanatowac i nie zwrócili by mi tych pieniedzy gdybym sie nie upomniala.... sa to koszty okolo 1000zl wiec wcale nie male a wiadomo ze przy in vitro potrzebna jest każda złotówka.... troche mnie tym zezloscili ale nie sie zle nastawiac przed procedura wiec pewnie dopiero po wszystkim wypomnę to w klinice...

dziewczyny nie chce wkurzac starego wiec wam powiem :)
wczoraj w domu podpisywalam papiery do drugiej procedury i przeczytalam ze gdy nie ma zarodkow do mrozenia ani hodowli do 5 doby to należy mi sie zwrot kosztów, akurat dzwonili dzisiaj do mnie z kliniki wiec zapytalam o to przy okazji i okazalo sie ze embriolog zapomnial tego zanatowac i nie zwrócili by mi tych pieniedzy gdybym sie nie upomniala.... sa to koszty okolo 1000zl wiec wcale nie male a wiadomo ze przy in vitro potrzebna jest każda złotówka.... troche mnie tym zezloscili ale nie sie zle nastawiac przed procedura wiec pewnie dopiero po wszystkim wypomnę to w klinice...
👏👏 Dobrze,że doczytałas! Ciekawe ile jest takich, co nie doczytali i się nie upomnieli, a embriolodzy zapomnieli... Ehhh
Swoją drogą ja też zbieram "smaczki" na mojego doktorka, bo już parę razy mi zalazł za skórę 😆😆😆

👏👏 Dobrze,że doczytałas! Ciekawe ile jest takich, co nie doczytali i się nie upomnieli, a embriolodzy zapomnieli... Ehhh
Swoją drogą ja też zbieram "smaczki" na mojego doktorka, bo już parę razy mi zalazł za skórę 😆😆😆
w sumie to tak z przypadku doczytalam, wiesz jak to jest daja ci biblie do czytania z czego polowe rzeczy nie rozumiesz, wiec przy podpisywaniu ponownie tych samych papierow stwierdzilam ze nie musze juz tego czytac bo juz to robilam za pierwszym razem a tu masz taka niespodziankę...

Jak się czujesz?
Jutro twój wielki dzień ❤️
Ja byłam dzisiaj na podglądzie mam 14 pęcherzyków które są mniej więcej tej samej wielkości 🥰 w niedzielę kolejna wizyta a we wtorek lub środę punkcja ❤️
Dostałam dzisiaj zwrot gotówki z kliniki i okazało się że musieli mi zwrócić 1500zl, więc dziękuję Bogu że to doczytałam bo pewnie nigdy bym nie odzyskała tej kwoty...

Jak się czujesz?
Jutro twój wielki dzień ❤️
Ja byłam dzisiaj na podglądzie mam 14 pęcherzyków które są mniej więcej tej samej wielkości 🥰 w niedzielę kolejna wizyta a we wtorek lub środę punkcja ❤️
Dostałam dzisiaj zwrot gotówki z kliniki i okazało się że musieli mi zwrócić 1500zl, więc dziękuję Bogu że to doczytałam bo pewnie nigdy bym nie odzyskała tej kwoty...
Hej, dziś cały dzień przespałam, o dziwo jestem bardzo spokojna w porównaniu do poprzednich dni 🥹.
Piękny wynik!!! Trzymam kciuki za maks zarodków ♥️♥️ od razu do transferu będziecie przystępowali, czy też lekarz planuje mrożaczki?

Hej, dziś cały dzień przespałam, o dziwo jestem bardzo spokojna w porównaniu do poprzednich dni 🥹.
Piękny wynik!!! Trzymam kciuki za maks zarodków ♥️♥️ od razu do transferu będziecie przystępowali, czy też lekarz planuje mrożaczki?
Endometrium i progesteron mam ok więc myślę że od razu będziemy podchodzić do transferu :)
Jeżeli uda nam się uzyskać minimum 4 zarodki to jesteśmy zdecydowanie na podanie dwóch ❤️

reklama
Ja już po. Nie bolało nic, dobrze się czuję. Lekarz mówił, że transfer książkowy. Teraz byle do bety wytrwać🥹
wspaniale wieści 😍😍 kiedy możesz testowac?
U nas tez wszystko super (endometrium 8mm co u mnie nigdy sie nie zdarzyło) , transfer 26.05 więc znamienna data, liczę ze przyniesie nam szczęście 🍀🍀😍 czy też brałyście Embryoglue?

Do góry