reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

A transfer jednego czy dwóch zarodków?
Ja się zastanawiam teraz na dwoma, ale nie wiem co na to mój stary 😛 lekarz mnie trochę nastraszył że zarodek może się rozdzielić i będzie większa liczba ale z drugiej strony nie jest powiedziane że dwa się przyjmą, jak z dwóch uzyskałam pojedynczą ciążę to byłam w siódmym niebie :) no i też nie wiadomo ile zarodków tym razem uzyskamy
Ja chciałam jeden zarodek i mi lekarz powiedział,że podajemy jeden :)

reklama
hej :) ja już po wizycie, na ten moment mam endometrium 4mm ale o o bardzo dobrej strukturze, 3 pęcherzyki ale po 12 mm więc następna wizyta w sobotę i wtedy będę mieć wyznaczoną datę transferu 😊

dziewczyny nie chce wkurzac starego wiec wam powiem :)
wczoraj w domu podpisywalam papiery do drugiej procedury i przeczytalam ze gdy nie ma zarodkow do mrozenia ani hodowli do 5 doby to należy mi sie zwrot kosztów, akurat dzwonili dzisiaj do mnie z kliniki wiec zapytalam o to przy okazji i okazalo sie ze embriolog zapomnial tego zanatowac i nie zwrócili by mi tych pieniedzy gdybym sie nie upomniala.... sa to koszty okolo 1000zl wiec wcale nie male a wiadomo ze przy in vitro potrzebna jest każda złotówka.... troche mnie tym zezloscili ale nie sie zle nastawiac przed procedura wiec pewnie dopiero po wszystkim wypomnę to w klinice...

dziewczyny nie chce wkurzac starego wiec wam powiem :)
wczoraj w domu podpisywalam papiery do drugiej procedury i przeczytalam ze gdy nie ma zarodkow do mrozenia ani hodowli do 5 doby to należy mi sie zwrot kosztów, akurat dzwonili dzisiaj do mnie z kliniki wiec zapytalam o to przy okazji i okazalo sie ze embriolog zapomnial tego zanatowac i nie zwrócili by mi tych pieniedzy gdybym sie nie upomniala.... sa to koszty okolo 1000zl wiec wcale nie male a wiadomo ze przy in vitro potrzebna jest każda złotówka.... troche mnie tym zezloscili ale nie sie zle nastawiac przed procedura wiec pewnie dopiero po wszystkim wypomnę to w klinice...
👏👏 Dobrze,że doczytałas! Ciekawe ile jest takich, co nie doczytali i się nie upomnieli, a embriolodzy zapomnieli... Ehhh
Swoją drogą ja też zbieram "smaczki" na mojego doktorka, bo już parę razy mi zalazł za skórę 😆😆😆

👏👏 Dobrze,że doczytałas! Ciekawe ile jest takich, co nie doczytali i się nie upomnieli, a embriolodzy zapomnieli... Ehhh
Swoją drogą ja też zbieram "smaczki" na mojego doktorka, bo już parę razy mi zalazł za skórę 😆😆😆
w sumie to tak z przypadku doczytalam, wiesz jak to jest daja ci biblie do czytania z czego polowe rzeczy nie rozumiesz, wiec przy podpisywaniu ponownie tych samych papierow stwierdzilam ze nie musze juz tego czytac bo juz to robilam za pierwszym razem a tu masz taka niespodziankę...

Jak się czujesz?
Jutro twój wielki dzień ❤️
Ja byłam dzisiaj na podglądzie mam 14 pęcherzyków które są mniej więcej tej samej wielkości 🥰 w niedzielę kolejna wizyta a we wtorek lub środę punkcja ❤️
Dostałam dzisiaj zwrot gotówki z kliniki i okazało się że musieli mi zwrócić 1500zl, więc dziękuję Bogu że to doczytałam bo pewnie nigdy bym nie odzyskała tej kwoty...

Jak się czujesz?
Jutro twój wielki dzień ❤️
Ja byłam dzisiaj na podglądzie mam 14 pęcherzyków które są mniej więcej tej samej wielkości 🥰 w niedzielę kolejna wizyta a we wtorek lub środę punkcja ❤️
Dostałam dzisiaj zwrot gotówki z kliniki i okazało się że musieli mi zwrócić 1500zl, więc dziękuję Bogu że to doczytałam bo pewnie nigdy bym nie odzyskała tej kwoty...
Hej, dziś cały dzień przespałam, o dziwo jestem bardzo spokojna w porównaniu do poprzednich dni 🥹.
Piękny wynik!!! Trzymam kciuki za maks zarodków ♥️♥️ od razu do transferu będziecie przystępowali, czy też lekarz planuje mrożaczki?

Hej, dziś cały dzień przespałam, o dziwo jestem bardzo spokojna w porównaniu do poprzednich dni 🥹.
Piękny wynik!!! Trzymam kciuki za maks zarodków ♥️♥️ od razu do transferu będziecie przystępowali, czy też lekarz planuje mrożaczki?
Endometrium i progesteron mam ok więc myślę że od razu będziemy podchodzić do transferu :)
Jeżeli uda nam się uzyskać minimum 4 zarodki to jesteśmy zdecydowanie na podanie dwóch ❤️

reklama
Ja już po. Nie bolało nic, dobrze się czuję. Lekarz mówił, że transfer książkowy. Teraz byle do bety wytrwać🥹
wspaniale wieści 😍😍 kiedy możesz testowac?
U nas tez wszystko super (endometrium 8mm co u mnie nigdy sie nie zdarzyło) , transfer 26.05 więc znamienna data, liczę ze przyniesie nam szczęście 🍀🍀😍 czy też brałyście Embryoglue?

Do góry