reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Będziecie miały transfer na naturalnym czy sztucznym cyklu?
U mnie po monitoringu dobrze :) jajniki ruszyły w oby dwóch mam sporo malutkich pęcherzyków, lekarz mówi że wygląda to dobrze i oby tak dalej szło :) w sobotę następna kontrola a w poniedziałek lub wtorek punkcja :)

U mnie po monitoringu dobrze :) jajniki ruszyły w oby dwóch mam sporo malutkich pęcherzyków, lekarz mówi że wygląda to dobrze i oby tak dalej szło :) w sobotę następna kontrola a w poniedziałek lub wtorek punkcja :)
Na sztucznym ;)

A transfer jednego czy dwóch zarodków?
Ja się zastanawiam teraz na dwoma, ale nie wiem co na to mój stary 😛 lekarz mnie trochę nastraszył że zarodek może się rozdzielić i będzie większa liczba ale z drugiej strony nie jest powiedziane że dwa się przyjmą, jak z dwóch uzyskałam pojedynczą ciążę to byłam w siódmym niebie :) no i też nie wiadomo ile zarodków tym razem uzyskamy

ja miałam cykl stymulowany Lametta, ponad to biorę Encorton ale to chyba cykl naturalny mimo wszystko jest.
My chcemy jeden zarodek, ewentualna ciąża bliźniacza to jak dla mnie większe ryzyko.

reklama
Ponadto czytałam ostatnio, ze niestety ale przy podaniu dwóch zarodków ten słabszy może niestety pociągnąć za sobą ten dobry i w ten sposób można nie uzyskać ciąży...

Do góry