reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Elegancko ✊
A powiedz, czujesz ból jajników? Albo jakies inne objawy brania zastrzyków?
w ciągu dnia czuje delikatne kłucie, ale dzisiaj w nocy tak mnie bolały ze nie mogłam spać z godzinę. Sczegolnie właśnie ten lewy gdzie jest więcej. Taki ból jak na okres. I dodatkowo o 20 zasypiam już 😂 a normalnie chodzę spać po północy

dziękuję kochana za radę, dopytam w poniedziałek koniecznie. a możesz przypomnieć jak to u Ciebie wyglądało przy pierwszej stymulacji? Strasznie sie stresuje zeby udało się chociaż ten jeden wymarzony zarodek uzyskać :(
u mnie podczas monitoringu było 12 pęcherzyków i tak jak u ciebie na jednym jajniku było ich więcej niż na drugi, niestety pęcherzyki nie rosły równomiernie i podczas punkcji okazało sie ze mam tylko 6 pęcherzyków z oocyta z czego tylko 1 była dojrzała, 2 niedojrzale i 3 w trakcie dojrzewania które miały dojrzeć w klinice -niestety tyko jedna dojrzała - finalnie uzyskałam dwa jajeczka które zostały zapłodnione, jeden dzień po zapłodnieniu okazało sie ze ta moja jedyna dojrzała komórka jest już za stara i zarodek przestał sie rozwija - finalnie uzyskaliśmy jeden zarodek 3 dniowy, niestety transfer nie zakończył sie ciąża
na wizycie po becie lekarz mi powiedział ze wiedział ze będzie problem z pęcherzykami dlatego ze rosły nierównomiernie wiec były na różnych etapach dojrzewania :(
teraz boje sie tylko aby przy drugiej procedurze sytuacja z jajeczkami sie nie powtórzyła :(

reklama
Matko jakie to wszystko jest skomplikowane :( zestresowalam się teraz
@paulina7891 a Ty jak sie czujesz?
Dziękuję, dobrze się czuję. Jestem po 3 dniach zastrzyków i właśnie nie boli mnie nic, nie czuje nic, tylko ta wysypka,plamki mnie martwią, ale myślę, że to może być efekt świątecznego obżarstwa, bo od ponad roku jestem na diecie przeciwzapalnej, a w święta mocno pofolgowalam. Aaa i do tego mam zaparcia. Jak do jutra nie będzie poprawy, to zgloszę to mojemu lekarzowi.

Do góry