reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

U Was jak tam sytuację ?
dong wiem że przed punkcją 🥚🥚✊🏼
Lilli2 po punkcji i 7 zapłodnionych, wiesz coś więcej?🤔✊🏼🍀
U mnie czas teraz będzie się dluuuuuzyl 🙈
Ja czekam do środy na telefon i info ile finalnie mamy zarodków. Nachodzą mnie już czarne mysli, że przecież żaden może nie przetrwać skoro z 22 komórek mamy na razie 7. Pewnie słabe jakościowo te moje komórki 🥺 staram się przygotować na każdą informację..

Daj znać jak u Ciebie 🍀🍀

reklama
Ja czekam do środy na telefon i info ile finalnie mamy zarodków. Nachodzą mnie już czarne mysli, że przecież żaden może nie przetrwać skoro z 22 komórek mamy na razie 7. Pewnie słabe jakościowo te moje komórki 🥺 staram się przygotować na każdą informację..

Daj znać jak u Ciebie 🍀🍀
Nie myśl tak nawet!✊🏼🍀 u mnie wstępnie było 16 + 7… finalnie pobrali 12.. na wizycie mówi, że jeszcze nic nie ma od embriologia.. i po chwili o jest info! I mówi 10, które się nadają.. chwila radości, a za chwilę uuu.. ciekawe co dalej będzie, ale nie ma co! Zrobiłyśmy kawał dobrej roboty !♥️ i zero obwiniania 🫶🏻. Jak pomyślę, że na zwykły cykl przypadają 2-3 komórki, z czego jedna zostaje zapłodniona, a u nas to jest 10-15-20 to szok! Jak organizm dostaje po dupie 🤔 wiec głowa do góry i na to już wpływu nie mamy ♥️🍀. Jestem w tej samej sytuacji i tak właśnie sobie to tłumaczę, należą nam się medale 🥹♥️🍀

Nie myśl tak nawet!✊🏼🍀 u mnie wstępnie było 16 + 7… finalnie pobrali 12.. na wizycie mówi, że jeszcze nic nie ma od embriologia.. i po chwili o jest info! I mówi 10, które się nadają.. chwila radości, a za chwilę uuu.. ciekawe co dalej będzie, ale nie ma co! Zrobiłyśmy kawał dobrej roboty !♥️ i zero obwiniania 🫶🏻. Jak pomyślę, że na zwykły cykl przypadają 2-3 komórki, z czego jedna zostaje zapłodniona, a u nas to jest 10-15-20 to szok! Jak organizm dostaje po dupie 🤔 wiec głowa do góry i na to już wpływu nie mamy ♥️🍀. Jestem w tej samej sytuacji i tak właśnie sobie to tłumaczę, należą nam się medale 🥹♥️🍀
Zrobiłyśmy wszystko co w naszej mocy! Teraz pozostaje tylko czekać i dbać o siebie 💚

Niektóre kliniki zlecają betahcg po 10-15 dniach od transferu. Mi akurat przy 2transferach zlecili w 6 dniu po podaniu 5 dniowego bo wtedy juz powinna byc beta dwucyfrowa i tak mi wyszlo. Pierwsza beta 25. Innym dziewczynom z tego co widze na forum tez 6-7 dnia juz wychodziło.

Tez jedna z dziewczyn napisala ze moze zlecają tak pozno by uniknąć stresu w przypadku ciazy biochemicznej? @Bolilol tak miala ze szybko wyszla jej pozytywna beta i za dwa dni spadła. Jakby zrobila po 10-15 dniach od transferu po prostu by miala bete negatywna i nie cieszyłaby sie z ciazy. Ja jednak wolalabym wiedziec ze doszlo do ciazy☺️
Dokładnie tak jest u nas - beta po 14 dniach. Jeśli jest niska, to się powtarza, jeśli odpowiednio wysoka i trzycyfrowa, to już nie.

Daj znać jak u Ciebie 🍀🍀
Przestań tak myśleć! Jedna ma 20 komorek co da 5 zarodkow i moze zajsc w ciaze za 4 razem.
A Ty mozesz miec 7 komorek, 3 zarodki i zajsc za pierwszym! Czekamy do srody 😃✊🏻✊🏻

reklama
Do góry