reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Dziewczyny jesteście doświadczone ja zielona
Od 4 dni jestem na stymulacji
Dziś byłam na badaniu pierwszy raz i mój estadriol nawet nie jest poniżej normy 25 pg/mL
Lekarka stwierdziła ze wogole jak narazie nie reaguje na stymulację
Za 2 dni mam wrócić przy 6 dniu stymulacji, ale po jej minie wiem ze nic z tego. Wspomniała już o następnej i zmianie i nawet o możliwości adopcji komórki
Załamana się nic więcej do mnie nie dotarło z tego co mowila
Czy któraś spotkała sie z takim przypadkiem ?
Czy jest opcja ze nagle ruszy lub naprawdę kiepski miesiąc maja moje jajniki i to przypadek
Podłamała sie okrutnie
Odrazu z adopcją komórki?😳 a jakie leki bierzesz i jakie dawki? Ja akurat dobrze i szybko zareagowałam na stymulację bo tylko bralam zastrzyki 8 dni ale kazdy reaguje inaczej i mysle ze masz jeszcze czas by cos sie utworzyło. Nie bylo zadnego pęcherzyka? Ile masz lat i jakie amh?

reklama
Dziś byłam na badaniu pierwszy raz i mój estadriol nawet nie jest poniżej normy 25 pg/mL
Za 2 dni mam wrócić przy 6 dniu stymulacji, ale po jej minie wiem ze nic z tego. Wspomniała już o następnej i zmianie i nawet o możliwości adopcji komórki
Czy jest opcja ze nagle ruszy lub naprawdę kiepski miesiąc maja moje jajniki i to przypadek
Podłamała sie okrutnie
Bez przesady, to że jedna stymulacja nie działa to nie znaczy, że od razu nic z tego.
U mnie początki też nie były różowe. Nie załamuj się. Musi nam się udać 🤗

Popieram dziewczyny. Głowa do góry :), jedna nieudana stymulacja niczego nie przesądza. Zmiana leku albo protokołu może dać zupełnie inny efekt

A jesz wszystko normalnie? Mi zalecili dietę lekkostrawną, żadnego smażonego, pieczonego, nic! Jedyny wyjątek zrobiłam, żeby zjeść fryty za Bolilolka :D
Ja po transferze pojechałam z mężem prosto na największy zestaw sushi jaki mieli w restauracji 😄 obżarłam się jak prosie z myślą, że to ostatni raz na kolejne 9mcy 🙈 teraz mam obiecany taki sam zestaw po porodzie i nie wiem co bardziej mnie cieszy, poród czy to sushi😂😂
Podłamała sie okrutnie
Ja nie reagowałam na stymulację w pierwszym protokole, zwiększyli mi dawki leków po kilku dniach i pod koniec jak jajniki ruszyły to prawie wpadłam w hiperke 🙈 na szczęście było na granicy i można było normalnie po punkcji robić świeży transfer. Myśle, ze w pierwszych dniach nie ma co spisywać pacjentki na niepowodzenie, no ale od tego są lekarze i tyle wizyt w stymulacji, żeby reagować na bieżąco na to co się dzieje. A opcji jest naprawdę wiele. Może to słaby lekarz🤷🏻‍♀️
Czyli że co? Po transferze frytki z maka żeby przyniosły szczęście ?🤩
Tak jest 💪🏻💪🏻💪🏻 na transfer kolorowe skarpetki a po transferze fryty z mcd ;)

Podłamała sie okrutnie
mysle ze lekarz pochopnie wyciagna takie wnioski...
na moim przykladzie:
pierwsza stymulacja - 6 komrek z czego 3 dojrzale
druga stymulacja - 27komrek z czego 17 dojrzalych

reklama
Odrazu z adopcją komórki?😳 a jakie leki bierzesz i jakie dawki? Ja akurat dobrze i szybko zareagowałam na stymulację bo tylko bralam zastrzyki 8 dni ale kazdy reaguje inaczej i mysle ze masz jeszcze czas by cos sie utworzyło. Nie bylo zadnego pęcherzyka? Ile masz lat i jakie amh?
38 lat amh 0,72
Mensinorm 150
Bemfola 300
Już trochę poczytałam i dowiedziałam się ze czasami tak bywa i trzeba eksperymentować z lekami
Ale zachowanie lekarki mnie zbiło z tropu
Jak już ktoś przygotowuje Cię ze się może nie uda i trzeba będzie pomyśleć o adopcji to miałam wrażenie ze jestem jedyna która nie zadziałała wogoel
Wczoraj był widoczny jeden mały pęcherzyk a drugi jajnik wcale

Do góry