reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Dziewczyny jesteście doświadczone ja zielona
Od 4 dni jestem na stymulacji
Dziś byłam na badaniu pierwszy raz i mój estadriol nawet nie jest poniżej normy 25 pg/mL
Lekarka stwierdziła ze wogole jak narazie nie reaguje na stymulację
Za 2 dni mam wrócić przy 6 dniu stymulacji, ale po jej minie wiem ze nic z tego. Wspomniała już o następnej i zmianie i nawet o możliwości adopcji komórki
Załamana się nic więcej do mnie nie dotarło z tego co mowila
Czy któraś spotkała sie z takim przypadkiem ?
Czy jest opcja ze nagle ruszy lub naprawdę kiepski miesiąc maja moje jajniki i to przypadek
Podłamała sie okrutnie
Odrazu z adopcją komórki?😳 a jakie leki bierzesz i jakie dawki? Ja akurat dobrze i szybko zareagowałam na stymulację bo tylko bralam zastrzyki 8 dni ale kazdy reaguje inaczej i mysle ze masz jeszcze czas by cos sie utworzyło. Nie bylo zadnego pęcherzyka? Ile masz lat i jakie amh?

reklama
Dziś byłam na badaniu pierwszy raz i mój estadriol nawet nie jest poniżej normy 25 pg/mL
Za 2 dni mam wrócić przy 6 dniu stymulacji, ale po jej minie wiem ze nic z tego. Wspomniała już o następnej i zmianie i nawet o możliwości adopcji komórki
Czy jest opcja ze nagle ruszy lub naprawdę kiepski miesiąc maja moje jajniki i to przypadek
Podłamała sie okrutnie
Bez przesady, to że jedna stymulacja nie działa to nie znaczy, że od razu nic z tego.
U mnie początki też nie były różowe. Nie załamuj się. Musi nam się udać 🤗

Popieram dziewczyny. Głowa do góry :), jedna nieudana stymulacja niczego nie przesądza. Zmiana leku albo protokołu może dać zupełnie inny efekt

A jesz wszystko normalnie? Mi zalecili dietę lekkostrawną, żadnego smażonego, pieczonego, nic! Jedyny wyjątek zrobiłam, żeby zjeść fryty za Bolilolka :D
Ja po transferze pojechałam z mężem prosto na największy zestaw sushi jaki mieli w restauracji 😄 obżarłam się jak prosie z myślą, że to ostatni raz na kolejne 9mcy 🙈 teraz mam obiecany taki sam zestaw po porodzie i nie wiem co bardziej mnie cieszy, poród czy to sushi😂😂
Podłamała sie okrutnie
Ja nie reagowałam na stymulację w pierwszym protokole, zwiększyli mi dawki leków po kilku dniach i pod koniec jak jajniki ruszyły to prawie wpadłam w hiperke 🙈 na szczęście było na granicy i można było normalnie po punkcji robić świeży transfer. Myśle, ze w pierwszych dniach nie ma co spisywać pacjentki na niepowodzenie, no ale od tego są lekarze i tyle wizyt w stymulacji, żeby reagować na bieżąco na to co się dzieje. A opcji jest naprawdę wiele. Może to słaby lekarz🤷🏻‍♀️
Czyli że co? Po transferze frytki z maka żeby przyniosły szczęście ?🤩
Tak jest 💪🏻💪🏻💪🏻 na transfer kolorowe skarpetki a po transferze fryty z mcd ;)

Podłamała sie okrutnie
mysle ze lekarz pochopnie wyciagna takie wnioski...
na moim przykladzie:
pierwsza stymulacja - 6 komrek z czego 3 dojrzale
druga stymulacja - 27komrek z czego 17 dojrzalych

reklama
Odrazu z adopcją komórki?😳 a jakie leki bierzesz i jakie dawki? Ja akurat dobrze i szybko zareagowałam na stymulację bo tylko bralam zastrzyki 8 dni ale kazdy reaguje inaczej i mysle ze masz jeszcze czas by cos sie utworzyło. Nie bylo zadnego pęcherzyka? Ile masz lat i jakie amh?
38 lat amh 0,72
Mensinorm 150
Bemfola 300
Już trochę poczytałam i dowiedziałam się ze czasami tak bywa i trzeba eksperymentować z lekami
Ale zachowanie lekarki mnie zbiło z tropu
Jak już ktoś przygotowuje Cię ze się może nie uda i trzeba będzie pomyśleć o adopcji to miałam wrażenie ze jestem jedyna która nie zadziałała wogoel
Wczoraj był widoczny jeden mały pęcherzyk a drugi jajnik wcale

Do góry