reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Myslalam dzis o Tobie😌juz anty odstawione?

Tak samo jak poprzednio 13;35☺️
Bete zrobie 6 dni pozniej jak wtedy🌸
A jak sie nie uda to robie przerwe do nowego roku
Trzymam kciuki 🤞🤞 w którym dniu cyklu masz transfer? Ja dzis dostałam okres, choć rozkręcał się ze 3 dni, przez 10 dni biore Estrofen, w 11 dc wizyta i wtedy ustalamy termin na transfer :)

reklama
To dość późno, spodziewam się że u mnie koło 20 dc powinien być transfer. Ale się okaże za te 10 dni.
Jutro zerkne jak mialam w sierpniu. Bo teraz to poronienie, krwawiłam ponad tydzien. No rzeczywiscie pozno. Ale jak estrofem to sztuczny cykl prawda? Ja tez sztuczny. 12.09 mialam usg mowila ze endometrium gotowe i ze 20 transfer. No i licze dzien krwawienia jako 1dc

Jutro zerkne jak mialam w sierpniu. Bo teraz to poronienie, krwawiłam ponad tydzien. No rzeczywiscie pozno. Ale jak estrofem to sztuczny cykl prawda? Ja tez sztuczny. 12.09 mialam usg mowila ze endometrium gotowe i ze 20 transfer. No i licze dzien krwawienia jako 1dc
Tak, na estrofemie to sztuczny. U Ciebie faktycznie transfer jest z dość dużym przesunieciem, ale i tak fajnie że możesz od razu podejść w tym samym cyklu.

dziewczyny orientujecie sie czy badania immunologicznie robi sie raz i wynik jest staly czy sa to badania z terminem waznosci ?
pytam bo mam badac immunologie ale nie wiem czy jest sens wykonac je np. okolo 2-3 miesiace przed transferem czy lepiej wykonac je przed samym transferem

Tak, na estrofemie to sztuczny. U Ciebie faktycznie transfer jest z dość dużym przesunieciem, ale i tak fajnie że możesz od razu podejść w tym samym cyklu.
1 transfer mialam 20 dc
Teraz pozniej, moze ze względu ze 25.08 zaczelo sie poronienie, jak 30.08 poszlam na usg to jeszcze byly skrzepy widoczne wiec to pewnie opóźniło

Ja juz po, dzis opóźnienie 10 minut a ja skakałam z nogi na noge tak mi sie chcialo siku xD wtedy mowil ze za malo wypełniony pęcherz wiec teraz od 11 do 13:30 wypilam dwa litry wody i juz ledwo stałam 🤣
Dzis równie szybko poszlo :p

reklama
Do góry