reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

ja miałam tylko robione badanie kariotypu, w poniedziałek mam zaplanowana wizytę u lekarza i jestem ciekawa czy zleci jakieś dodatkowe badania
Co lekarz, to inne podejście.
Jak przedstawiłam mojej lekarce wynik kariotypów (są OK), to pomimo to dała mi całą kartkę badań immuno do wykonania. Ale nie wszyscy lekarze na początku dążą do rozszerzonej diagnostyki.
Mi bardzo pomogło to forum. Ale ja lubię i wolę wiedzieć, sprawdzić. Większość badań zrobiłam na własną rękę. W ciągu ostatniego roku na wizyty i badania wydałam ok. 17 000zł. Wyszły pewne dysfunkcje, ale nic pewnego na tyle, by z pełnym przekonaniem stwierdzić, że od tego poroniłam (pytanie, czy można to w ogóle stwierdzić). Coraz bardziej przekonuję się, że mogły zadziałać starcze komórki. Czasu nie cofnę a biologia bywa nieubłagana.

reklama
A masz już wszystkie potrzebne badania ? :)
Tak, mam już wszystkie badania zrobione, mąż także. Lista badan u mnie jest taka sama co do iui. Wcześniej robiłam już, ale musiałam powtórzyć, bo właśnie kończy się ich ważność. Dokumenty do dofinansowania podpisaliśmy 1 lipca, więc mam nadzieje, że rozpoczniemy procedure juz :) Nowy cykl powinnam zacząć około 28 lipca. Jak u Ciebie?

Tak, mam już wszystkie badania zrobione, mąż także. Lista badan u mnie jest taka sama co do iui. Wcześniej robiłam już, ale musiałam powtórzyć, bo właśnie kończy się ich ważność. Dokumenty do dofinansowania podpisaliśmy 1 lipca, więc mam nadzieje, że rozpoczniemy procedure juz :) Nowy cykl powinnam zacząć około 28 lipca. Jak u Ciebie?
Ja badania mam. Mąż też. Czekam za wynikami wymazów :) wizytę mam 21 lipca a później 4 sierpień ponieważ zaczynamy urlop i nas nie będzie :)
Musimy wypełnić wszystkie dokumenty , dostaliśmy cały stosik :)
A jak to jest z dofinansowaniem? Ja nawet nie pytałam jeszcze.

Ja badania mam. Mąż też. Czekam za wynikami wymazów :) wizytę mam 21 lipca a później 4 sierpień ponieważ zaczynamy urlop i nas nie będzie :)
Musimy wypełnić wszystkie dokumenty , dostaliśmy cały stosik :)
A jak to jest z dofinansowaniem? Ja nawet nie pytałam jeszcze.
To zalezy z jakiej czesci PL jestes. Dla woj. Mazowieckiego i Warszawy jest 6k PLN. Ale wszystko jest załatwiane przez klinikę. Jedynie co to wypełniliśmy papiery. Tylko czas oczekiwania na procedure to jakis msc.

To zalezy z jakiej czesci PL jestes. Dla woj. Mazowieckiego i Warszawy jest 6k PLN. Ale wszystko jest załatwiane przez klinikę. Jedynie co to wypełniliśmy papiery. Tylko czas oczekiwania na procedure to jakis msc.
Ja też wypełniłam wniosek w klinice i tam dołączyłam dodatkowe dokumenty (o których poinformowano mnie wcześniej w Urzędzie Miasta - z urzędniczką komunikowałam się mailowo). Klinika wysłała dokumenty. Odpowiedź otrzymałam po ok. tygodniu.

reklama
Do góry