reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze kroki

reklama
STRIP mojemu przy raczkowaniu też chodnik nie straszny ;-)
u nas tak samo, żadne podłoże nie jest złe do raczkowania :-D

elwirka
, jeszcze Oli cie zaskoczy zobaczysz :-) a póki co ciesz się że nie musisz za nią wszędzie biegać ;-) bo to napewno już niedługo potrwa :tak:

dziewczyny jakie buty zakupilyscie na pierwsze kroczki? Nie wiem, czy mam kupowac od razu Bartka(swietne ceny :) ), jesli na spacerze glownie siedzimy w wozku, w zasadzie to 99 % czasu. Czy moze na przejsciowke, zanim nie zacznie chodzic na prawde, kupic cos tanszego. Jesli tak to co. Slyszalam o firmie Elefanten z Daichmana, ze skorzane i porzadne buciki ma.
Dodatkowo mamy problem z rozmiarem. Maura po mamusi ma stopke Kopciuszka i rozmiar 18 w porywach do 19niektorych firm.

A mój i chodzi przy meblach i ze dwa kroki czasem chwiejne zrobi sam, i pcha przed sobą wszystko, ale pójsćnie che i koniec sam. Na kolanka i czwrakuje, nawetpo mieście tak chce:D

ooo jakbym czytała opis mojego Miłosza (tylko że on lubi stać bez żadnej podpórki i tak np.jeść jabłko),samodzielnie potrafi jak narazie zrobić do 5 kroków a później też tylko na czworaka i tak zasuwa jak mała torpeta (i też po każdym podłożu...najbardziej lubi po żwirku:baffled:) P1030732.jpg

reklama
Gratulacje dla wszystkich mobilnych dzieciaczków :-)

A Ty Elwirka się nie martw. Przemek też sam nie chodzi, mają jeszcze czas. Przemek już od dawna przy meblach zasuwa, albo jeździk łapie i idzie, ale sam to nie i nie spodziewam się tego szybko, bo stać też bez podpory nie umie jeszcze. Także spokojnie, nie ma co się jeszcze martwić.

Moriam - my na razie kupiliśmy tanie buciki w Deichmanie, za 30 zł, tak żeby do wózka były na spacery i jak czasem kilka kroczków postawi przy ławce na placu zabaw. Dobre buty kupimy dopiero jak będzie samodzielnie chodził, czyli pewnie na zimę. Teraz nie ma sensu, bo nóżka mu jeszcze urośnie i potem i tak trzeba będzie drugie kupować.

Do góry