reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kroki

reklama
Nam po ostatnim USG bioderek, czyli w 3miesiącu bardzo dobra i znana na Śląsku lekarka, napisała pod wynikiem badań taki wniosek :
EWENTUALNA KONTROLA ORTOPEDYCZNA NARZĄDU RUCHU W OKRESIE
PIONIZACJI tj. 12 - 15 m.ż.
Więc napewno to jest czas, gdy dziecko samodzielnie chodzi już.
Zobaczę co mi dziś powie jeszcze lekarz rehabilitacji.

kupiłam parę dni temu pierwsze buciki do chodzenia. Poleciła nam je sprzedawczyni, gdyż są podobno bardzo dobre. Przekupiła mnie stwierdzeniem,że jak dziecko zaczyna chodzić, to staje na paluszkach, dlatego też są one tak wyprofilowane. Dobrze trzymają nóżkę. Aha i co najważniejsze - są na szerszą stópkę, z wysokim podbiciem.
P1050850.JPGP1050849.JPGP1050848.JPG

Firma nasza polska z atestami BEFADO , cena 28zł ;-)

My ostatnio byliśmy na usg bioderek w 6 miesiącu i lakarz kazał już nie przychodzić. Powiedział tylko żeby nie kupować chodzika tylko taki pchacz na kółkach.
elusia fajne buciki i cena też fajna.

a my mamy przyjsc na kontrole do ortopedy jak mała bedzie biegała po korytarzu. wczesniej nie. podobno jest najlepsza ortopeda dziecieca w wawie

Elusia spoko te buciki, a cena wow niewielka w porównaniu do tych co ja dziś miałam w ręce :-( 150 zł w necie jeszcze drożej - http://static.bartek.com.pl/foto/produkty/big/gal_13125_61242-n38_1.jpg ale to raczej płaci się za markę bo but nie jakiś wypasiony, normalny trzewik na rzep. Fakt but skórzany, leciutki i pasował jak ulał :-) tylko taka kasa na dwa-trzy m-ce? hmmm

Ostatnia edycja:
reklama
to są buciki do chodzenia i po domu i nawet po dworze,mają dość grubą podeszwę i ten materiał nie jest cienki, w sam raz na lato lub wiosnę. Skórzane i pełniejsze kupimy na jesień, gdy już pewniej będzie stawiać kroczki.

Do góry