reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kroki

Też muszę się zająć tą rejestracją- u nas czas oczekiwania ok.2 mcy,więc myślę,że akurat na roczek będzie ok- Amelka może już będzie wtedy całkiem samodzielnie dreptać,więc i taka wizyta będzie miała sens.
Co do Zawitkowskiego...hm...jak go słucham,to wydaje mi się,że facet mówi dość rozsądnie .I chyba nawet powiedział coś takiego "Ja nie jestem ortopedą,tylko rehabilitantem,ale to do mnie trafiają potem te wszystkie dzieci z problemami na rehabilitację".Czy to kolejna "gwiazda TV"- bardzo mozliwe,co wcale nie oznacza,że przez to jego rady są mniej wartościowe."gwiazdą" jest też "Superniania",która akurat do mnie absolutnie nie przemawia i prawdę mówiąc nie cierpię jej- ale to moje prywatne odczucie.Tak,jak mam zaufanie do np. mojego pediatry,a do innego ja bym nie miała,a ktoś sobie bardzo chwali.
A zawiść w środowisku medycznym- wiadomo,normalka,zawsze jak jakiś lekarz jest "na topie",to znajdą się tacy,którzy będa dowodzić,że ten akurat pan ma całkowicie błędne i szkodliwe poglądy i nie wie,co mówi;).

reklama
Alicja widzę , że oglądamy ten sam program " Mamo to ja " - tyle, że to są powtórki
Happy też mi się wydaje, ze to może chodzić o zawiść lekarzy
Nasza rehabilitantka powiedziała, że spokojnie możemy już odwiedzić ortopedę. Jeśli będą odległe terminy, to pójdziemy prywatnie.

Ostatnia edycja:
Nam ortopeda kazał przyjść po skończonym roczku ale tylko pod warunkiem że będzie już sam chodził, inaczej nie ma sensu.

A co do Zawitkowskiego to zgadzam się że to taka moda, poprostu został wypromowany, ale wiele rzeczy mądrych mówi, tyle że nie sam je wymyślił ;-)

happy,
supernianie ja osobiście bardzo lubie, poznałam ją osobiście i jest naprawde świetna ... miła, życzliwa, ma milion pomysłów na sekunde, żywiołowa, energiczna kobitka, robi naprawde ogromnie pozytywne wrażenie. A co mnie najbardziej urzekło, że jest zabawna, po godzinnym spotkaniu z nią miałam zakwasy na brzuchu ... od śmiania się :-D

widzisz,Roxi,jak to pierwsze wrażenie może byc błędne:)- mi nie przypadła do gustu " z tv",Ty poznałas ją osobiście i wierzę Ci,ze super kobitka:).Może powinnam zweryfikowac swoje nastawienie do niej...?Jeszcze się w takim razie poprzyglądam:)

happy, wiesz jak to jest, nie każdy każdemu musi przypaść do gustu ;) ale faktycznie w tv to została wykreowana troche na taką wszystko wiedzącą i srogą panią nianie, a jako osoba i psycholog jest bardzo rzeczowa, ciepła i otwarta na ludzi :) Ale i tak myśle że może wiele osób wnerwiać ;)))

obdzwoniłam dziś całe Katowice za ortopedami , w Centrum Zdrowia Dziecka w październiku będą zapisywać na przyszły rok MASAKRA :szok:
a w innych bliższe terminy, najbliższy na 1 wrzesień. Tylko ROXI przeczytałam Twój post wyżej o tym, że dziecko musi samo wejść do gabinetu, czyli chyba nie ma sensu bym teraz już szła prywatnie skoro Natalka ładnie chodzi wzdłuż mebli i innych przedmiotów, ale znając jej zachowanie u lekarza nic by nie pokazała. Bo troszkę pochodziliśmy po nich i wszędzie to samo. Płacz i wogóle.:tak: Wiem , że Loliszka już była u ortopedy, ciekawe ,czy Franuś wszedł sam?
My dziś idziemy do lekarza rehabilitcji na kontrolę, więc wypytam go o tego ortopedę, czy to już czas, aby go odwiedzić.:tak:

wiecie co? ja to jestem trochę zaskoczona, gdyż ja byłam na kontroli bioderek w 6 tygodniu czy kiedy to tam trzeba było, prywatnie u poleconego lekarza. no i on wyraźnie powiedział, że biodra są tak dobrze wykształcone, że następna wizyta to tak 2-3miesiące po tym jak Pudzianek zacznie SAM chodzić. a teoretycznie powinno mu zależeć, żebym częściej przychodziła, bo pieniądze...

NAT widocznie temu lekarzowi zależy bardziej na renomie i pajentach niż na pieniądzach:) szkoda tylko, że takich lekarzy jest bardzo mało :-(
i wiecie co? po tym co piszecie tak się zastanawiam czy jest jutro sens iść do tego naszego ortopedy [chodzimy prywatnie]. Bo większość z Was pisze, że taka wizyta ma sens w momencie, kiedy dziecko zacznie samo chodzić a lekarz mimo prawidlowo wykształconych bioderek nam na 4 mies. przyjść kazał [czyli wlaśnie teraz...] :confused::cool2::rolleyes2:

Natolin może pazerny nie jest, zresztą chłopcy rzadziej u ortopedy mają konsultacje, jeśli wszystko jest ok :-)
Makuc ja bym jednak poszła, dopytasz co i jak, jakie buty itd...

reklama
hmmm, no mi nie chodziło tylko o to, że nie pazerny, tylko tak mnie dziwi czy jednak iść nie powinnam :-/
KANIA czemu chłopcy rzadziej?

Do góry