reklama
isia_83
Fanka BB :)
Nasz synek to się ostatnio tak rozbrykał, że nawet tatuś wyczuwa przez brzuch kopniaki Bo wcześniej tylko ja je czułam. W ten weekend zostałam naprawdę porządnie skopana. Miałam wrażenie, że większość soboty mały nie spał I też ok. 21-22 jest jego najlepsza pora, wtedy to jest zabawa Uczucie jest świetne, na razie strasznie mi się podoba. Zobaczymy później, jak podrośnie i będzie mi dawał po żebrach
Mój Kot też wreszcie został skopany, normalnie jak poczuł to oczymu sie jak spodki zrobiły, a ja się popłakałam ze wzruszenia) cudne to było.
kachasek nie sadze żeby było się czym martwić, moje maleństwo kopie w różne miejsca i przekręca sie czaem o 360 stopni i kopie tam gdzie aktualnie przebywaja kończyny, najcześciej właśnie w dół. Czasami mam wrażenie że staje na sztorc i tak mi wtedy niewygodnie... ale co mu zrobisz? ja juz próbuje się bawić z dzidzią co polega na tym że jak kopnie w jakieś miejsce to tam naciskam w odpowiedzi. jak sie nauczy odpowiadac, to wtedy mozna pobawic sie w berka, czyli naciskac gdzie indziej czekac az odpuka w to samo miejsce
kachasek nie sadze żeby było się czym martwić, moje maleństwo kopie w różne miejsca i przekręca sie czaem o 360 stopni i kopie tam gdzie aktualnie przebywaja kończyny, najcześciej właśnie w dół. Czasami mam wrażenie że staje na sztorc i tak mi wtedy niewygodnie... ale co mu zrobisz? ja juz próbuje się bawić z dzidzią co polega na tym że jak kopnie w jakieś miejsce to tam naciskam w odpowiedzi. jak sie nauczy odpowiadac, to wtedy mozna pobawic sie w berka, czyli naciskac gdzie indziej czekac az odpuka w to samo miejsce
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
A ja w końcu porządnie czuję ruchy. Dzidzia zawsze wierci się rano po przebudzeniu i wieczorem przed spaniem, a mój mąż twierdzi, że jak śpię to też, bo mnie ostatnio obmacał jak spałam brzydal
Siwucha no nie mogę znaleźć! Nie mam pojęcia, gdzie ja to czytałam
Znalazłam tylko info, że w piątym miesiącu może być nawet kilka dni pod rząd bez wyczuwalnych ruchów dziecka - zupełnie normalne. Trochę mało - i bez wyjaśnienia... Jeszcze będę szukała - ale może ktoś coś wie/znalazł?
Znalazłam tylko info, że w piątym miesiącu może być nawet kilka dni pod rząd bez wyczuwalnych ruchów dziecka - zupełnie normalne. Trochę mało - i bez wyjaśnienia... Jeszcze będę szukała - ale może ktoś coś wie/znalazł?
jak chcecie żeby dzidzia sie ruszała to zjedzcie troche czekolady lub czegoś wysoko kalorycznego. Można też położyc sie na plecach z nogami wysoko. Dzidzia się nie rusza jak nie ma tlenu do zmarnowania(np po całym dniu siedzenia), wtedy należy sie położyc z nogami wysoko, tak że cisnienie wzrosnie i bedzie dotleniona bo sie macica lepiej ukrwi. A do tego duża dawka kalorii i bezruch to da szybko o sobie znać. Wyczytałam że dzidzia jest aktywna jak my nic nie robimy ani nie mówimy bo jej sie nudzi. Gdy chodzimy to ja kolyszemy , to samo w autobusie czy aucie, gdy mówimy to uważnie słucha, a jak chcemy spac to dziecko zaczyna sie nudzic i rozprostowuje kości
Dziś strasznie się bałam że Ziomal nie pokaże co ma między nogami to przed badaniem batona wsunęłam- lekarz na to- dzieki teraz nie moge za pani maluchem nadążyć żeby serca posłuchać, po czym Eryk przyłożył nam piątke w ekran
Dziś strasznie się bałam że Ziomal nie pokaże co ma między nogami to przed badaniem batona wsunęłam- lekarz na to- dzieki teraz nie moge za pani maluchem nadążyć żeby serca posłuchać, po czym Eryk przyłożył nam piątke w ekran
To fakt - nasz maluch siedzi cichutko zawsze gdy jedziemy autem, ale gdy tylko staniemy na światłach ;-)Gdy chodzimy to ja kolyszemy , to samo w autobusie czy aucie, gdy mówimy to uważnie słucha, a jak chcemy spac to dziecko zaczyna sie nudzic i rozprostowuje kości
A w tej chwili jestem niewystarczająco aktywna, bo kopie nieźle :-)
reklama