reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze "kopniaki"

reklama
Moje maleństwo tez najbardziej kopie w nocy przeważnie między godziną 23 a 1 w nocy, akurat kiedy próbuję zasnąć, i rano nie potrzebuję budzika bo też około 8 - 9 moja prywatna zegarynka puka:-D .

moje najbardziej wieczorem pomiedzy 21 a 22,nie wspominając o tym ze kopie jak szalone jak siedze w pracy przy fotelu i ilekroc do Was cos pisze
:-):-):-)

Kocham ruchy mojego dziecka, potrafią mnie tak rozśmieszyć i poprawić humor, że aż czasem nie mogę się powstrzymać od śmiechu. Najfajniej jest jak to się dzieje w sytuacji kiedy muszę zachować powagę hihi :-D.
Ostatnio też zauważyłam, a nie tylko poczułam te ruchy Dzidzorka. Brzuch wygiął mi się w jedną stronę i powstała taka ruchoma kulka trwało to dobrych kila sekund.
:-D R E W E L A C J A :-D

ja juz mam druga ciaze i niby wiem co i jak ale kurcze ciesze sie jak dziecko gdy junior kopie albo przykladam rece zeby lepiej poczuc a Cyrylka robi paluszkiem pyk pyk braciszkowi i ten sie z nia bawi hehe. ale powiem wam ze chlopiec jest bardziej aktywny niz byla Ciri (ona teraz se odbija chyba). godziny pobudek rozne ale najpewniejsze jak zjem troche Nutelli :)))))

Chyba rację masz Asylan z tymi ruchami, mój synek się prawie cały czas rusza i to czasem bardzo mocno. Co ciekawe te ruchy są czasem wszechobecne, najpierw mnie kopie nad pępkiem, za chwilkę czuję harce z boku, potem nad wzgórkiem. :-D:-D:-D Dzikie harce i szaleństwo z pępowiną :-D:-D:-D

reklama
Oj Kochane, żebyście miały rację. To może okaże się że u mnie jednak mieszka facecik? Weronisia była bardzo spokojna, tak jak Cyrylka Asylan, miała swoje pory na ruchy i te ruchy były bardzo delikatne i rzadkie. Najpewniejsze były wtedy gdy leżałam w wannie - wtedy pływała, lub słuchałam muzyki - wtedy były tany tany.
Natomiast to Maleństwo bryka przez dzień cały - a często i w nocy, rozrabia non stop i popukuje wszędzie gdzie sięgnie. Więc może....

Do góry