reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze "kopniaki"

Kachasek to takie fajne uczucie i juz nauczylam maluszka,jak chce zeby dal znac to tak miedzy 21 a 22 poloze sie na wznak i dzidzia daje o sobie znac,co prawda nie wiem czy w tym czasie spi i wierci sie bo mu niewygodnie czy sie budzi,ale to takie niesamowite uczucie:-)

reklama
hihi, ja robię to samo:-D uczucie jest super:) może i się maleństwa budzą, bo nie wygodnie, ale nie martw się, wynagrodzą nam to po porodzie nieprzespanymi nockami:tak:

Wiecie co, ja to już nie wiem jaką mam przyjmować pozycję w ogóle, bo czy leżę na wzak, czy na boku i tak mi się dostaje i tak. Na siedząco też, zwłaszcza jak za bardzo jestem nachylona do stołu.
A poza tym, zastanawiam się, czy to moje Dziecię w ogóle sypia. Dziś strasznie męczył mnie w nocy kaszel i obudziłam się po 4tej i nie mogłam zasnąć. No i maleństwo nawet o tej porze szalało. Chyba że kaszel też je obudził.:zawstydzona/y:

Moje malenstwo tez szaleje czasem wypni pupke tak mocno do góry,cudowne uczucie

Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie ruchów dzidzi. Czy macie je bardzo często ja to czasami się denerwuję jak przez jakieś 2 lub 3 godzinki nic nie czuję-mam dni że dzidzia się wierci i kręci prawie cały czas a są też takie że bardzo rzadko daję znać mamusi;-(

cześć Siwucha :)
jesteśmy prawie w tym samym okresie ciąży, i powiem Ci że mam tak samo. Czasami maleństwo wierci się tak, że proszę go by już tak nie robił ,a czasami proszę sie o kopniaczki :) myśle, że wszystko jeszcze przed nami, a dzidzia podobno dużo śpi i dlatego nie możemy czuć na okrągło jego ruchów.

Z tygodnia na tydzie dzidziunia coraz bardziej aktywna i to jest cudowne ,ciekawe kiedy bedziemy miały dosc:-) .Fajnie juz widac brzuszek :szok:

reklama
Siwucha czytałam, że jest taki konkretny tydzień (tylko w ramach mózgojada, nie mogę sobie przypomnieć który :zawstydzona/y: ) gdy dziecko może się wcale nie poruszać (tzn. Ty nie będziesz czuła ruchów). I że jest to zupełnienie normalne. Poszukam, który to tydzień i napiszę :happy:

Do góry