reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze "kopniaki"

hurrrra!!!!!!!!!!!!!!!!! dziś w nocy położyłam łapki na brzusiu i Ktoś do mnie delikatnie pukał!!!!!! :-D :-D :-D

reklama
hehe to gratulacje :) w tym samym dniu miałysmy pierwszy raz :) ja doczekałam sie drugiej partii, jak byłam na angielskim, przez druga godzinę kompletnie nie mogłam sie skupić na zajęciach :) to jeden z radośniejszych dla mnie dni :)

czkawki jeszcze nie wyczułam, a co do męczarni -słyszałam, że dla maleństwa w brzuszku czkawka nie jest nieprzyjemna, wiecie coś na ten temat?

jestem w 19 tyg i "coś" czuję, myslę że to "to" ale troche mnie zastanawia dlaczego czuję "to" tak nisko w brzusiu?

Olga ja tez czuje tak nisko i na poczatku sie denerwowalam, ze dzidzia mi zaraz na swiat wyskoczy. Ale podobno tak w tym czasie jest i dopiero pozniej czuc kopniaki pod zebrami. A tak w ogole to witaj:-)

To normalne :-) Posłuchajcie gina (albo spójrzcie w kartę ciąży) - na każdej wizycie określa wysokość macicy. Ja 3 tyg. temu miałam dno macicy 3 palce powyżej miednicy. Czyli zdecydowanie pod pępkiem :-)
A dzidzia puka tam, gdzie sięgnie - równie dobrze może machać i kopać w dół - wtedy wrażenie jest jakby wychodziła ;-)
Fajowe to pukanie :-D

W poprzedniej ciazy tez moja dzidzia czesto miała czkawunie i lekarz powiedział ze to nic niepokojacego,ale teraz faktycznie cos wczesnie-bo co innego to może byc
:-)

reklama
Kochasek, ta czkawka dla maluszka nie jest męcząca, bo to typowa reakcja przy połykaniu wód płodowych. Mnie chodziło o to, że ja sama nieznoszę czkawki, więc jak czułam że mała ma, to mi jej szkoda było mimo że wiedziałam że ona tego tak nie odczuwa.:-) Mało tego, nawet jak miała czkawkę już po urodzeniu przez pierwsze miesiące, to też nie wyglądała na niezadowoloną z tego powodu. Teraz już tak, jak dostanie czkawki, to od razu marudzi. Dorośleje mi panna.:-D

Do góry