reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze "kopniaki"

Ale fajosko Dzagud:) gratulacje :tak: to ja tez czekam, ale jak tak będę czekać to pewnie mnie oleje :dry: to może zaczne udawać że nie czekam :p

reklama
No pięknie!
Podobno ruchy pierwszego dziecka czuje się później nie dlatego, że się później rusza tylko się je przegapia. Przy 2 już wiadomo na co czekać ;-)
Ja tam nic jeszcze nie czuję...

ja już nie czekam bo obawiam się że zostane zzaopana na smierć :p moja mam opowiadała że ja tez taka ruchliwa byłam... i czasami bokiem jej mój łokiec wychodził albo i inna część ciała :p

Ja wczoraj wieczorkiem dosc wyraznie poczułam jak kruszynka sie rusza ,tym razem napewno ,czekam teraz na kopniaczki:-D

Ja ruchów dziecka jeszcze nie czuję, ale wiem kiedy się "przeciąga" :-) (tak to określa mó mąż), bo wtedy wypycha mi moje wnętrzności na prawą stronę, nie wiem co to jest, ale pojawia się kulka wielkosći pięści po prawej stronie nad biodrem. I to naprawdę dobrze można wyczuć ;-)

Dziewczyny wczoraj póznym wieczorkiem dostałam pierwsze kopniaczki od mojej kruszynki i dzisiaj były powtórki ,co za niesamowite uczucie .
Sorga ja wprawdzie schudłam ponad 10kg. ale mam sporo tłuszczyku na brzuchu,z pierwszym dzieckiem byłam o wiele szczuplejsza i ruchy czułam chyba ok.20tc:happy: :tak:

Mi też lekarka ciągle mówi, ze nie mam szans, jako pierwiastka, by poczuć coś wcześniej niż w 20 tc... no to cóż czekam.
A propos jak liczycie tygodnie?- jak macie 14 i 2 dni to mówicie że jesteście w 15 tc, bo jak dla mnie tak własnie wychodzi.

reklama
Właśnie tak liczę :tak:
Ze mnie też się położna śmiała jak jej powiedziałam (w pierwszej ciąży) w 18tyg, ze czuję ruchy, a to nie mogło być nic innego, bo później czułam to samo :-)

Do góry