reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze "kopniaki"

Nasz niuniek już drugi dzień tak się w brzusiu panoszy, chyba wogóle nie śpi. Mój chłopina się śmieje że porządki na święta robi ;) a ja żartuję że przynajmniej okien nie musi myć ;)

reklama
HEHE, MIłO POCZYTAć żE TO NIE TYLKO MóJ DZIDZIUS TAKI MAłY ROZRABIAKA W BRZUCHU :)) gdzies wyczytałam ze niby od 27 tygodnia mniej sie rusza, ja mam juz 30 na karku i mam wrazenie ze wierci sie coraz bardziej :) ale to piekne uczucie :) ja sie bardzo ciesze jak mnie kopie , mogłabym sie wpatrywac godzinami w mój brzuszek jak sie rusza i wyobrażam sobie wtedy go tam w środku jakie on to ruchy wykonuje ;)

hej dziewczyny a jak teraz czesto czujecie ruchy maluszkow? tak pare razy dziennie czy jak? napiszcie troszke bo jestem ciakaw:happy:

Monia-moja mala ma juz stale pory wariowania, zawsze po jedzonku. Okolo 11, potem okolo 2-3, 4-5, no a najbardziej to wieczorem-to juz jest gimnastyka na maxa, wystawia cale czesci ciala, ale jakos nie moga nigdy zgadnac czy to nozka czy raczka. Raz zdazyla sie glowka-to jestem pewna, az cieplo poczulam pod reka-super uczucie :-)

no to ja mam tak samo. Stale pory, z regoly rano pomiedzy 8 a 10 jakos tak bo wtedy jestem po sniadanku i potem w poludnie a na wieczor jak leze i ogladam telewizje to wariuje:-D . Ja nie musze zgadywac czy to nozka czy raczka bo moja juz od dawna ma gowke na dole a nozki pod moimi piersiani wiec czuje jak je napina a jak cos sie rusza "wokolo pepka "czy nizej to wiem ze to raczki czy glowka. Najdziwniejsze dla mnie jest jak mnie puka w odbyt od srodka, takie to dziwne uczucie...

Mnie tez puka w odbyt, heheh. No i jeszcze czasem tak jakby w plecy ale to nic nie boli, tylko czuje jak sie kotek przeciaga i wyciaga, hehe.

mnie puka tam na dole w rozne miejsca:-D i to tez nic nie boli ale takie dziwne uczucie bo nigdy mnie tam nikt nie dotylkal tymbardziej od srodka:-D

A Piotruś nie ma żadnych stałych pór szaleństw - robi to prawie na okrągło :-)
Nasuwa na wszystkie strony - głowę wystawia koło pępka przynajmniej raz dziennie (mój mały obcy :-D), kopytkami też nieźle boksuje. Oj, da nam popalić...:szok:

Hmmm to dlaczego ja jeszcze nie rozróżniam czy dostanę nóżką czy z główki?
Mój Wojtuś skacze sobie o różnych porach dnia ale ja tylko takie wybrzuszenia widzę, ale nic wyraźniej, żadnej rączki czy nóżki :-( Może jakiś mały ten nasz urwis :confused: jedziemy w przyszłym tyg na usg to się okaże.

reklama
Ja też juz czuję czy Zuzia mnie kopie nóżką albo łaskocze rączką :-) - bo wiem jak jest ułożona.
Czasem wyprawia takie harce, ze cały brzuch się
rusza :-) Ale to cudne uczucie :-)

Do góry