reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Jak dzis sie czuje Kuba???

my tez wszyscy przeziebieni,Marcel ma katar od 6 dni i kaszle poza tym smiga po podwórku

reklama
Pisalam Wam jakis czas temu,ze Hania przestala jesc,podczas ostatniej wizyty u gastrologa,okazalo sie ze spadla na wadze,zaczely sie znowu jeliitowki i skierowala nas szybciej na testy.Wielkim fuksem udalo sie nam zlapac termin 1 lipca.Miala takie podstawowe: mleko,jajko - bialko,jajko -- zoltko;maka pszenna,ryba,maka zytnia,wieprzowina;pomidor;kukurydza;soja;banan;jablko;truskawki;ziemniaki;orzechy ziemne;kurczak;indyk;kakao;pomarancza - pokarmy na ktore w ogole nie ejst uczulona zaznacze na zielono.Hania musi buc Bebilon pepti.Jutro ma testy na wizewne alergeny.
Przez niedziele poniedizalek Hania miala znowu jelitowke,krotka ale intensywana.doslownie sikala pupa,wodą wygladajaca,jak woda z kaluzy. Moja gastrolog kreci glowa bardzo na przedszkole,juz nawet nie chodzi tylko o diete,ale ze Hania sie nie nadaje.....

Ech... biedna Hania:-(
Ale tak to jest z tymi alergiami:baffled: Kakao, truskawki i pomarancze przeszly a to ponoc silne alergeny a Hanie uczulaja- pozornie bezpieczne- ziemniaki i kukurydza:no:
Katus a jaki jest poziom tych alergenow? Macie to ograniczyc czy zupelnie odstawic?

Juz kiedys wspominalam, ze daje Pauli Cropoz G. To ponoc pomaga w leczeniu alergii, uszczelnia jelitka czy cos w tym stylu. Pisalas, ze Hania tez cos dostaje, ale moze warto sprobowac z Cropozem:confused: U Pauli widze niewielka poprawe, nie ma tak zrytych raczek jak rok temu... Byc moze z tego wyrasta, ale moze ten lek tez pomogl.

Kajenka - zupelnie musismy odstawic mleko,jaja,ryby,orzechy,banany ,soje ,kukurydze,orzechy.Inne rzeczy w ograniczeniu.Po dzisiejszych testach,Hania bedzie brala znowu ketotifen,dobrze na nia dzialal.

Po testach wziewnych wyszlo tylko,ze Hania jest uczulona na psa:confused::confused::confused::confused::confused:;ciekawe skad ten pies,bo kontakt z tym zwierzakiem ma jak mija je na dworze.Tak wiec jest tylko alergia pokarmowa.

I mamy nawrot jelitowki:-(.

Kurcze Katko, mam nadzieję że po wprowadzeniu diety i wycofaniu alergenów unormuje się sprawa z kupkami. Musi to bardzo męczyć Hanię...
Yyy...sama nie wiem co doradzić, jak pomóc, przecież było dobrze :confused:

monika - jak widac po przykladzie Hani,byla to chwilowa poprawa,szkoda ze wczesiej nie miala testow,moze juz z kelitkami byloby oki. Oby teraz bylo tylko lepiej. Mam nadzieje,ze zelaza nie bedzie musila przyjmowac ponownie,ze ta diaeta pomoze.

reklama
mam "przyjemność" odświeżenia wątku:eek:
u nas po 1 dniu kataru diagnoza zapalenie ucha i w nocy oczywiscie wysoka temperatura:rofl2: a tak nam dobrze szło z przedszkolem :rofl2::sorry:i tak pewnie nam upłynie cały rok

Do góry