reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dzieki, bede tak robila a przy nastepnej wizycie bede krzyczec o usg :wściekła/y:
A teraz nowy preblem, mala sie obudzila i czulam jakby byla za goraca, sprawdzilam temperaturke i ma 38,23 , wiem ze po szcepieniu dziecko moze miec podwyzszona temperature ciala ale do ilu i co robic? Jak na zlosc nie mam nic na obnizenie goraczki u dziecka a nie chce cudowac z nia...a pech ze wizyte u lekarza to sie zglasza do 10:00 a teraz to moge jedynie jechac z nia do szpitala ( jak maz wruci okolo 18 z pracy :zawstydzona/y: :wściekła/y: )

*** Bo mnie sie zamazylo miec meza holedra i mieszkac w krainie wiatrakow i tulipanow :sad: i teraz mam ich pierdzielona opieke zdrowotna i siedze jak taka dupa i licze na Wasza pomoc ****

reklama
moja mała nie gorączkowała, ale z tego co mówiła położna, to może gorączkowac i marudzić nawet do 2 dni. i mi w razie podwyższonej temperatury kazali podać własnie coś przeciwgorączkowego dla niemowląt, a jak nie ma? moze jakaś doświadczona mama pomoże :(

PaulinaAnna jak nie masz zadnego czopka to moze zrob chłodne okłady (nie lodowate) na karku. W sumie to tez nie mam w domu nic na gorączke dla dzieci :eek: A powiem ci, że taka ochrona zdrowia to nie tylko w holandii, w polsce to tez jest daremna... zalezy na kogo się trafi.

No powiem tyle ze lepsza jest opieka zdrowotna ale maja swoje zasady, godziny i zarabiste rachunki za leczenie.

Porozmawialam z mezem przez telefon a on z kolegami w pracy co maja dzieci,i kazali mi mierzyc temperature, nie przegrzewaz dodatkowo dziecka i ewentualnie jak temperaturka zacznie wzrastac to jakis "syropek" na obnizenie goraczki.I obserwowac zachowanie Amelki.
Dziekuje Wam za rady, tak jak mowila mikolezanka to najgorsza jest pierwsza choroba u dziecka-DLA MATKI :-(

Paulinko my chodzimy na rehabilitacje ... we wtorek porobie zdjecia roznych pozycji do cwiczen .. wkleje i opisze jak sie wykonuje .. oczywiscie jesli chcesz :happy:

ja też nic nie mam na gorączkę dla małej i chyba dzisiaj kupię.tak na wszelki wypadek.

Monisiu oczywiscie ze BARDZO, BARDZO CHCE :-)

Wlasnie przewertowalam internet i bardzo czesto pojawia sie goraczka po szczepieniu ,jesli nie przekroczy 38,5 i nie trwa dluzej niz doba to nie ma problemu do obaw.

Dziewczyny, no ja Was musze trochę opieprzyć! - JAK MOŻNA NIC NIE MIEĆ W DOMU P/GORĄCZKOWEGO DLA DZIECKA?! JUŻ MI DO APTEKI LECIEĆ PO PARACETAMOL W CZOPKACH!!!!!!!! :wściekła/y:
Z tego co ja wiem, temp. zbija się dopiero gdy dziecko osiągnie 38,5stopni. Wczesniej nie, bo w końcu trzeba organizmowi pozwolic walczyć. Ja niestety u Maćka musiałam juz działać gdy miał zaledwie 37,5, ale to dlatego, że on miał wczesniej drgawki. :zawstydzona/y:

Dziewczyny, no ja Was musze trochę opieprzyć! - JAK MOŻNA NIC NIE MIEĆ W DOMU P/GORĄCZKOWEGO DLA DZIECKA?! JUŻ MI DO APTEKI LECIEĆ PO PARACETAMOL W CZOPKACH!!!!!!!! :wściekła/y:
No Mamuśka ma rację!!! :wściekła/y:;-) Ja miałam apteczkę wyposażoną nim Mariczka się urodziła :-D A w niej: paracetamol w czopkach, viburcol N, espumisan w kropelkach, cebion w kropelkach i bepanthen plus. Warto miec takie podstawowe leki...tak mi się wydaje... radziłam się pediatry nim mała się urodziła i te właśnie leki mi wymienił a paracetamol w czopkach kazał kupić OBOWIĄZKOWO!
Paulinko, jak maleńkiej jeszcze wzrosnie temperatura to najlepiej rób chłodne okłady. Jakoś jej musisz pomóc. A w drodze z pracy niech mąż obowiązkowo kupi lek na zbicie temperatury dla niemowląt. Mam nadzieję że jednak temperatura już będzie spadała :-)

reklama
I tak zrobie, maz kupi jesli zdarzy zanim zamkna apteke paracetamol.
Wlasnie polozylam mala spac, normalnie po karmieniu odkladalam ja i po jakis 5 minutach ogladania baldachimu i pogadankach z misiem usypiala, a dzis to placz za kazdym razem. W koncu wzielam ja do naszego lozka,i na boku lezac karmilam... i usnela.
Nie jest to nic wesolego jak dziecko jest chora :-(

Do góry