reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Ines my to przerabialismy z miesiac temu...jak maciek mial angine...jedna lekarka dala mu za slaby antybiotyk i zamiast lepiej to bylo coraz gorzej...dopiero nasz zaufany laryngolog wziąl sprawy w swoje rece i jak zwykle w 100% wyleczyl nam dziecko!!!
Wspolczuje Mariczce i Tobie nerwow....

reklama
Zdrówka dla Dawidka, Julii, Gosiaczka, Maciusia, Mariczki i Ines!!!

Elisa powiedz jak sie czuje Wasz Robaczek?
co u nas? hm? dziś byłam kolejny raz u lakarza z młodym (tym razem poszłam do innej pani doktor i od razu lżej mi na sercu)... Kuba ma nadal biegunki, dziś leci juz 5 dzień... a wczoraj wieczorem pojawiła się krew w kupce... malutko ale jednak i dlatego poszlismy do lekarza, bo się wystraszyłam... Pani doktor nas uspokoiła, pogadałysmy i... dieta, leki te co do tej pory i cierpliwie czekać i obserwować... może to potrwać jeszcze kilka dni:-(

Zdrowiejcie Niuniaski:tak::tak::tak:
Kubusiu Eliskowy, a sio z tą biegunką. :angry::angry::angry::angry::angry:
Wspólczuję Ci Elis. Gosia miała w styczniu rotawirusa to wiem co przeżywasz. U nas co prawda biegunka była 3 dni, ale brzuszek dochodził do siebie około 3 tygodni (bardzo restrykcyjna dieta). Trzymam kciuki, żeby mu jak najszybciej przeszło.

Inesku i co, byliscie u learza?? ja pamietam ze po antybiotykach Dawidek tez przez jakis jeszcze czas mial chrypke, ale znikla tak szybko jak sie pojawilo... mam nadzieje ze i u Was tak bedzie ... a Ty mamuska nam sie tu nie rozkladaj (za duzo miejsca zajmujesz :-D;-)) a na powaznie ... ZDRÓWECZKA Kobietki !! :tak:

Elis uuu ... biednusi Kubus ... ale i Ty ... najwazniejsze ze jestes spokojniejsza ... kurujcie sie ... a mówila jaka dieta? z czego? ... ZDRÓWECZKA!!!:tak:

My po wizycie ... zapalenie jamy ustnej, stad goraczka ... zapalenie zatok sitowych (nawrót) stad kaszel i wymioty ... nowe leki, stad mniej w portfelu :blink:
ale jestem spokojniejsza wiedzac na czym stoimy i ze moze podzialac odpowiednio :tak:

Elis wspolczuje my sie juz uporalismy z biegunka:tak:oby szybko przeszlo:tak:

Moniqo to sie Dawidek nacierpi ,zapalenie jamy ustnej jest bolesne :tak:mam nadzieje ze leki szybko zadzialaja:tak:

Ines dobrze ze Mariczka wraca do zdrowia ,mam nadzieje ze nie potrzeba drugiego antybiotyku .A ty Kochana sie kuruj ,zebys nam na Swieta byla zdrowa i radosna:tak:

Czarodziejko calusy dla Maciusia :tak:oby mu te piatki szybko wyszly i juz go nie mordowaly:tak:

Alez tu ruch:szok:I to na swieta:-(
U nas katar mija a pojawiło sie troche mokrego kaszlu.Kupiłam Mukosolvan i zobaczymy.Ale mysle,ze obejdzie sie bez antybiotyku a nawet lekarza.My mamy to szczescie,ze Julia nie goraczkuje i zawsze szybko sie zbiera.
Moniqa to zapalenie to pewnie jakas wirusowka bo u nas tez panuje.Kazali ci smarowac buzke fioletem?Ponoc bardzo pomaga:tak:Ucałowac prosze Dawidka w czołko:tak:
Elis wspołczuje,my przechodzilismy to miesiac temu na szczescie nie w najgorszej wersji.Ucałuj Kubulka i niech pije duzo słodzonej herbatki.Nam słuzył Kubus marchwiowo,babanowo,jabłkowy.Tylko to sie przyjmowało.
Ines zdrowiejcie dziewczyny.Moze ten antybiotyk działa jeszcze po skonczeniu jakis czas?Co powiedziała pani doktor?Całuski dla was obu:tak:
Czarodziejko ponoc bardzo pomaga psikniecie leku na gardło na dziasełko.Ale nie pamietam ktorego,chyba Tantum Verde:tak:Całuski dla niego..

Ewa oj i to pewnie bardzo boli bo co napije sie lekko cieplego to pluje i placze ... nic ugryzc nie chce ... wczoraj jak chcial ugryzc jabluszko to az krewa mu poleciala :-( ... mamy teraz diete polleistą :tak:

Mada tak, mamy smarowac fioletem ... a oprocz tego lek Fluconazole ... chyba masz racej z tą wirusówka ... wlasnie sobie przypomnialam jak kolezanka mi mowiła (nasze maluchy chodza razem do zlobka) ze jakies dziecko mialo duze zajadki ... 2 dni pozniej miala juz jej córcia, na nastepny dzien mial kolejny maluszek ... Dawidkowi zrobil sie w piatek a od soboty mial juz cale czerowne dziaselka i pypcie na jezyku:-(

Czarodziejko jakby co to ja też polecam tantum verde na gardziolko :tak:
edit: sie mi pochrzanilo i napisałam Mada a miała byc Czarodziejka ;)

ja rowniez mam nadzieje ze szybko mu przejdzie, bo znowu stracil na wadze ... w chwili obecnej wazy 12340 a wazyl juz 13100 :-(

i tak szczerze to powiem Wam ze wkurza mnie ze matki puszczaja dzieci z chorobami do zlobka, ja rozumiem ze pracuja i nie maja z kim zostawic, ale ja tez pracuje ale jak jest potrzeba to wazniejsze jest dla mnie zdrowie dziecka ... a malo tego widze jak Dawidek czasami cierpi i co ... mialambym mu fundowac jeszcze wieksze meczarnie? może i fajnie tam ma bo sa dzieci, zabawy, ale jak Go cos boli to nie ma na nic ochoty, tylko by sie poprzytulal ... eHh ... marudze chyba ? .. ale tak naprawde ja nawet z katarkiem nie chce puszczac Dawidka do zlobka, raz aby sie mi bardziej nie zaprawil, dwa pozaraża inne dzieci ... a u maluchów to jest moment ... wystarczy jedno psik i wiruski ja krążą ...
lekarka nie miala nic przeciwko aby Go puscic do zlobka, ale ja i tak Go przytrzymam w domu, przynajmniej do momentu az mu sie buzka nie zagoi i nie zacznie normalnie jesc :tak:

Ostatnia edycja:
Magda80- moze byc ze Tantum Verde bo on ma dzialanie znieczulające....super ze mi mowisz to kupie :)
No u nas dzis juz lepiej choc rano jeszcze byla masakra,,,zreszta pisala Wam.
jak wrocilam do domu o 17:00 to mlody mial sie dobrze i nawet nie byl jakis bardzo jęczący. Zjadl miche rosołku i sie bawil grzecznie,....oczywiscie muialam mu po 10000 razy samochody rysowac:-D:-D:-D:-D
No ale ciekawe jak noc:confused:
Inesku a jak Mariczka?
chory_03.jpg

Ostatnia edycja:
Ines trzymam kciuki,zeby Mariczka poradziła sobie bez kolejnego antybiotyku i Ty się kuruj:tak:

Elis współczuję Wam tej biegunki,a ta krew w kupce to lekarka powiedziała z czego moze być:confused:. Duzo zdrówka dla Kubusia.:tak:

Monia mam nadzieje,że Dawidkowi szybko przejdzie - zdrówka:tak:.

Mada zdrówka dla Julci:tak:

reklama
Jejku... miałam aż 4 strony do nadrobienia :-:)-:)-(

Kochane październikowe szkraby zdrowiejcie !!! Żeby mamusie nie musiały sie o was tak bardzo martwić....

Do góry