reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Ines my to przerabialismy z miesiac temu...jak maciek mial angine...jedna lekarka dala mu za slaby antybiotyk i zamiast lepiej to bylo coraz gorzej...dopiero nasz zaufany laryngolog wziąl sprawy w swoje rece i jak zwykle w 100% wyleczyl nam dziecko!!!
Wspolczuje Mariczce i Tobie nerwow....

reklama
Zdrówka dla Dawidka, Julii, Gosiaczka, Maciusia, Mariczki i Ines!!!

Elisa powiedz jak sie czuje Wasz Robaczek?
co u nas? hm? dziś byłam kolejny raz u lakarza z młodym (tym razem poszłam do innej pani doktor i od razu lżej mi na sercu)... Kuba ma nadal biegunki, dziś leci juz 5 dzień... a wczoraj wieczorem pojawiła się krew w kupce... malutko ale jednak i dlatego poszlismy do lekarza, bo się wystraszyłam... Pani doktor nas uspokoiła, pogadałysmy i... dieta, leki te co do tej pory i cierpliwie czekać i obserwować... może to potrwać jeszcze kilka dni:-(

Zdrowiejcie Niuniaski:tak::tak::tak:
Kubusiu Eliskowy, a sio z tą biegunką. :angry::angry::angry::angry::angry:
Wspólczuję Ci Elis. Gosia miała w styczniu rotawirusa to wiem co przeżywasz. U nas co prawda biegunka była 3 dni, ale brzuszek dochodził do siebie około 3 tygodni (bardzo restrykcyjna dieta). Trzymam kciuki, żeby mu jak najszybciej przeszło.

Inesku i co, byliscie u learza?? ja pamietam ze po antybiotykach Dawidek tez przez jakis jeszcze czas mial chrypke, ale znikla tak szybko jak sie pojawilo... mam nadzieje ze i u Was tak bedzie ... a Ty mamuska nam sie tu nie rozkladaj (za duzo miejsca zajmujesz :-D;-)) a na powaznie ... ZDRÓWECZKA Kobietki !! :tak:

Elis uuu ... biednusi Kubus ... ale i Ty ... najwazniejsze ze jestes spokojniejsza ... kurujcie sie ... a mówila jaka dieta? z czego? ... ZDRÓWECZKA!!!:tak:

My po wizycie ... zapalenie jamy ustnej, stad goraczka ... zapalenie zatok sitowych (nawrót) stad kaszel i wymioty ... nowe leki, stad mniej w portfelu :blink:
ale jestem spokojniejsza wiedzac na czym stoimy i ze moze podzialac odpowiednio :tak:

Elis wspolczuje my sie juz uporalismy z biegunka:tak:oby szybko przeszlo:tak:

Moniqo to sie Dawidek nacierpi ,zapalenie jamy ustnej jest bolesne :tak:mam nadzieje ze leki szybko zadzialaja:tak:

Ines dobrze ze Mariczka wraca do zdrowia ,mam nadzieje ze nie potrzeba drugiego antybiotyku .A ty Kochana sie kuruj ,zebys nam na Swieta byla zdrowa i radosna:tak:

Czarodziejko calusy dla Maciusia :tak:oby mu te piatki szybko wyszly i juz go nie mordowaly:tak:

Alez tu ruch:szok:I to na swieta:-(
U nas katar mija a pojawiło sie troche mokrego kaszlu.Kupiłam Mukosolvan i zobaczymy.Ale mysle,ze obejdzie sie bez antybiotyku a nawet lekarza.My mamy to szczescie,ze Julia nie goraczkuje i zawsze szybko sie zbiera.
Moniqa to zapalenie to pewnie jakas wirusowka bo u nas tez panuje.Kazali ci smarowac buzke fioletem?Ponoc bardzo pomaga:tak:Ucałowac prosze Dawidka w czołko:tak:
Elis wspołczuje,my przechodzilismy to miesiac temu na szczescie nie w najgorszej wersji.Ucałuj Kubulka i niech pije duzo słodzonej herbatki.Nam słuzył Kubus marchwiowo,babanowo,jabłkowy.Tylko to sie przyjmowało.
Ines zdrowiejcie dziewczyny.Moze ten antybiotyk działa jeszcze po skonczeniu jakis czas?Co powiedziała pani doktor?Całuski dla was obu:tak:
Czarodziejko ponoc bardzo pomaga psikniecie leku na gardło na dziasełko.Ale nie pamietam ktorego,chyba Tantum Verde:tak:Całuski dla niego..

Ewa oj i to pewnie bardzo boli bo co napije sie lekko cieplego to pluje i placze ... nic ugryzc nie chce ... wczoraj jak chcial ugryzc jabluszko to az krewa mu poleciala :-( ... mamy teraz diete polleistą :tak:

Mada tak, mamy smarowac fioletem ... a oprocz tego lek Fluconazole ... chyba masz racej z tą wirusówka ... wlasnie sobie przypomnialam jak kolezanka mi mowiła (nasze maluchy chodza razem do zlobka) ze jakies dziecko mialo duze zajadki ... 2 dni pozniej miala juz jej córcia, na nastepny dzien mial kolejny maluszek ... Dawidkowi zrobil sie w piatek a od soboty mial juz cale czerowne dziaselka i pypcie na jezyku:-(

Czarodziejko jakby co to ja też polecam tantum verde na gardziolko :tak:
edit: sie mi pochrzanilo i napisałam Mada a miała byc Czarodziejka ;)

ja rowniez mam nadzieje ze szybko mu przejdzie, bo znowu stracil na wadze ... w chwili obecnej wazy 12340 a wazyl juz 13100 :-(

i tak szczerze to powiem Wam ze wkurza mnie ze matki puszczaja dzieci z chorobami do zlobka, ja rozumiem ze pracuja i nie maja z kim zostawic, ale ja tez pracuje ale jak jest potrzeba to wazniejsze jest dla mnie zdrowie dziecka ... a malo tego widze jak Dawidek czasami cierpi i co ... mialambym mu fundowac jeszcze wieksze meczarnie? może i fajnie tam ma bo sa dzieci, zabawy, ale jak Go cos boli to nie ma na nic ochoty, tylko by sie poprzytulal ... eHh ... marudze chyba ? .. ale tak naprawde ja nawet z katarkiem nie chce puszczac Dawidka do zlobka, raz aby sie mi bardziej nie zaprawil, dwa pozaraża inne dzieci ... a u maluchów to jest moment ... wystarczy jedno psik i wiruski ja krążą ...
lekarka nie miala nic przeciwko aby Go puscic do zlobka, ale ja i tak Go przytrzymam w domu, przynajmniej do momentu az mu sie buzka nie zagoi i nie zacznie normalnie jesc :tak:

Ostatnia edycja:
Magda80- moze byc ze Tantum Verde bo on ma dzialanie znieczulające....super ze mi mowisz to kupie :)
No u nas dzis juz lepiej choc rano jeszcze byla masakra,,,zreszta pisala Wam.
jak wrocilam do domu o 17:00 to mlody mial sie dobrze i nawet nie byl jakis bardzo jęczący. Zjadl miche rosołku i sie bawil grzecznie,....oczywiscie muialam mu po 10000 razy samochody rysowac:-D:-D:-D:-D
No ale ciekawe jak noc:confused:
Inesku a jak Mariczka?
chory_03.jpg

Ostatnia edycja:
Ines trzymam kciuki,zeby Mariczka poradziła sobie bez kolejnego antybiotyku i Ty się kuruj:tak:

Elis współczuję Wam tej biegunki,a ta krew w kupce to lekarka powiedziała z czego moze być:confused:. Duzo zdrówka dla Kubusia.:tak:

Monia mam nadzieje,że Dawidkowi szybko przejdzie - zdrówka:tak:.

Mada zdrówka dla Julci:tak:

reklama
Jejku... miałam aż 4 strony do nadrobienia :-:)-:)-(

Kochane październikowe szkraby zdrowiejcie !!! Żeby mamusie nie musiały sie o was tak bardzo martwić....

Do góry