reklama
rudykot2
Mama Franka Baranka
A`propos gorączki i jej zbijania. gdy Franek latem ząbkował i w nocy jechaliśmy do szpitala bo miał 41 gorączki, tam lekarz podał mu 1/3 czopika pyralgin i w ciagu godziny młodemu gorączka obniżyła sie do 38. Ten lekarz powiedział, że własnie w takich sytuacjach, gdy podejdzie gorączka powyżej 40 stopni można podac taki właśnie czopik.
Na szczeście nie musiałam tego powtórnie robić
Pozdrawiam - asia
Pozdrawiam - asia
Dokładnie, nam tez przy Mariki temperaturze (40,6) pediatra kazała podać 1/3 czopka pyralginy bo podobno super zbija... niestety u nas jakoś srednio podziałał. Na Marikę rewelacyjnie dziala paracetamol a ibuprom np. wcale nie działa zresztą, ma to chyba po mnie Na mnie tez dziala tylko paracetamol.A`propos gorączki i jej zbijania. gdy Franek latem ząbkował i w nocy jechaliśmy do szpitala bo miał 41 gorączki, tam lekarz podał mu 1/3 czopika pyralgin i w ciagu godziny młodemu gorączka obniżyła sie do 38. Ten lekarz powiedział, że własnie w takich sytuacjach, gdy podejdzie gorączka powyżej 40 stopni można podac taki właśnie czopik.
Pozdrawiam - asia
U nas doskonale się sprawdza Nurofen w syropku , lub paracetamol w czpoku, jeśli będziesz podawać naprzemiennie to można co 4h, przy b. wysokiej gorączce podawałam dawkę trochę większą. a poza tym okłady.
Mati miał bardzo wysoką gorączkę przy ząbkach około 39 - 40, a to wychodziły mu dolne dwójki aż się boję pozostałych
Mati miał bardzo wysoką gorączkę przy ząbkach około 39 - 40, a to wychodziły mu dolne dwójki aż się boję pozostałych
Mada80
Fanka BB :)
A ja wyobrazcie sobie nie wiem co to goraczkaja miewam ja jaz na pare lat a Julka od urodzenia nie miała ani razu:-).Ale przeciwbolowo uzywam Panadolu w syropie,truskawkowego.Nie wiem jak inne leki ale ten ma taka miarke strzykawke i moja mała lubi jego smak.Jak widzi ta miarke to od razu otwiera dziubek Bo choc nie goraczkuje to płacze i widac wyraznie,ze ja dziasełka bola.Viburcol nie działał na nia wcale A zelem nie da sobie posmarowac.O 13 ide do pediatry to Wam napisze czego sie dowiedziałam.
Czarodziejka
Fanka BB :)
ahhh to ząbkowanie....my dzieki Bogu duże czwórki (dolnw i górne) mamy już na wierzchu..ale nie powiem żeby bylo lekko jak wychodzily!!!!!
reklama
Podziel się: