reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Mała Mi dokładnie ... tak jak pisze Mada obserwuj jeszcze przez pare dni Agatkę ... i wycmokaj czułko od ciotki :happy:

Myślicie, ze mogą jeszcze jakies skutki tego uderzenia się pojawić ???

Mala Mi dobrze, ze na guzie sie skonczylo!:szok: Ucaluj Agatke:tak:
Gdybysmy nie mieli szklanej lawy oklejonej gabka, to Paula juz kilka razy mialaby rozwalona glowe:no: Raz tak walnela, ze sie odbila i przewrocila:szok:
Kajenka ten pomysł z gąbką jest super, ze tez wczesniej na to nie wpadłam. Pewnie ława wygląda nieciekawie, ale co sie nie robi dla bezpieczenstwa. Jutro chyba będę oklejać. Dzięki

reklama
Katuś kochana witaj spowrotem. Bardzo wam współczuję tych choróbsk oby teraz już was wszystkie omijały:tak:. Wielkie buziaczki dla Hani.

Mała MI o matko:szok::szok:. Biedna Agatka - wycałuj czółeczko malutkiej:tak:. Ja myśle,że skoro Agatce nic do tej pory nie zaczęło się dziać ( wymioty, zawroty główki itp.) to już nic jej nie grozi.

Moniqa wreszcie będziesz miała jasność, a Dawidek dzielny chłopaczek:tak:

Powiem Wam dziewczyny,ze ta gabka to rzeczywiscie niezły pomysł ale chyba nie wszedzie przejdzie..Ja kupiłam osłonki naroznikowe i zabezpieczacze do szuflad i działaja na moje dziecko jak płachta na byka..Widziała, ze cos sie zmieniło i cały czas stała i dłubała ,az poodrywała silkonowe naroznika,co do zabezpieczaczy szuflad i szafek to sama posciagałam,bo stała i szarpała i rumor był niesamowity:angry: Pochowałam rzeczy przeznaczone nie do jej raczek i tyle.
Jesli zas chodzi o ławe to tez pare razy miałysmy po niej niezłe guzy...

Moja Amelia wczoraj w czasie kąpieli wypiła odrobine szamponu :szok::szok::baffled::baffled::no::no::wściekła/y::wściekła/y:....no żeszzzzz....na szczęście to była odrobinka i nic złego sie nie stało....no ale oczy to trzeba mieć doopoła głowy i nie tylko :no:...

A co u Haniutka :confused::confused:...Katka pisała o lekkiej temperaturze...mam nadzieje że choróbsko już przechodzi malutkiej...

Mała Mi bardzo Ci współczuję, ale dziewczyny maja rację, obserwuj Agatkę, bo mi się wydaje, że skutki takiego uderzenia mogą wyjść po jakimś czasie... źle to zabrzmiało, wcale nie chcę Cię straszyć, bo wierzę, że Agatce nic nie będzie, ale obserwacja nie zaszkodzi. Daj nam znac czy Malutka dobrze sie czuje:tak:

Monika3 mój Kuba jak się kapie, to kładzie się na dno wanny i spija pianę:eek::baffled:

My tez mamy ławę szklaną, ale stwierdziłąm, ze jest bardzo bezpieczna... tak, tak... jest z grubego szkła, ma zaokrąglone rogi i wyprofilowane nogi i Kuba kilka razy tez się walna, ale właśnie dzieki temu, ze ma taką a nie inną konstrukcję, to nic mu nie było.

Mała Mi ja Ci powiem na swoim przykładzie ... mając 2 latka walłam głowa w płot- biegłam za piłka ... po godzinie zaczełam wymiotować i ogolnie leciec ... później przerwa ... po 3 dniach straciłam przytomnosc ... pogotowie mnie zabrało na badania ... wynik, silne wstrząsnienie mózgu + pęknieta czaszka :baffled: ... przy wstrząsnieniach sa własnie wymioty ... Agatka nie wymiotuje wiec mysle że nic nie jest, ale tak asekuracyjnie obserwuj ją jeszcze :tak:

Monia Dawidek tak kiedyś wypił swój płyn :sorry: ... tez była to odrobina , ale ... eHh masz racje trzeba miec oczy wszedzie ... ostatnio dorwał też swieczke aniołka ... odgryzł mu noge :eek: ... to co dałam radę wyciągnęłam z buźki, ale wydaje mi się, że i tak coś tam połknął ... na szczęście nic mu nie było :tak:

Mala Mi my kupilismy taka gabke do izolacji rur, przykleilismy tasma... hmmm... nie wiem, jak sie fachowo nazywa:sorry:. Maz na nia mowi sonderbanda, lub tasma na gada:eek:. Nie wyglada to super estetycznie, ale najwazniejsze bezpieczenstwo dziecka:tak: A poza tym... kiedys kolezanka spytala, czy kupilismy nowa lawe:-D a jak sie cos rozleje, to nie splywa na dywan;-).

Mada faktycznie oslonki naroznikowe sa do d... niczego:baffled: Ale blokady do szuflad i szafek u nas zdaja egzamin. Oczywiscie Paula awanturuje sie, kiedy zobaczy nowe, ale pozlosci sie i odpuszcza. Na kilku szafkah i szufladach nie ma blokad i one sa do Pauli dyspozycji. Dzieki temu ona nie czuje, ze wszystko jest przed nia pozamykane a ja mam spokoj:tak:

Mala_Mi - na moje gdyby mialo sie cos zdarzyc,to by juz wyszlo.Buziak w wilekiego sinego guzka,zeby szybko zszedl...
Iwonka - jak sie miewa Natalka?
Przepraszam dziewczeta,ze sie nie odzywam zbytnio od powrotu,ale staram sie odreagowac i nie denerwowac,co szczerze mowiac nie udaje mi sie zbytnio.Bylam dzis z pieknymi u pediatry.Hania caly czas37-37,5,katar ogromniasty,kaszel<ale osluchowo oki bylo,ale pponiewaz lezalysmy z 2 dzieci chorych na zapalenie pluc strasznie sie boje,ze mloda mogla cos podlapac>.Ma niezytowe gardlo,ale pediatra nic nie przepisala,bo i tak bierze jeszcze antybiotyk zalecony przez szpital.Teraz Hania na moje ucho i meza kaszle wiecej,taki mokry kaszel plus suchy,taki dziwny.Zobaczymy jutro.Zuzia zagoraczkowala wysoko,ponad 39 i zero objawow innych,wszystko oki,mam ja obserwowac. Tak wiec u mnie bz,nastepny piatek,nowa ,,atrakcja".

Zdrowka dzieci,nie idzcie w nasze slady.
Pozdrawia Katka

Katka ale sie te Twoje dziewczyny umecza...A ty :wściekła/y: Az mi Was szkoda...Jedno chore dziecko to problem a co dopiero dwoje:tak:
A ja dziewczyny mam dobra wiadomosc..Julia chodzi na dworze,chyba sie przełamała..Juz nie woła na raczki tylko biega za dziecmi i pieskami a ja za nia:-D
A teraz mam pytanie:tak: słyszałam kiedys,ze jak dziecko wypije jakis płyn(chemie?) to podaje mu sie szklanke mleka i do lekarza...A potem usłyszałam w telewizji ze absolutnie nie mleko:baffled: i teraz juz sama nie wiem?Mojej kolezanki mała wypiła ludwika i ta podała jej mleko..Pediatra ja pochwaliła bo ponoc mleko nie powoduje pienienia sie...Mam zamiar zapytac o to pediatre teraz jak pojde,moze w poniedziałek,bo potrzebna mi recepta..Juz kiedys miałam sie zapytac ale moje dziecko przy kazdej wizycie tak wrzeszczy ze zapominam jak sie nazywam:eek:
Czy na Vigantol potrzebna jest recepta?

reklama
Do góry