reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Dziewczyny bardzo wam współczuję tych problemów skórnych u dziewczynek:no:. Ja nie miałam takich problemow ani z Natalka, ani z Kubusiem. Tzn na początku Kubuś dostał lekkiej skazy, ale u mnie wystarczył krochmal i oilatum przez tydzień i skórka wróciła do normy i już nam się to więcej nie powtórzyło. Życzę wam żeby i u was to się jak najszybciej skończyło:tak:

reklama
Rudykotku jesli mówisz "liszaj" to mi to od razu wygląda na alergię na mleko- bo mój Kubulek tak miał takie zmiany na buzi. jedzie cały czas na Bebilonie Pepti i zmiany stopniowo zeszły w ciągu tego czasu (od marca 2007 jest na tym mleku). Z tego co mi mówiła alergolog na wszystko może być uczulony, więc i mleko modyfikowane też wchodzi w grę. A na jakim mleku jesteście?

Dziewczyny do kąpieli możecie kupić sobie też samą czystą parafinę płynną- w aptece jest bardzo tania i dolewać do kąpieli, Oilatum to własnie zawiera, ale dużo kosztuje bo i dużo schodzi tego. Z tego co ja wiem to nierozcieńczonego się nie stosuje, ale pewna nie jestem, powinno być w ulotce napisane.

Asiuk sprawdzilam- mozna stosowac Oilatum nierozcienczone tak jak robi to Katka:tak:.
Oilatum ma parafine, ale i jakies inne dodatki. Zastanawiam sie nad ta czysta parafina, bo Paula wyprobowala kapieli w duzej wannie i nie bardzo chce kapac sie w wanience. Ale waham sie, bo ja nawet Emolium podraznia...:-(

Rudykotku jak najbardziej po tylu miesiącach mleko modyfikowane może uczulić ... ja jestem na etapie alergików i ... alergia mogła być cały czas , ale dopiero teraz wyszła ... ja poki co bym nie wprowadzała krowiego mleka .... zrób badanie IgE całkowite ( koszt 20 zł) ... sprawdzisz czy synus ma w ogole jakąs alergię ... jesli tak wtedy cos podziałać ;) .. u Nas wyszło 90,2 IU/ml przy 45 normy :-/

Myslałam że alergię mamy z głowy ... zaatakowała z podwójną siłą :-/ ... 1 grudnia tak go wysypało, że jak dojechaliśmy na pogotowie z Dawidka był jeden wielki bąbel ... okazało się ze to pokrzywka alergiczna ... zrobiliśmy badania ... 100% przekroczonej normy ... teraz musimy zrobic panel pediatryczny pokarmowy czy jakoś tak i sprawdzić co go uczula ... eHh ... bidny ten mój synus jak zreszta wszystkie maluszki z alergiami ... ja wiem ze napewno czekolady nie może ... robią mu się takie własnie liszaje o których pisze Rudykotek ...

remuje go tylko Olilatum soft ... plus Advantan lub Cuti baza na te własnie liszaje ... płyn Olilatum mi się własnie skonczyl i koniecznie musze kupić ... widze ze to troche pomaga ... nie ma takiej suchej skórki

Szczerze Wam powiem ze jestem zła sama na siebie, ze tak wszystko szybko powprowadzałam mu ... ale pediatra nawet stwierdziła ze alergia znikła po przyjezdzie znad morza ... eHh ... a jeszcze 27 listopada rozmawiałam z przyjaciółka ze bardzo sie ciesze ze u Nas alergia juz jest zapomnieniem ... za wczesnie ...

Moniqa bardzo Wam współczuje duże całuski dla Dawidzia bąbelkowego.

ja myślałam, ze moje dziecko od alergii wolne ale po czekoladzie też ją wysypało

Ja to nie wiem co z tymi alergiami :confused::confused::wściekła/y::wściekła/y:...ja zawsze twardo twierdziłam że Amelka żadnej alergii nie ma :baffled:...ale teraz to juz sama nie wiem :no:...ma taką suchą skórę na policzkach, zaczerwienioną bródkę i podbródek...poprawiło sie trochę na buzi po stosowaniu Kremu specjalnego Emolium ale chyba muszę się wybrać do naszej pediatry żeby popatrzyła i oceniła czy to jakaś skaza czy co...

Współczujemy wszystkim małym alergikom, biedne te dzieciaczki...

A powiedzcie mi czy Wy też miałyście lub macie alergie? bo to niby jak rodzice mają to i dziecko tez, tak czytałam, ale mogłam cos pokręcić

Moniqa nie miej do siebie pretensji, ze wprowadzasz Dawidkowi pokarmy, bo w sumie z drugiej strony gdybyśmy tego nie robiły to skąd człowiek by wiedział, ze dziecko na coś jest uczulone...

reklama
Ja jestem alergikiem,tyle że ja na pyłki i koszoną trawę, mąz był i jest w małym stopniu nadal- katar sienny ... też czytałam o tym, że jeśli rodzice są to dzieko też ... ale ostatnio dowiedziałam się, że to nie jest regułą

Zmykam już do domku .. do jutra dziewczynki .. buziaki :* :)

Do góry