reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

witam w aptekach jest cos takiego jak multivitamol, i moja marysia reaguje na niego rozwolnieniem i wymiotami :( a u nas najlepiej na takie rewolucje pomaga Lakcid, nifuroksazyd tez stosowałam, ale lakcid zdecydowanie lepszy i "szybszy" pozdrawiamy i zyczymy zdrówka

reklama
Katka wyprobowalam dzis parafine. Dolalam niecala lyzeczke i po kapieli skorka nie byla wysuszona. Zobacze jutro, czy nie bedzie jakis podraznien. jakby sie sprawdzila, to byloby super, bo 100g kosztuje niecale 3 zl...:tak:

Paula 'od zawsze' bierze Cebion Multi i chyba nie ma na niego uczulenia, bo zdarzaja sie chwile, kiedy jej skorka jest calkiem, calkiem...

Czytalam troche o IgE na forum atopikowym i okazalo sie, ze lekarze najczesciej podchodza do tych badan sceptycznie. Traktuja je jako wskazowke a nie wyrocznie. Aha- Dawidkowe 90 to niewiele. Sa dzieciaki, ktore maja kilka setek:baffled: a dorosli i kilkanascie tysiecy:szok:

Ja chyba nie bede robic IgE calkowitego, bo widac, ze Paula ma alergie, a ten panel dopiero wtedy, kiedy nasza alergolog nam zaproponuje. Ale najprawdopodobniej zrobimy za rok, dwa testy skorne:tak:
Chodze do lekarza prywatnie, wiec pewnie za te badania tez bede musiala zaplacic.

Edit: Wlasnie przeczytalam, ze testy skorne u atopikow sa niewiarygodne. Polecaja badanie poziomu IgE. I badz tu czlowieku madry:baffled:. Chyba najlepsze i najskuteczniejsze jest dieta i obserwacja dziecka:nerd:

Kajenka - czyli sprobuje dzis z ta parafinka,juz ja kupilam.U nas cena za 100 g 3,50,ale i tak zachecajaca w porownaniu z Oilatum.Mhm,jak mam obserwowac me dziecko,skoro na moje nic nowego nie wychodzi,ale stare nie schodzi:dry::confused:.Jest na tym etapie jedzenia,ze musialbym chyba odstawic wszystko i zaczac jej wprowadzac pokarmy,jak sie wprowadza niemowlakom:confused::dry:.Jestem balwanek w tym temacie:dry:.

Pozdrawia Katka:ninja2:

Katka ja tez zawsze myslałam ze jak ma byc uczulenie to w przeciągu góra 3 dni wyjdzie ... niestety myliłam się po pieciu miesiacach ciszy wysypało go okropnie ... bąble pojawiały sie jeden za drugim w przeciągu pol godziny były wszedzie ...

Ika bardzo możliwe ze to po cebionie ... słyszałam tez ze np zyrtec u jedych jest ok a u innych może własnie uczulać ... eHh ... teraz to nawet tabletki trzeba testowac :-/

Kajenka, Katka zadam pytanie z serii głupich: gdzie kupujecie parafine i ile kosztuja ?? :]

MoniQa - Ja zakupilam w aptece,za 3,50.
A z lekami bywa roznie,na wszytsko mozna zareagowac.Wczoraj przeczytalam porzadnie ta ulotke od Ketotifenu,ktory bierze Hania i tam jest napisane,ze moga wystapic po nim drgawki,a ze Hania juz je miala,wiec mam lekkiego pietra.

Katka a powiedz mi czy tam jest jakaś instrukcja obsługi ile i jak używac tej parafiny?? ... i czy to jest takie fioletowe/brązowe? ... ja kiedyś coś kupiłam ( pediatra mi doradziła) ale nie pamietam co to było
A z drgawkami byłas u lekarza, może powinnas o tym poinformowac pediatre ... napewno sa jakieś zastępcze leki

MoniQa -pediatra mi sama ten lek zapisala,bede w piatek na kontroli pewnie,wiec sie zapytam o to.Parafine bede uzywac dzisiaj 1 raz i nie wiem jaki ma kolor,ale na moje nie jest fioletowa.Kajenka uzyla jednej lyzki.i ja sprzedali w takiej butelce plastykowej ,w jakiej wpode utleniona mozna kupic.A to fioletowe to bylo do kapieli?To nie byly takie krysztalki?Bo pierwsze fioletowe z apteki przychodzi mi na mysl gencjana.

reklama
Katus i to chyba była gencjana :D ... no to lece do apteki po parafine :] ... zobaczymy ;)

A teraz zmykam do domku z pracy ... do jutra babeczki :)

Do góry