reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

my w koncu nie wyjechalismy :baffled: niby pani doktor nic nie stweirdzila u malej, ale dwie noce z rzedu miala goraczke i jest taka nieswoja. nie ma apetytu jak zawsze, duzo spi. stwierdzilismy, ze nie bedziemy dziecka narazac na dodtakowe stresy zwiazane z wyjazdem.
czyli sylwestra bedziemy spedzac w trojke w domku :cool2:

reklama
GUFI- KONIECZNIE ZRÓB BADANIE MOCZU!!!!!
I TO JAK NAJSZYBCIEJ.....NIE CHCE SNUC ZANYCH WIZJI ALE NAUCZONA DOSWIADCZENIEM Z PRZESZLOSCI WIEM ZE JESLI NA OKO NIC NIE WIEDAC A JEST GORĄCZKA NAJLEPIEJ ZROBIC MOCZ.......
TRZYMAM KCIUKASKI O ZDROWIE MALUTKIEJ

Zgadzam sie z Czarodziejka,ze jezeli nie ma objawowo zadnej infekcji drog oddechowych,powinno sie przebadac mocz,bo moga byc jakies bakterie.Tym bardziej ,. z tego co pamietam,Ninka miala juz 3 dniowke.A temperatura jest wysoka...

U nas uczulenie nadal:baffled:,ale przerodzilo sie w strasznie sucha skore <nadgarstki,lokcie,i promieniuje na rece,uda,lydki,zebra> - pediatra stwierdzila alergie pokarmowa,kazala oprocz kaka,odstawic dodatkowo cytrusy i uzywac Oilatum.

Zdrowka dzieciaczki.

A dopiero co Wam mówiłam że już u Jakubka lepiej:-(. ogorszyło się i to znacznie, jesteśmy jedną nogą w szpitalu, mamy skierowanie, ale "możemy" jeszcze poczekać a nuż zdarzy się cud i antybiotyk nowy zadziała. masakra już dwie noce nie spałam, Jakub 40 st gorączka skacze, o wydanej kasie nie wspomnę, ale wzięliśmy do domu prywatnie pielęgniarkę dwa razy dziennie przychodzi robić zastrzyk z antybiotyku.:-( Koszmar. jesli i dziś w nocy skoczy do 40 st to nie będzie wyjścia będziemy musieli jechać do szpitala:-(. Dziewczyny proszętrzymajcie kciuki żeby antybiotyk zaczął działać i polepszyło się.

Matko Asiuk bardzo ci współczuję:no:. Całuję Jakubka i trzymam kciuki, żeby antybiotyk zadziałał i obyło się bez szpitala:tak:

Gufi ja popieram dziewczyny - należy zrobić badanie moczu. Mnie lekarz zawsze zlecał badanie moczu jak pojawiała się gorączka, a nie było żadnych innych objawów ( oczywiście mowa o Natalce), bo Kuba jeszcze nie miał gorączki tak bez objawów przeziębienia​

:-(Asiuk trzymamy kciuki:tak:

U nas chyba juz po przeziebieniu (puk, puk- zeby nie zapeszyc). Kaszel minal na poczatku tygodnia, katar 2 dni temu. Wczoraj i dzis bylysmy na spacerku. Od razu inne dziecko!
Czego i innym chorowitkom zycze:tak:

Dziewczyny a u nas coraz gorzej:no:. Tzn. Kuba nie gorączkuje, ale nadal ma straszny kaszel i katar. W ogóle nie chce jeść - mleka do buzi nie weźmie. W ciągu całej doby zjada : rano tak pół kanapeczki, obiad i to też nie cały, danonka ( to duże danio) i na wieczór ok pół kanapeczki i to jest wszystko -- o ile w ogóle chce to zjeść, bo chwilami to nawet tego nie chce:-(. Do tego coś się porobiło z moczem. Nie siusia mi normalnie - zupełnie jakby mu się mocz zatrzymał, a do tego ciągle łapie się za siusiaka i płacze - jakby go bolał. Pampers jest tylko troszkę mokry albo całkiem suchy. Dziś byłam w przychodni dyżurującej i tam lekarka kazała robić okłady z rivanolu - jeśli one nie pomogą i nadal nie będzie się mógł wysiusiać to grozi nam cewnikowanie buuuuuuuu:no::-(

reklama
Do góry