reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Mariczko i Dawidku buziaki dla Was i dla Waszych mamuś

no i dla wszystkich chorowitków.
u nas dalej choróbsko nie chce odpuścić, Emilka kaszletak, ze az sie słuchac nie da, dzisiaj znowu byłysmy u lekarza i osłuchowo na szczęście czysto tylko znów katar sie przypałętał i to chwyciło ja jak tylko skończyła roczek biedny ten mój szkrabik

reklama
RENIK zdroweczka dla Emilki:tak:

W ogole to chyba teraz wiekszosc dzieci choruje:no:.

My tez mamy za soba ciezko noc, maly budzil sie co chwile z placzem. Goraczki nie mial i nie ma, ale w nocy musialam mu oczyscic nosek i kropelki zapuscic bo nie mogl oddychac. Zadna pozycja snu mu nie pasowala. Teraz z koleji spi - chyba odsypia nocke

Kochane Mamy pomóżcie ,doradzcie,
mój synek od kilku dni ma najprawdopodobniej potówki,początkowo wystąpiły w okolicach skroni,smarowałam sudocremem ,pomogło ale jednocześnie pojawiły sie na policzkach i szyjce,tu sudocrem mniej sie sprawdził ,poszłam do lekarze(dodam ze mieszkam w UK,tu opieka nie cieszy sie dobra opinia) pani doktor zdiagnozowała to jako potówki,zaleciła jedynie wazeline,w przypadku braku poprawy mam sie zgłosic z ponowna wizyta za tydzień.po nocy stwierdzam ze stan sie zaognił,potówki sa bardziej czerwone;czytałam na forum o krochmalu(jak go przygotowac?),jakie są jeszcze inne sposoby?

Ech biedne te nasze dzieciaczki :-:)-:)-(...czemu te choróbska ich nie omijają??

Iwonko...nam pomogła maść majerankowa na katar...może spróbuj jak Kubuś śpi :tak:

pani doktor zdiagnozowała to jako potówki,zaleciła jedynie wazeline
pierwszy raz słyszę, żeby potówki natłuszczać :dry:
zwykle właśnie się mówi, żeby unikac oliwkowania gdy dziecko ma potówki. Potówki znikają same i na ogół nic nie trzeba z nimi robic, ale jeśli jest już ich bardzo dużo i są wyraźnie zaognione to możesz delikatnie przetrzec każdą spirytusem. Mam jednak dziwne przeczucie, że to wcale nie są potówki, ale to tylko przeczucie, w końcu nie widziałam Twojego dziecka. Ile ono ma? Może to początek skazy białkowej... :confused:
aha Agrest i chyba pomyliłaś październikówki :-)
Właśnie zobaczyłam, że Twój synek urodził się w 2007 roku a my jesteśmy z 2006, co nie znaczy, że nie możesz nas pytać o różne rzeczy

Zapisuję się do Klubu Zmarzlaków :-D:-D
Ja też...

W ogole to chyba teraz wiekszosc dzieci choruje:no:.
Właśnie... y tez byliśmy we wtorek u lekazra, bo dzień wcześniej Kuba miał gorączke i leciało mu z nosa, pediatra stwierdziłą ze to zapalenie gardła, choć nie klaszlał... dziś jest już ok, ciesze się że szybko mu przeszło... za to mnie męczy ból gardła i podejrzewam że mój mąż nas pozarażał...

A mam pytanie, bo kiedyś ktos pisał o olejku oilbas (nie wiem czy dobrze napisałam?) czy możecie mi wyjaśnić co to za specyfik, bo o ile dobrze pamietam to ułatwia oddychanie, tak? jak się to stosuje i ile kosztuje... Dzieki z góry:tak:

Agrest jesli to potówki to swietnie działają kąpiele w leciusieńkim roztworze nadmanganianu potasu. Też mnie zdziwiło zalecenie lekarza żeby potówki natłuszczac...

Elisabeth te kropelki to Olbas Oil http://medycyna.linia.pl/olbas.html :-)
Ja Mariczce pokropiłam dosłownie 3-4 kropelkami mokry ręcznik na kaloryferze jak była przeziębiona. Uważaj z ilością tych kropelek bo ich zapach jest naprawdę mocny! Specjalnie kropiłam ręcznik żeby nie bezpośrednio przy dziecku. W taki delikatny sposób naprawdę polecam! :-) Zdrówka dla Emilki!

reklama
Dzięki Ines! Kuba w sumie nie miał problemów z oddychaniem, myślałam że gorzej bedzie z tym katarem, ale dobrze wieziec ze cos takiego istnieje...
Iwonka.c a ile zapłaciłaś za ten olejek?

Do góry