reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

... za niedługo to bedzie płakał bo płacze :baffled:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D Moniqa to bylo super:-)

mnie ktoś kiedys powiedział, że dzieciaczki w nocy sie budzą z płaczem bo w ten sposób odreagowują wrażenia z całego dnia.. może coś w tym jest

Tez tak slyszalam:tak:
A co do lekatrstw- staram sie nie dawac Pauli lekow przeciwbolowych 'na wszelki wypadek'. Wychodze z zalozenia, ze im mniej tym lepiej a kiedy beda naprawde potrzebne to byc moze wystarczy mniejsza dawka, bo organizm nie bedzie do nich przyzwyczajony.

KAJENKA zgadzam sie z tym:tak:

reklama
U Nas leki przeciwbólowe tak jak u Elisabeth ... jak jestem pewna, że go cos boli to podam

a jesli chodzi o płacz to Dawid najczesciej płacze wybudzony ze snu w momencie kiedy nie może znaleźć zatyczki ( czyt. smoczek ) .. aczkolwiek dzisiaj mnie zaskoczył ... zatyczka została wyrzucona przed snem nocnym i tak do rana "była wyrzucona" dopiero nad ranem przypomniał sobie ze czegoś mu brakuje :tak:

Asiuk - W ktorej dobie po MMR2,Kubis zaczal goraczkowac?Ile dni goraczkowal,jak wysoko?

U nas rozwolnienie nadal <pediatra twierdzi,ze od tej szczepionki nie moze sie to zdarzyc:eek:>,a od wczoraj Hania goraczkuje.Dzwonilam dzis do niej<nie ma mmnie w domu> i ona uwaza,ze to akurat jest zwiazane ze szczepieniem,skoro nie am innych objawow.

Pozdrawia Katka:ninja2:

KATKA i jak dzisiaj Hania mam nadzieje ze lepiej - duzo zdrowka dla niej:tak:

Dziewczyny a ja z innej beczki: wczoraj bylismy na spacerku i maly zrobil na nim kupke w pieluszke oczywiscie nie zauwazylam tego ze robi i jak przyszlismy do domku to pieluszke zmienilam ale dupke ma tak odparzona:szok::szok::szok:. Jak zyje rok to jeszcze takiej dupki nie mial. Poradzcie mi cos naprawde skutecznego i szybko dzialajacego, bo nie moge sobie przypomniec co jest na odparzenia:zawstydzona/y:

Od wieczora,niby spokoj,temp.nie ma,kupki nadal byly.Dzis rano,niby wszytsko oki,tylko mala jest straaaaaaaasznie marudna i placzliwa.Teraz spi,od godziny,a to sie jej rzadko zdarza w tych godzinach,ale podejrzewam,ze to od Luminalu.

Iwonko -sa rozne sposoby,domowe,kapiel w krochmalu,ja nie parktykuje z Hania,bo Zuzi po kapielach sie pogarszalo.jezeli nie pomaga bardzo gruba warstwa masci na odparzenie Nivea,uzywam Masci Klorane na odparzenia.Ona jest suuuuuuuuuuper. I schodzi wszytsko blyskawicznie.do kupienia w aptece.

Iwonka mi sie cos podobnego przytrafiło, ale w domku...jeśli widzę, że Kuba robi kupkę, no to chwilke czekam żeby załatwił sprawe do końca... ale jedengo razu jak już "po" zmieniałm mu pieluszkę, to miał tak strasznie odparzone uda, że aż sie przstraszyłam... dosłownie po krótkiej chwili... i stosowałam na to Bepanthen... pomogło bardzo szybko...

Katuś Kuba po MMR2 zaczał gorączkować w 3 dobie a w 4 dostał wysypkę i to trwało tak jeszcze z 6 dni. Gorączkę nie miał b. wysokiej taką 38 ale skaczącą, raz bez temp. za chwilę nagle 38. Ale jak minęła wysypka i gorączka to zniknęła też biegunka.

reklama
Do góry