reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Hej Rudy Kotku u nas niekiedy pampersiak aż pęka w szwach ale malutki jest suchy. Raz tylko mi się zdarzyła awaria ale okazało się że źle zapiełam za słabo :tak:.Używamy Pampersa :-)
MoniQa - Mateuszek też ma sapkę ale mi zarówno położna jak i lekarka zabroniła ściągać z noska tylko mam zakrapiać a mój syneczek chrapie i dyszy i furczy jak parowóz;-) :-(. My też się wybieramy do okulisty ale na razie czekam aż Mati skończy 1 miesiąc , musimy też iść na badanie słuchu bo aparat w szpitalu był zepsuty ( może inaczej ciągle jest zepsuty:wściekła/y:) Na pozostałe badanka idziemy za 3tg , daj znać jak wyniki Dawidka:tak:

Muszę kończyć bąbel się obudziłi jest głodny :-):-):-):-)
mam nadzieję że ten post mi nie zniknie ostatnio się tyle naprodukowałam i wszystko mi wsiąkło:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
A ja mam pytanko do mamusiek karmiących jak to ostatnio mój szwarier stwierdził ekonomicznie (czyli piersią)
Moja Alunia jak ja karmię bardzo szybko zasypia i nie dojada - próbują ją budzić co oczywiście graniczy z cudem - no i co ?
Kładę ja do łóżeczka pośpi 10 minut i sie budzi bo głodna - biorę i karmię i zasypia .....i tak czasem w kółko ...

Jak temu zaradzić???:-p:-p:-p:-p

Jak temu zaradzić???:-p:-p:-p:-p

nijak! :-) tak będzie przez jakiś czas, ale stopniowo będzie jadła więcej i będzie spała dłużej, ale rzadziej :tak:
Próbowałaś dotykac jej policzka w czasie gdy już zasypia?! - czasem dzieci na to reagują otwierając mordkę do jedzenia i jedzą przez sen :happy:

Asia moj maluch tez czasami ma obsiusiane ubranko, przewaznie z prawej strony ;-) ... za slabo zapiety pampers .. tez uzywam pampersow :happy:

Loja dam znac napewno :happy: a Ty dawaj po badaniach Matiego :happy:

Moze macie racje z tym zapinaniem, ja dość luźno go zapinałam bo bałam się o pępek ale jak mówiecie, że macniej to będę tak robić.
U nas cała masa kłopotów: pleśniawki w całej buzi - lekarz zapisał wit. C w ampułakach do smarowania, ten sam lekarz stwierdził, że mały ma wodniaczki na jąderkach ale uważa, że to z czasem się wchłonie ( słyszałyście o czymś takim???):szok::szok::szok: Czy lekarz ma rację jak myślicie, a może wasze chłopaki też coś takiego miały??? Pocieszenia szukam bo zaczynam się denerwować.

Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było bo moja malenka, jak już wspominałam, spać w dzien nie lubi więc z czasem u mnie raczej krucho. Gratuluje serdecznie wszystkim mamusiom, które urodziły odkąd zaglądałam tu ostatni raz. I mam pytanie. Czy waszym dzieciom drżą czasem kończyny? Moja mała po porodzie miala tak zwane drżenia (podobno często się zdaża) dostała wapń i magnez i trochę jej przeszło ale teraz jakby wróciło. Tzn. trochę inaczej to wygląda bo już nie drża jej równomiernie wszystkie kończyny, tylko np w czasie przewijania zaczyna jej nagle skakać prawa noga (albo lewa, rączki żadziej). Trochę sie tym martwię i już nawet zapisałam małą do neurologa, chociaż może niepotrzebnie. Czy wasze dzieci miały albo mają coś podobnego??? Proszę o odpowiedź!!!

witam, u mnie jeden z chłopców ma podobnie, z tym że u niego występuje to w momencie, gdy klepie go po jedzeniu po pleckach, myśle, że z czasem to przejdzie, pzdrawiam

Rudy Kotku Mati też ma wodniaczka jąderka , położna radziła żeby przy przewijaniu w pampersa unosić jąderka do góry i dopiero wtedy zapinać pampersiaka powinno się samo wchłonąć:tak:

Slonko mój pierwszy synek też miał takie drżenia nóżki i lekarz zalecił wizytę u neurologa mały był dwa razy badali metodą Vojty i okazało się że wszystko Ok! po pewnym czasie samo ustąpilo ale takich objawów niewolno lekceważyć więc bardzo dobrze że zapisałś się do neurologa napewno Cię uspokoi że wszystko jest w najlepszym porządku:tak:

MoniQa napewno dam znać :-)mamy z Mateuszkiem dosyć dużo tych badanek w jednym dniu mam nadzieję że mały wytrzyma ten maraton;-) a na razie trzymamy kciukasy z Matim za Dawidka:tak::-)

Rudykotku mój Macias miał wodniaczka, ale też bez żadnego problemu się wchłonął. Ma prawo utrzymywac się do 2 roku życia. W baaaardzo rzadkich przypadkach, gdy się nie wchłonie do tego czasu konieczna jest interwncja chirurga. Mi tez lekarz mówił o podwijaniu jajeczek, ale ja robiłam to bardzo nieregularnie a i tak bez problemu zniknął :tak: :-)

Loja to dałaś mi do myślenia, bo Madzi też drży czasem przy przewijaniu nóżka, ale ja to ignorowałam, bo o ile mnie pamięć nie myli to i Maćkowi drżała:-( Może powinnam się tym zainteresować :confused:

reklama
ja nadal walcze z bolami brzuszka:-( na szczescie Ninka nad ranem i przed kapiela zrobila kupki, wiec przynajmniej to juz mam na razie z glowy. zaczelam jej tez dawac espumisan przed karmieniem - zobaczymy, czy zadziala. bo wczoraj malutka przez to, ze nie mogla pryknac nie spala do 3 w nocy :baffled:

a jutro idziemy na szczepienie

Do góry