reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

tak, siła ssania zależy od ssącego :-) ;-) . Wiesz co Moniqa, ciekawe jest to, że wrażenie jest takie jakbym miała mózg dzidzi wyciągnąć, bo tak skutecznie wszystko wyciąga, a gdy sprawdziłam jak mocno to ciągnie, przy miom maksymalnym wysiłku, to okazuje się, że ssie delikatnie
Ale wiesz co, jestem ciekawa co złego słyszałaś na temat Fridy bo chciałabym to przemyśleć :tak: - możesz napisać?

reklama
Slyszalam ze moze uszkodzic blonke ochronna noska ( nie znam sie na tym wiec nawet nie wiem ze cos takiego jest :baffled:) ... wytlumaczenie dlaczego: gruszka ssanie jest przerywane, a Frida nie ... ale wydaje mi sie ze to bylo tylko gadanie kogos kto po prostu nie umie obslugiwac Fridy i moze wlozyl koncowke do noska, za gleboko i faktycznie uszkodzil cos tam ... nie wiem ... to tylko takie moje spostrzezenie ... wiecej oczywiscie bylo pozytywow niz negatywow ... a juz jak Ty mowisz ze jest Ok to napewno jest Ok :happy:

moja pediatra twierdzi, ze Frida jest duzo lepsza od gruszki, bo Fridy nie wklada sie do noska, tylko przytyka do dziurek i dlatego nie moze uszkodzic blony sluzowej. ja sama jesetm b. zadowolona z Fridy - wyciaga wszystkie glutki :-)

Mała_Mi mojej małej w szpitalu podawali espumisan i bardzo szybko działał teraz na szczęście kolek nie ma ale espumisan kupiłam.

Renik serdeczne dzięki. Tez miałam kupiony Espumisan, ale bałam się go podawać Agatce, bo na ulotce napisane jest, ze przeznaczony jest dla dzieci powyżej 1 miesiąca życia. Skoro jednak Ty napisałaś, że podawali go Twojej córeczce w szpitalu, to znaczy, że moze te ulotki napisane są trochę na wyrost. Od trzech dni podaje małej kilka kropel Espumisanu przed karmieniem i jak na razie wszystko jest w miare ok (tfu, tfu ... żeby nie zapeszyc ;-) )

Mam jeszcze inne pytanie. Otóz od kilku dni moja Agatka podczas jedzenia denerwuje się przy cycu. Nie mam pojęcia dlaczego. Nie jem absolutnie nic co mogłoby zmienic smak mleka. Czy moze mleko zabardzo leci, albo za słabo ?? Jak juz jest bardzo zdenerwowana zmieniam cyca i po chwili znowu jest to samo. Czy któraś z Was ma może tez taki problem ??
Pozdrawiam

Mala_Mi ja mialam dokladnie tak samo, i polozna mi powiedziala ze mleko sie dostosowuje co jakis okres do potrezb dziecka i wtedy moze miec inne walory smakowe i wartosciowe przez krotki okres, wtedy dziecko bedzie albo mniej jadlo albo wrecz przeciwnie bedzie wisiec na piersi....u nas to przeszlo po 5 dniach.

A ja się martwię o moją Małgosię, bo podczas porodu zrobił jej się po prawej stronie główki krwiak. Idziemy w środę na kontrolę do szpitala. Wprawdzie lekarka z noworodków twierdziła, że to jedna z częstszych przypadłości poporodowych, ale martwię się o moje maleństwo.

MałaMI niestety nie pomoge bo nie karmie piersia :-(

Bylismy dzisiaj u pediatry na kontroli ... Dawidek zdrowy... silny jak byk ;-);-) .. dostal witaminki D3 i C oraz Aphart na plesniawki ( mam uzywac aby wczesniej zapobiec powstawaniu ) ... musze isc na kontrole do okulisty ( ze wzgledu ze Dawidek mial niski Apgar - takie zabezpieczenie ) ... katarek to tak jak mowilam nie katarek tylko sapka - wystepuje ona u prawie wszystkich dzieci urodzonych naturalnie i utrzymuje sie do nawet 3 miesiaca - mam tylko zakrapiac nosek Dawidkowi sola fizjologiczna - nie uzywac gruszki zeby nie naruszyc blonki i wlasnie proponowala mi Fride ... w srode mamy kontrolne USG glowki .. mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i ze torbieli juz nie ma
:-( .. strasznie sie denerwuje :sick: .. a i jesli chodzi o kupki ... jak juz pisalam karminy Dawidka mleczkiem NAN1 .. mozliwe ze przez nie wlasnie Dawidek nie moze sie wyrobic ... mamy sprobowac z mleczkiem Babiko omneo i zobaczyc czy jest lepiej, jesli tak - zmienic :happy:

Mam pytanie skierowane do mam chłopców. Czy wasi panowie też obsikują sobie ciuszki bo ja już nie wiem czy to wina pieluch (pampersy) czy moja, że źle mu je może zakładam. Prawie za każdym razem mokre są pajace i nawet rożki. Tak łobuz potrafi siknąc, że pielucha wydaje się być sucha, a ciuszki są zlane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Przewijam go 7-8 razy na dobę - może za żadko???
Co robić mateńki????
Z nocnym pokarmieniowym pozdrowieniem - asia

Blubery - moja starsza córeczka też miała tzw. krwiak kości ciemieniowej lewej

Wyglądało to strasznie !!
Moja teściowa nawet stwierdziała że jak wodogłowie - brrrr

Tylko lekarze i położne twierdziały że to nić taki uraz około porodowy i zniknie szybko - powodem jest przedłużona druga faza porodu (pracie)

Po dwóch tygodniach nie było śladu i dziś nikt o tym nie pamięta

Więc absolutnie się tym nie martw!!!

reklama
Do góry