reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Kajenka...to sie Wam przyplątało dziadostwo :-:)-:)-(Współczuję...i mam nadzieję że krem szybko pomoże i mała nie będzie cierpiała...
A tak na marginesie to nie wiedziałam że skłonność do takiego rodzaju choroby można dziedziczyć :baffled::eek:

reklama
Grzybica - wystarczy antybiotyk pobrac,jakas biegunka,gdy dostanie sie zaduoz kremu na odparzenia do srodka,nie wymyje sie go porzadnie i sprawa zalatwiona.Szybkiego wyzdrowienia
Ines -
ja przemywam malej foke <my mamy taka nazwe>chusteczkami,potem woda gdy byla wieksza kupe.Jesli ujscie cewki moczowej jest zaczerwienione roztworem kory debu.Jesli zaczerwienienie jest mocne,tez sostuje od czasu do czasu CLOTRIMAZOL.

Ja mam stresa.
Bylam w srode u hematologa,nadal Hania musi brac zelazo <juz niedlugo bedzie rok jak je pije> imamy skierowanie na bardziej specjalistyczne badania krwi,poniewaz juz powinno sie wszystko wyrownac.Poziom hemoglobiny maw takim minmum do przyjecia,ale inne parametry nadal nie najlepiej.I albo taka bedzie uroda Hani albo cos jej dolega.Staram sie nie czytac wiecej na ten temat w necie bo oszaleje...a te badania dopiero w listopadze...
Do tego odebralam swiezy wynik z posiewu moczu.We wtorek kolejna wizyta u nefrologa.I niestety znowu sa paskudne bakterie.I modle sie tylko teraz,zeby nie wyslali mi jej do szpitala znowu.Bo jesli sie one potwierdza,to leczenie jest tylko antybiotykami dozylnymi.

Katka...strasznie współczuję kolejnych problemów z Haniutkiem :-(...mocno trzymam kciuki i za poziom hemoglobiny i za bakterie...żeby już wszytko było dobrze :tak:

Moja Amelka ma własnie zaczerwienione ujscie cewki moczowej i zastanawiam się czy nie użyć tego Clotrimazolu...tylko czy to jakiś specjalna "odmiana" tej maści?? Bo kiedyś pojawiły mi sie jakieś plamki na brzuchu i lekarka zapisała mi tą maść i czyżby to był TEN Clotrimazol który mogę zastosować też u Amelki???? Doradźcie proszę!!

Katka trzymam kciuki za Hanusię...

Czyli wychodzi na to, że utrzymanie higieny u dziewczynek jest trudniejsze niż u chłopców???

Jest jeden rodzaj tej masci.Mozna ja stosowac do wielu dolegliwosci.
kajenka,elisabeth - nie dziekuje,oby czasem nie zapeszyc....rozumiecie

Czyli wychodzi na to, że utrzymanie higieny u dziewczynek jest trudniejsze niż u chłopców???

chyba tak,latwiej tam w srodku zabrudzic...
a potem jak dziewczynki sa starsze jest problem z podmywaniem,mydlo szczypie,plynu do higiemy intymnej dla dziewczynek nie ma,normlanie kociol,wiec ja do tej pory co pare dni przemywam Zuzie chusteczkami...

Przypomnialo mi sie cos...
Jak Zuzia miala rok,dostala bardzo silnego uczulenia na pieluchy,na calym ciele.Bylam z nia u dermatologa i lekarka mi wtedy powiedziala,ze tak na prawde z kazdym odparzeniem na narzadach rodnych powinno sie isc do lekarza.WYOBRAZACIE sobie reakcje Waszych pediatrow na wizyte z kazdym odparzeniem...Moja by chyba w koncu kazalaby mi sie stuknac w glowe...

reklama
Ech...u nas katarek :-:)eek:...Amelka ma pod noskiem dwie strużki tak sie jej leje to katarzysko...rano wkropiłam jej po 1 kropelce NASIVIN...ale może znacie cos co szybciej pomoże mojemu dziecku bo męczy się przy spaniu i wogóle..:-(.

Poza tym mam drugie pytanko...czy zdarzyło się Wam że przy wychodzeniu ząbków dziąsełko było tak jakby zasinione?? Wczoraj zauważyłam u Amelusi koło górnej jedyneczki taki jakby siniak...i nie wiem czy wychodzi ząbek czy się uderzyła o coś...:confused:

Do góry