reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

NIC! Iwona spokojnie. Dzieciom często wylatuje woskowina i to pod różną postacia, barwą i ilością. Skoro uszko nie boli to nic się nie dzieje. Tylko nie wsadzaj patyczków do uszu, niech ono się samo oczyszcza
pozdrawiam
i znowu wracam do swojej skorupki

reklama
Iwonka, zgadzam się całkowicie z Mamuśką. Nam pediatra mówiła, ze problem jest właśnie jak takie korki się zrobią i nie wylecą tylko zatykają uszko, bo wtedy dziecko boli i nie wiadomo dlaczego, czy to np. nie zapalenie ucha. Dlatego mówiła nam,lekarz, zeby się nie bać zanurzać uszu przy kąpieli - wtedy się ładnie woskowina wypłukuje. No i nie czyścić samemu - czekac aż wyleci!!!!

Mamuśka, gorąco Cię pozdrawiam. Trzymasz się? Jesteśmy z Tobą.

iwona Olus czasem też ma takie "korki". Wygląda to jak suchy okruszek chleba, tylko, że koloru zółtego, nawet do czerwonego. Raz miał tak czerwoną glutkę w uchu, a ja stałam z nim na rękach w kolejce, że aż mi wstyd było, bo wyglądało to jakbym go nie kąpała.:crazy:
Lecz taki urok niektórych dzieci. Tak jak pisze słonko, lepiej, że wychodzi taki korek niż jakby się tam gromadził w uszku.

Mamuska nie zamykaj się przed nami... napisz jak tam maluchy. Skorupki zrzucamy gdy na forum zaglądamy!!

Dzięki Dziewczyny, dzięki! Jakoś "ciągnę"... Z chęcią spotkałabym się z Wami przy piwku i sobie pogadała bo fajne z Was babeczki!!!

Dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie:tak:, bo naprawdę się przestraszyłam. Tak sobie tłumaczyłam, że lepiej jak wylatuje niż ma siedzieć w uszku, ale mimo to bałam się, że coś może być nie tak. Pozdrawiam was:-). To dobrze, że można na was liczyć i że zawsze odpowiecie.;-)

Mamuska to w czym problem :-) ... ja bardzo chetna na spotkanko ... ogolnie to z Loja dzisiaj rozmawialam i stwierdzilysmy ze fajnie by zorganizowac jakies spotkanko ... poznac sie - bo niby se znamy, ale nie tak do konca :-)

Ja też chcę na spotkanko!!! :-D :tak:
Mamuśka przytulam i pisz czasem coś niecoś do nas. No i mam nadzieję że lepiej już z Twoim samopoczuciem :-)

Dziewczyny wracam do tematu siusiaczków naszych synków.
Kurcze coś mi się nie podba... a mianowicie, lekarka kazała mi przy kąpieli zsuwać napletek, tak delikatnie i lekko przemywać. No i robiłam to za każdym razem. Ale ostatnio zauważyłam takie białe plamki pod skórką siusiaczkową.
Lekarka powiedziała, że to mastka i że ma zsuwać ten napletek (ale nie spojrzała na siusiaka). I spróbowałam mu ściagnąć bardziej i coś mi się wydaje, żę to ujście mu się zwęża... zrobiła mu się taka nadpęknieta błonka z boku, na końcu siusiaka.
Cholera nie wiem jak to opisać..... :sorry2::sorry2::sorry2:
może jutro podejde do mojej pediatry....

reklama
A mojemu Kubusiowi zaczęło wczoraj wieczorem ropieć oczko. Nawet bardzo mocno. Narazie przemywam mu rumiankiem, ale zastanawiam się czy nie iśc do lekarza. Być może tylko sobie czymś zatarł i będzie dobrze, ale jeśli to zapalenie spojówki?? Nie wiem czy poczekać do poniedziałku czy już dziś iśc do lekarza. Co radzicie?

Do góry