reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Basiu współczuję ci i życzę Krzysiowi szybkiego powrotu do zdrówka.
Paulina- mała napewno da radę, przyzwyczai się w końcu do butli. Trzymam kciuki;-)

reklama
Basiu strasznie współczuje kłopotów z chorobami chłopaczków :-(

Paulinko, bedzie co raz lepiej z piciem z butli :-) A co do butelek to ja wypróbowalam kilka i tak: canpol u nas byl do niczego zupelnie... Nuk troszke lepszy, Avent jeszcze lepszy ale to nie bylo to - smoczki troche za twarde, Dr. Browns był juz prawie idealny ale.... spróbowalam jeszcze butelki Tommee Tippee. Smoczki imituja piers i sa baaardzo mieciutkie - u nas to jest strzal w 10! Rewelacja, bardzo polecam...:tak::tak::tak:
http://www.totamto.com.pl/index.php?p3405,butelka-260ml-tommee-tippee

Paulinko zycze aby mała szybko sie przestawila z cycusia na butelke ... a może sprobuj tez karmiac cycem podawac mleczko przez specjalne nakladki na sutki?? ... sa one takie same jak smoczki w butelkach ... mala sie moze szybciej do nich przyzwyczai

Basiu wiele zdrowka zycze Krzysiowi ... bidactwo ... i Ty i On ... mogly by te choroby omijac Nas wielkim lukiem :eek:

Basiu dużo zdrówka dla maluszka i jeszcze więcej sił dla Ciebie.

PaulinaAnna równiez życzę Ci dużo wytrwałości a za kilka dni na pewno będzie widac efekty.

oj Basia - wiem co to za bol,w kolko dzoeciaka faszerowac jakims lekami,tzrymaj sie...

moja Zuzia od zeszlego tygodnia ma angine
dzis sie jej pogorszylo :(
a popoludniu Hania dostala kataru..i znowu mlyn w chacie...jakbym miala malo zmartwien w ostatnich dniach normalnie:(

Trzymajcie sie dziewczyny i duzo zdrowka dla Waszych dzieciaczkow :tak:

Pisalam jakis czas o ulewaniu. Pediatra potwierdzila, ze to refluks, ale na razie nie kazala nic robic. Byc moze kiedy mala zacznie chodzic to minie. Nie ufam tej lekarce tak na 100%, ale skoro Paula ladnie przybrala na wadze to nie panikuje i czekam:tak:

Dziewczyny ratunku. Czy ktoraś może mi powiedzieć czy to co Agatka ma na karku to potówki ?? Poniżej wstawiam zjęcia. Wydaje mi się, że to mogą być potówki, ale nie mam pojęcia jak one wygladają. Agatka ostatnio jest przeziębiona, więc codziennie 2-3 razy nacieram jej plecki maścią rozgrzewającą dla dzieci. Ona strasznie się potem poci.
Takie samo miała jakieś 2-3 tyg temu jak było gorącą (teraz u nas jesień).Byłam wtedy u tutejszego lekarza i powiedział, ze to egzema. Jak spytałam sie czy to mogą być potówki, to powiedział, ze owszem mogą, więc ja mu nie wierzę.
Wygląda to tak :

reklama
Mała_Mi wygląda to chyba na potówki... ale może Agatka ma uczulenie na ten krem którym ją nacierasz?
Może spróbuj kupić w aptece kryształki nadmanganianu potasu i kąp Agatkę w wodzie z dodatkiem 1-2 kryształków (woda powinna być lekko różowa, potem zmieni kolor na brązowawy) Jesli to potówki powinno pomóc, to w ogóle jest świetne na wszelkie zmiany skórne. Do tego radze smarowac Bepanthenem Plus (tylko nie jednoczesnie z ta maścią rozgrzewającą!)
Mam nadzieje że szybciutko Agatce te zmiany zejdą...

Do góry