reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Ala jest też na tetrze i jest zdrowa i nigdy sie nie odparzyła - a i koszty niższe...

Mam pytanie do dziewczyn których maluszki są malutkie - Ala na 7 miesięcy waży 7200 - czy to nie za mało???:baffled:

Gufi - ile waży Ninka??

reklama
Agnieszka - Ninka na 7 m-cy wazyla 7500. A teraz to sama nie wiem, ale juz ta waga przestalam sie tak ekscytowac ;-) na pewno wszystko z Ala jest ok - zawsze mozesz sie spytac pediatry dla swietego spokoju

Właśnie wróciłam z Kubą od pediatry (szczepienie). Waży 7700g (25 centyl) a ma 7 miesięcy i jeden tydzień. Wszystko OK.

Kazał zrobić morfologię żeby wykluczyć anemie - stesuję sie - może nie potrzebnie

Ale chyba taka jej uroda - tyle je ile ma ochotę i tak właśnie wygląda

Agnieszko18 zrobienie badan nie zaszkodzi, ale nie stresuj sie:-). Paula co prawda nie byla ostatnio wazona, ale podejrzewam, ze nie wazy wiele ponad 7kg. Za tydzien ma szczepienie, to bede miala aktualne dane.

JA jestem przeszczesliwa.Bylam dzis na wizycie kontrolnej u hematologa i po zaleceniach tej lekarki wreszcie sie ruszylo.Hemoglobina Hani podskoczyla,jest juz na bezpiecznym niskim poziomie,zgrubienia ktore Hania miala na wezlach sa wielkosci piasku,wiec juz nie trzeba sie niczym praktycznie martwic.:tak::tak::tak::tak:.Zalecenia mamy.Za miesiac do kontroli.

Zostaje nam jeszcze w maju wizyta u nefrologa,potem kontrola u kardiologa i mam nadzieje,ze wszystkim lekarzom powiem papa.

Pozdrawia Katka :ninja:

Też się troszkę martwie czy mój Adaś nie jest za chudy bo waży ok 7200g ale w środę idę na bilans to spytam sie pediatry co o tym myśli.... Jak czytam wasze posty to sie uspakajam - widzę, że nie jest jedynym chuderlaczkiem:)
Wszystkie mamuśki z dzieciaczkami-pulpeciczkami mnie stresują, że on jest za chudy że na pewno mam zły pokarm i że powinnam go bardziej zmuszać do jedzenia ale dochodzę do wniosku że przesadzają i nie powinnam tego słuchać. Adaś jest wesołym i bardzo energicznym dzieckiem wiec powinno być oki

Dziękuję Wam dziewczyny za wszytskie ciepłe słowa pocieszenia i otuchy
Katka - dzięki, jak bedzie taka potrzeba odezwę się i poprosze Cie o rady doświadczonej mamusi

Zalecenia pediatry - przymajmniej dwa posiłki z mleka modyfikowanego na dobę, obydwa zagęszczane kaszką i do zupki GRYSIK

Słyszałyście że jest nowy schemat żywienia niemowląt?
NOWE ZALECENIA

reklama
Dziękuję Wam dziewczyny za wszytskie ciepłe słowa pocieszenia i otuchy
Katka - dzięki, jak bedzie taka potrzeba odezwę się i poprosze Cie o rady doświadczonej mamusi

Zalecenia pediatry - przymajmniej dwa posiłki z mleka modyfikowanego na dobę, obydwa zagęszczane kaszką i do zupki GRYSIK

Słyszałyście że jest nowy schemat żywienia niemowląt?
NOWE ZALECENIA �YWIENIA NIEMOWL�T OD ROKU 2007.

Do góry