reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

Monia-t my za czasów Ani jeździliśmy Citroenem Saxo, więc bagażnik mały a mieliśmy wózek taki: Wózki Dziecięce ::SOJAN:: sklep Internetowy - Wózek dziecięcy INFINITI Wózki Dziecięce ::SOJAN:: (wtedy troszkę inaczej wyglądał) ale miał bez problemu ściągane koła, więc mieścił się nawet z gondolą. Walizki juz nie było gdzie wsadzić, więc albo gondolka albo walizka jeździła na tylnym siedzeniu. Co do piankowych kół, to na śnieg odradzam, kubełkowe siedzenia dla mnie też odpadają, bo nie chciałabym na miejscu dziecka ciągle być w pozycji siedzącej, szczególnie jak się zaśnie to czasem trzeba się wyprostować, zmienić pozycję. Myślę że ważna jest też amortyzacja dla takiego maleńkiego dziecka, dlatego te wszystkie spacerówki typu Chicco czy BebeConfort jak dla mnie są do niczego. To takie moje sugestie, ale każdy wybierze to co dla niego odpowiednie. Ja bym chciała X-landera xa ale szkoda mi tyle kasy, ale wózio super. Mutsy też niczego sobie.
Carri kumpela ma ten wózek i jest mega zadowolona.

reklama
gogi - bardzo ładny ten sojan :biggrin2: i zgadzam się z tobą co do kółek i kubełków, choć podobno te kółka piankowe też mogą być lepsze i gorsze... i niektóre mogą isę w zimie sprawdzać

a oprócz tych modeli, do których podałam linki wcześniej, nawinął się jeszcze taki, tylko używany Wózek głęboko-spacerowy Polak/Baby Smile FX kol. p (4498114)
Znacie to moze? Macie jakieś doświadczenia?

gogi - bardzo ładny ten sojan :biggrin2: i zgadzam się z tobą co do kółek i kubełków, choć podobno te kółka piankowe też mogą być lepsze i gorsze... i niektóre mogą isę w zimie sprawdzać

a oprócz tych modeli, do których podałam linki wcześniej, nawinął się jeszcze taki, tylko używany Wózek głęboko-spacerowy Polak/Baby Smile FX kol. p (4498114)
Znacie to moze? Macie jakieś doświadczenia?

Nie mam pojęcia co to za wózek, nigdy go nie widziałam, ale wygląda fajnie. Sojan sprawdził się świetnie choć nie miał skrętnych kół. Jakoś wtedy mi to nie przeszkadzało, teraz nie wyobrażam sobie że mogłabym taki wózio kupić. Wtedy to w ogóle były jaja z tym wózkiem, bo kupowałyśmy z koleżanka 2 bezpośrednio u producenta (pod Częstochową - tam mieszkała właśnie ta moja kumpela). Pojechałyśmy raz żeby zobaczyć i zamówić i gadałyśmy z synem właściciela, który powiedział że wózek 2-funkcyjny kosztuje 620zł, no to się ucieszyłyśmy bardzo bo normalnie ceny wózków chodziły koło 1000zł. Później ta kumpela pojechała odebrać zamówione wózki a właściciel do niej że cena jest inna już nie pamiętam jaka (oczywiście dużo wyższa). Okazało się że syn podał nam cene hurtową jak się kupuje chyba powyżej 10 wózków. Ale facet się zgodził i kupiłyśmy te wózki za 620zł. Teraz mają tam lepsze te modele z tego co widzę na stronce, ale my już kupiliśmy używany, bo stwierdziłam że szkoda kasy jak i tak ok. roku pojeżdże a poźniej przerzucę się na parasolkę. Ja sprzedałam swój wózek w idealnym stanie po Ani i ten teraz co kupiłam też jest w świetnym stanie, oby się dobrze spisywał.

Mam pytanie.
Czy do stelaża X-Lander XA pasuje tylko fotelik X-car czy może jakiś inny też? I czy ten X-car montuje się bezpośrednio czy na adapterach? Pytam, bo w różnych opiniach wyczytałam, że fotelik X-car jest strasznie ciężki i dziecko się bardzo poci.

Wiesz co jak patrzyłam na necie na świat wozków chyba to trzeba bylo dokupic adapter do stelaża (chyba 110 zl kosztowal)...ale jak pytalam w sklepie to wozek był już z adapterem..tylko teraz nie pamietam jaka była róznica w cenach wózków na necie i w sklepie...

reklama
MAMY WÓZIO DLA NATALKI !!!!! :-) tylko musimy po niego jechać do Katowic...
X-Lander XA używany za 500zł.
Mam nadzieję, że będzie lubiła kolor pomarańczowy :-D
1348597452_6.jpg1348597452_4.jpg
Teraz tylko jeszcze fotelik do kompletu.

Do góry