reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze cztery koła dla naszych skarbów czyli wszystko o wózkach

Ewcia -- super ze zakup sie udał!!!
z tą spacerówka to duzy dylemat... bo niby dzidzius bedzie miał 8 miescy... no to bedzie siedział... ale nózki tez nie mogą mu zwisac bezwładnie .. i oparcie wydaje mi sie ze musz własnie szukac jakiegos rozkładanego... bo przecierz jeszcze na spacerkach bedzie spał... znalazłam na allegro.. przykładowy wózek .. EUROKIDS - WÓZEK SPACEROWKA 50% CENY !!! (1266918280) - Aukcje internetowe Allegro ja na Twoim miejscu kupiłabym cos w tym rodzaju

reklama
Wiecie co ja ostatnio zafascynowalam się wózkiem Bexa B4. Na razie jestem na etapie oglądania wszystkiego... i nie mogę się wypowiedzieć z praktycznej strony. Ale poszłam do sklepu żeby zobaczyć inny wózek... bodajże Mikado. Ale zaraz podbiegł do mnie sprzedawca i zaczął opowiadać o wszystkich wózkach i o ich funkcjach i zaczął składać i rozkładać wypinać pokazywać kolory etc. było mi trochę niezręcznie, bo wiedziałam że nie kupię, ale przynajmniej zobaczyłam różnicę między tym wózkiem upatrzonym przez interenet a tym co wybrałam z pośród kilku marek. bynajmniej główną zaletą było to że jednym ruchem można ten wózek złożyć to poziomu i wrzucić do bagażnika lub na tylne siedzenie. a dodatkowo materiał pokrowców był nieporównywalny z innymi... miły w dotyku, łatwy do czyszczenia i odpowiednio gruby... a nie takie szmatki... wiem, że już na pewno jego wybiorę i może babcia zasponsoruje hihi =)

klaudoos - co do spacerówki to my mamy taką:
Zooper Waltz, super spacerówka!!!!! OKAZJA! (1265292340) - Aukcje internetowe Allegro

i jesteśmy bardzo zadowoleni. tylko polecam ciemny kolor siedziska, bo w zimę stanie butem i zaraz brudne, nawet pupą - najpierw na śniegu, potem na wózku i tez zaraz brudne.
nie mogłam znaleźc nowych na allegro, my mamy kolor granatowy, ale właśnie siedzisko jest jasno-niebieskie i drobne dodatki i to jedyny minus wózka.
Koszyk bardzo pakowny i wytrzymały - zazwyczaj obładowany po brzegi

aha, minusem jak dla Ciebie może być też to że nie jest to wózek typu "parasolka", tylko spacerówka, tzn. składa sie na płasko, ale bez problemu mieści się do bagażnika czy na tylnie siedzenie.
Rozkłada się bardzo łatwo, rączka jest dość wysoko (bez regulacji), oparcie rozkłada się na płasko. W lato budka całkowicie zachodzi na wózek, także jak dziecko śpi to mu słońce nigdzie nie świeci i nie trzeba parasolki (mnie osobiście parasolki denerwują).

Monciaa - pisałaś wcześniej, że podoba Ci się wózek Tako Wariorr, kupiłaś już może? ja też o nim myślałam, widziałam go na żywo, ale ostatnio znalazłam jeszcze wózki firmy Jedo, też wielofunkcyjne wychodzą cenowo do 1500 zł, i mają dobre opinie, i już sama nie wiem:wściekła/y:

A któraś z dziewczyn pisała coś o Jedo, bo nie przypominam sobie.. Będę wdzięczna za opinie:happy:

klaudoos - co do spacerówki to my mamy taką:
Zooper Waltz, super spacerówka!!!!! OKAZJA! (1265292340) - Aukcje internetowe Allegro

i jesteśmy bardzo zadowoleni. tylko polecam ciemny kolor siedziska, bo w zimę stanie butem i zaraz brudne, nawet pupą - najpierw na śniegu, potem na wózku i tez zaraz brudne.
nie mogłam znaleźc nowych na allegro, my mamy kolor granatowy, ale właśnie siedzisko jest jasno-niebieskie i drobne dodatki i to jedyny minus wózka.
Koszyk bardzo pakowny i wytrzymały - zazwyczaj obładowany po brzegi

aha, minusem jak dla Ciebie może być też to że nie jest to wózek typu "parasolka", tylko spacerówka, tzn. składa sie na płasko, ale bez problemu mieści się do bagażnika czy na tylnie siedzenie.
Rozkłada się bardzo łatwo, rączka jest dość wysoko (bez regulacji), oparcie rozkłada się na płasko. W lato budka całkowicie zachodzi na wózek, także jak dziecko śpi to mu słońce nigdzie nie świeci i nie trzeba parasolki (mnie osobiście parasolki denerwują).
wlasnie typowej parasolki nie chcemy. zastanawiamy sie nad spacerowka typu graco, bądz taką: WOZEK SPACEROWY SPRINT BABY DESIGN odcisk bobasa ! (1262952637) - Aukcje internetowe Allegro (tylko moze wezmiemey uzywana- zalezy jak z kasa bedziemy stac) bo po 1. kola sa dosc duze- a moja mama nie bedzie sie meczyla z malutkimi w sniegu ;) material jest dosc gruby- i tak bedzie jeszcze spiworek.. no i raczka jest wygodna, wysoka ma pudeleczko na *******y i duzy kosz..

dziekuje dziewczyny za opinie, fogia- podpowiedziala o espiro- mojemu mezowi sie podoba ogolnie ta firma tzn wozeczki z tej firmy ale wlasnie z wiekszymi kołami.. musimy szukac niestety wozka dostosowanego raczej do nas bo mąz ma niespelna 2 metry a ja 180 i kregoslupy nam padna jak bedziemy chodzic pochyleni:( moja bratowa miala cos takiego: SUPER SPACEROWKA BABY DESIGN!!!!!!!!!!!!!!!!! (1267008704) - Aukcje internetowe Allegro i raz poszlismy na spacer tym wozkiem to tydzien cierpilismy na bol kregoslupa. te wozki sa dla osob o wzroscie ok 160cm no i pukalismy sie nogami w stelaz albo w hamulec.. wiec jak wspomnialam wyzzej musimy patrzec na siebie bo to my bedziemy prowadzic te wozki..

modlicha83 - ja pisałam o Jedo.
maja super opinie, polecany w Akpolu i w necie.
ja chcę z fotelikiem Maxi Cosi to ok 1700zł wychodzi całość.
fajny wybór kolorów jest i wózek ogólnie bardzo mi się podoba.

tak :-) ja miałam dla mojego synka, teraz tylko stelaz wymieniam :-)
jakby co to pytaj. przetestowany i w zime i w lato :-)
wersja spacerowa wygląda jak na załączonym zdjęciu :-)

klaudoos - rzeczywiście, ta baby design ma troche większe koła... ale też trochę cięższy.
popytajcie też o tą wysokośc rączki.

w tym zooper rączka jest jak dla mnie nawet trochę za wysoko (ja mam 170cm), przy podbijaniu na krawężniki muszę na palcach stanąć, ale za to bardzo wygodnie mi sie prowadzi.

Załączniki

• fyn 4ds EX 05.jpg
    fyn 4ds EX 05.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
A ja od początku wychodziłam z założenia, że kupię wózek 3w1 - fotelik, gondola i spacerówka, ale tak się teraz zastanawiam, czy nie wyjdzie mi taniej, jak na razie kupię tylko gondolę z fotelikiem, a później samą spacerówkę... Eh... Już sama nie wiem...:zawstydzona/y:

reklama
Witam:-)

Własnie miałam okazję "na żywca" obejrzeć sobie wózeczki na które stawiam. Pierwszy to Xlander XA a drugi Mutsy.

Uważam że obydwa są bardzo solidne i ładne:-)

Mam zamiar kupić któryś przez neta ale najpierw chciałam je zobaczyć, podotykać itd w realu.

Na pewno wybiorę jeden z nich chociaz już teraz stawiam 70% do 30% na X landera. Wydaje mi się jednak solidniejszy no i producent polski:-):-)

No właśnie miałam ten sam dylemat i padło na x- landera sprzedawczyni jeszcze mi doradziła że w mutsym jest małe siedzisko spacerowe no i cena mnie przekonała jednak tańszy.;-)

Do góry