reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Buciki:-)

ja słyszałam bardzo dobre opinie o bucikach GUCIO Buciki Gucio / Gucio shoes no ale niestety ie macałam:-(
ale one raczej nie na zimę :-( myślicie że kozaczki trzeba będzie zakupić?

do dziewczyn ze śląska w sosnowcu w fashion house w styczniu były super buciki z adidasa zimowe za 60 zł

reklama
dziewczyny a buty "uzywane" tzn noszone do wozka bo dziecko w zime przeciez nie chodzi duzo majac rok .. mam sporo od siostry ale tez czytalam gdzies ze nie nadaja sie one do uzytku czy cos ... :| jakie jest wasze zdanie ?

dziewczyny a buty "uzywane" tzn noszone do wozka bo dziecko w zime przeciez nie chodzi duzo majac rok .. mam sporo od siostry ale tez czytalam gdzies ze nie nadaja sie one do uzytku czy cos ... :| jakie jest wasze zdanie ?
Kasia ja jestem zwolenniczką nowych butów wiadomo każda stópka inna inaczej się dopasowuje a na pewno synuś twojej siostry troszkę w nich chodził powiem szczerze że wolała bym kupić używaną całą resztę ale buciki nówki

Kasiiula - moim zdaniem nie powinno się zakładać używanych butów innemu dziecku. Tak jak dziewczyny wyżej pisały, każdemu dziecku inaczej dopasowuje się sópka, więc każde dziecko powinno mieć nowe buty. W zimie dziecko może dużo nie chodzi, ale jednak trochę tak, więc ja bym nie ryzykowała.
Moja Amelka ma akurat wadę stopy (stopa płasko-koślawa) - nosi specjalne wkładki, więc ja tym bardziej wszystkie buty po niej powyrzucałam.

Zawitkowski mnie wkurza, a Iza: stawy malych dzieci nie sa "naturalnie sztywne", tylko staja sie takie podczas nauki chodzenia bowiem dziecko cwiczy miesnie, gdyby bylo inaczej to siadalyby, chodzily i raczkowaly jak male sarenki tego samgo dnia w ktorym sie urodzily. Moja mala chodzi w wysokich kaciach po domu (usztywnianych na zapietku, sznurowanych wysoko), oczywisice pokonsultacji z lekarzem ale i tak bym kupila bo mamy zwierzeta i chce czy nie na podlodze jest siersc, a ja mam boksera,ktorego krociotka acz niezwykle ostra siersc potrafi wbic sie w stope podczas chodzenia. Na jesien na dwor kupimy pewnie cos takiego: Roczki | Buty | Dziewczynki |, pewnie 20, na zime cos takiego: Gulp | Buty | Dziewczynki |, a teraz chodzimy w czyms (podobnym) takim: Różowy | Buty | Dziewczynki |

Dla mnie wiekszym problemem jest kombinezon... jednoczesciowy czy dwu? z podpinka czy bez, z rekawami antysnieznymi czy dac sobie spokoj etc...

i jeszcze e-poradnik: http://www.mivokids.pl/main.php?lang=pl&p=guide

Ostatnia edycja:
Matko co czytam to inna opinia. Pass dość solinde są Wasze buciki a nie powinny być mega miękkie? Jestem pewna ze co lekarz to inna opinia i poszłabyś do innego i kazałby Wam na bosaczka chodzić. Do mnie przemówiły skarpetki ze skórzaną podeszwą chociaż nie wiem czy w zimę w somku nie będzie chłodniejsza podłoga (już jest, pod nami jest garaż, a w domkach jednorodzinnych zawsze podłoga jest chłodniejsza niż w blokach, kiedy pod nami jest inne mieszkanie ogrzewane) bo w buciach przez cały dzien nie wyobrażam sobie. I znowu sprzeczność jedni ze cholewka ponad kostkę inni twierdzą ze usztywniana kostka to mit....nie będę się pytać lekarza bo jeden powie tak inny inaczej, ehhh

Ula ja te skarpetki z podeszwą zakładam jak kapcie na zwykłe skarpetki i w zimie jest akurat

wiecie co? wychodzi na to, ze wszystko jedno co się kupi, bo do kazdego zkaupu znajda się zwolennicy i przeciwnicy wśród ekspertów. Taki sarkazm (bo oczywiście nie kupię byle czego)

Coraz bardziej sie przekonuje, ze te buty nowe powinny być ale kurcze mam tyle par butów w domu, ze aż szkoda. Większość ubrana tylko kilka razy, bo Kuba rósł jak szalony.

reklama
Ida niestety zdejmuje te skarpetki z podeszwa :(, jesli by ktoras chcialato moge podeslac: nr 20, podeszwa gumowa, karbowana antyposlizgowa. Czas zdjecia z nog: 30 sekund. Skarpetky, podeszwa skorzana,nr 18, czas zdjecia z nog: 15 sekund, skarpetki, ABS, paski, podkolanowki, czas zdjecia z nog: nie wiem, zdazyla zanim zalozylam jej druga... Kapcie zwykle, na rzep: czas zdjecia z nog: okolo 2 minut, od kiedy opanowala rzep: 30 sekund jak (jesli) pilnowana.... kapcie, wysokie, sznurowane, czas zdjecia z nog: okolo 5 minut :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hura!

Do góry