reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Buciki:-)

reklama
Jakie buciki na jesień i zimę kupujecie?
Ja sie nie znam na butach bo mój miał ale to prezenty a i tak nie miał ich na sobie.
ja na jesien mam trampki i adidaski i to wsio a na zime Kacper dostal 2pary kozaczkow jedne ocieplane timberlandy i drugie tez ocieplane crossy super lekkie ale obawiam sie ze noge bedzie mial za duza do tych butkow:-(
ja słyszałam bardzo dobre opinie o bucikach GUCIO Buciki Gucio / Gucio shoes no ale niestety ie macałam:-(
ale one raczej nie na zimę :-( myślicie że kozaczki trzeba będzie zakupić?

do dziewczyn ze śląska w sosnowcu w fashion house w styczniu były super buciki z adidasa zimowe za 60 zł

aGA ALE super cena za adidaski..i ja mam kozaczki dla Kacpra..

Matko co czytam to inna opinia. Pass dość solinde są Wasze buciki a nie powinny być mega miękkie? Jestem pewna ze co lekarz to inna opinia i poszłabyś do innego i kazałby Wam na bosaczka chodzić. Do mnie przemówiły skarpetki ze skórzaną podeszwą chociaż nie wiem czy w zimę w somku nie będzie chłodniejsza podłoga (już jest, pod nami jest garaż, a w domkach jednorodzinnych zawsze podłoga jest chłodniejsza niż w blokach, kiedy pod nami jest inne mieszkanie ogrzewane) bo w buciach przez cały dzien nie wyobrażam sobie. I znowu sprzeczność jedni ze cholewka ponad kostkę inni twierdzą ze usztywniana kostka to mit....nie będę się pytać lekarza bo jeden powie tak inny inaczej, ehhh

Oj Ula - zgadzam się w zupełności. Ja z Amelką byłam u trzech ortopedów i każdy mi powiedział i doradził co innego w sprawie obuwia i wkładek. Normalnie oszaleć można. Co do jednego tylko wszyscy trzej byli zgodni - obuwie musi być tak dopasowane, żeby nie było zbyt sztywne nad kostką. Ma usztywniac nogę do kostki, a już powyżej powinno być mięciutkie - bo inaczej dziecku uciska ten bucik na ścięgno Achillesa i noga się wykoślawia, bo dziecko stara się tak ułozyć stopę, żeby nie czuć ucisku. Mam nadzieje, że zrozumiałyście, o co mi chodzi. Dlatego wszyscy odradzają teraz tzw. kapcie sopockie.

Ida niestety zdejmuje te skarpetki z podeszwa :(, jesli by ktoras chcialato moge podeslac: nr 20, podeszwa gumowa, karbowana antyposlizgowa. Czas zdjecia z nog: 30 sekund. Skarpetky, podeszwa skorzana,nr 18, czas zdjecia z nog: 15 sekund, skarpetki, ABS, paski, podkolanowki, czas zdjecia z nog: nie wiem, zdazyla zanim zalozylam jej druga... Kapcie zwykle, na rzep: czas zdjecia z nog: okolo 2 minut, od kiedy opanowala rzep: 30 sekund jak (jesli) pilnowana.... kapcie, wysokie, sznurowane, czas zdjecia z nog: okolo 5 minut :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hura!
heheh ja mam taką sąsiadkę (2 lata) co nawet w zimie bez butów śmiga, bo wszystkie ściąga i gdzieś po drodze po podwórzu rozsiewa (inna sprawa, że ta sama sprawa jest z majtami :/ )

heheh ja mam taką sąsiadkę (2 lata) co nawet w zimie bez butów śmiga, bo wszystkie ściąga i gdzieś po drodze po podwórzu rozsiewa (inna sprawa, że ta sama sprawa jest z majtami :/ )

Hah ciekawe jak ona to robi z tymi majtaskami :D

ahh te dzieci

Ja idę we wtorek kupić młodemu adidasy. MA już trampki ale na czubkach palcy ma ta "gumę" i ma twardo . Ogólnie cały but taki sztywnyt więc ide poszukac czegoś miekkiego :)

a jakie wkładki nosi ? (maja starsza też ma ten problem) ćwiczysz coś z Amelką ?

Amelka ma wkłądki supinujące piętę i kapcie ortopedyczne za kostkę (ze zwróceniem uwagi, żeby powyżej kostki nie były już za mocno sztywne). Ćwiczeń specjalnych nie robimy, poza takimi ogólnymi, jak chodzenie na paluszkach, na piętach, chwytanie ołówka paluszkami i takie tam

A twoja córka ma wkładki?

Ostatnia edycja:
reklama
mam mętlik totalny bo...
chciałąm dziś iść do sklepu po pierwsze buciki dla Niunia ale...przejrzałam z ciekawśći w necie ile buty kosztują i szok totalny jakie ceny obuwia dla maluszków...ok 100 zł takie na jesień ...już się zrobiło zimniej i zaraz trzeba kupowac kozaczki...jak z tego wybrnąć...nie wiem...i rajstopki muszę kupić jeszcze na teraz ...dobrze że czapeczkę już cieplą kupiłam...ale w skarpetkach nawet podwojnych za zimno ...
Może są jakieś dobre buciki i w rozsądnej cenie w znanych sieciówkach co??

Do góry