reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Buciki:-)

reklama
a ja kupilam takie dla Milenki Buty E930 (18-23)
. przymierzalam w zdrowej stopce, ale byly tylko brazowe po 130 zl, ale napisalam do producenta i przyslali mi za pobraniem biale (potrzebne byly na chrzest i nasz ślub). Zaplacilam z przesylka 88 zł. Butki sa rewelacyjne, mieciusienkie i chyba Mili w nich wygodnie, bo przebalowala radośnie chrzest i cale wesele.

Jakie buciki wiosenne kupujecie. Jaśowi przymierzałam kilka par ale wszystkie jakieś sztywne i znowu problem jak z zimowymi nadchodzi.

Jakie buciki wiosenne kupujecie. Jaśowi przymierzałam kilka par ale wszystkie jakieś sztywne i znowu problem jak z zimowymi nadchodzi.

ja też jeszcze właśnie nie wiem - idziemy w sobotę do ortopedy to zapytam.
Planowałam jakieś trampeczki i sandałki bardziej zabudowane.

Idę do ortopedy który jest przeciwny wtłaczaniu dzieci w kapcie usztywniane itd i ja właśnie też nie mogę zrozumieć czemu te wszystkie buty sa takie twarde ? Niby się zginają ale podeszwa czasem dużo twardsza niż w którychkolwiek moich butach :/

Widziałam w przecenach takie buciki w Bartku, bardzo były fajne i mięciutkie, ale niestety tylko 20-ka została: http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/product/1188/t-3131812w.html

My dzis kupilismy Bartki:
Sklep internetowy sklep.bartek.com.pl :: W-51736/72Q
cena powala. Kupilsmy bo akurat mialam malego ze sobą a my do W-wy mamy całą wyprawę. Spodobały mi się i długo nie wybieralam bo Olis ganiał w jedną i drugą, pewnie gdybym byla sama mialabym dylematy a tak rach ciach i do przodu. Rozmiar 22, bylam w szoku ze takie duze, ale Bartek ma wkladkę w buciku ktora sie wyjmuje i na niej jest zaznaczone do ktorego momentu moze byc nozka, a dalej zapas. Moim zdaniem są dosc duże, ale Pani sprzedawczyni lepiej się zna, rozm 21 był w sam raz a to znaczy ze za małe. Tak wiec u nas zakupy butowe trwały 10 minut, Olis założył i uciekł ;p

wow buty fajne ale nie dałabym tyle za nie. Nawet połowy tyle. Dziecko rosnie szybko i założyłam sobie ze do 50 zł tez idzie kupić fajowskie buty dla malucha i wiecej niz tyle nie wydaje. No chyba ze zimowe nasze 72 zł kosztowały ale teraz te wiosenne McArthur ma z 5-10-15 za 27 zł z przeceny [kosztowały 70 zł] no i tez smiga w te i spowrotem. dla przypomnienia mamy takie: buty.jpg ehhh a marcelowi cos sie pochrzaniło i odmówił noszenia kapci ;/ no i zdejmuje i cały czas na boso...o dziwo nie slizga sie na panelach. Dobrze tylko ze juz ciepło wiec nie jest zimno od podłogi. Jakby co to beda na dwór :D bo nie wyglądają tak typowo kapciowo-domowe :D:D:D:D:D

Ostatnia edycja:
Ja wiedzialam ze buty bedą drogie i na takie się nastawialismy, ale ze aż takie drogie....ech... Fakt powariowali!!!! A ja razem z nimi :)
My zimowe kupilsmy za 50 zł (i w sumie bylam wkurzona ze nie firmówki ale Olis wiecej w wozku niz na nozkach smigał wiec oplacało się ) i obiecałam sobie ze na wiosnę (a przecież i pewnie lato/jesien starczą) kupię jakies bartki, ecco czy geoxy. Akurat u męza cos się ruszyło w pracy wiec mogłam sobie pozwolic, a wiem ze w nich bedzie smigał długo.
Niestetyy jeszcze muszę kupic mu jakies trampkowate, oraz sandałki (tez Bartki, Ecco lub Geoxy).

no jesli buty maja max centymetrowy zapas to moim zdaniem na jesien nie wystarczą no chyba ze dziecku słabo rośnie stopa bo mojemu dosc szybko wiec pisze z naszego doswiadczenia. tak wiec nasze mcarthury maja wkładne 14,2 cm, buty po domu kupowałam juz na dobre 14,5 cm a na lato sandałki beda jeszcze pare mm wieksze wiec nie sadze zeby nasze wystarczyły na jesien. sie zobaczy moze jeszcze wrzesien przetrzymamy na styku a potem kupie mu zas jakieś wyższe nieocieplane ale takie do kostki coby do zimy jakoś przetrwać. Marcelowi zależy ale tak w ciągu miesiąca lub dwóch rośnie stopa srednio o 3 mm.

reklama
pewnie ze zobaczymy :)
Zmierzylam specjalnie, OLis ma nozkę tak jak jest zaznaczone na wkladce ze mają byc paluszki a potem jest dalej wkladka, od duzego paluszka (narysowanego na wkladce) do konca wkladki jest 1,5 cm. Nie kupowalam butow zeby starczyly na niewiadomo ile, kupilam takie jakie polecila baba w sklepie, na ile starczą nie wiem, po prostu je kupilam i tyle :)

Ostatnia edycja:
Do góry