reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze Buciki:-)

reklama
Myślalam o befado ze sztywną podeszwą, o kapciuszkach nie butach na dwór ;P o np. takie:
25 Befado KAPCIE zapinane PISKLAK super sztruks (1211321651) - Aukcje internetowe Allegro
bo u nas na wsi ;p takie są a do W-wy z małym narazie się nie wybieram.
Tak na marginesie bardzo sobie chwalą tą firmę, nawet dostała jakąs nagrodę jeżeli chodzi o zdrowe stópki dla maluchów.

tez bede kupowac takie papucie dla Kacpra jak sie zimniej zrobi i bedzie pewniej chodzil..podobno jest to bardzo dobra firma:-)

Myślalam o befado ze sztywną podeszwą, o kapciuszkach nie butach na dwór ;P o np. takie:
25 Befado KAPCIE zapinane PISKLAK super sztruks (1211321651) - Aukcje internetowe Allegro
Tak na marginesie bardzo sobie chwalą tą firmę, nawet dostała jakąs nagrodę jeżeli chodzi o zdrowe stópki dla maluchów.

Moja mała w takich chodzi po domku, czasami w skarpetkach antypoślizgowych. Też mamy befado i małej super się chodzi w tych bucikach. Już mamy drugą pare bo z poprzednich wyrosła.
Nie wiem natomiast co z tym chodzeniem na pauszkach bo mała stawiała całe stópki.

dokładnie takie kapciuszki kupiłam dla Emilki,tylko w kolorze różowym,ale podeszwa i zapiecie to samo,u mnei w mieście była przecena i kupiłam je za 15zł,ale na dwór to one nie bardzo bo nei są ocieplane,ale niebawem trzeba będzie sie rozejrzeć za bucikami na spacerki bo mała zaczyna już chodzić,zrobi 2-3 kroki i siada i tak wkółko,a my z mężem cali w skowronkach (m za każdym razem łzy w oczach,tyle radości nam to chodzenie jej sprawia)
http://allegro.pl/24-befado-kapcie-sandalki-pisklak-dla-dziewczynki-i1212119464.html
o EMilka ma dokładnie takie tylko że różowe

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy chodzą wasze dzieciaczki w bucikach po domku już? Bo mały ma ochotę pochodzić ale myślę ze w buciku lepiej stawiałoby mu się stópkę bo narazie na paluniach. I podłoga już dość zimna ;/ Myślę o bucikach np. befado?

Myslę że póki jeszcze sprawnie nie chodzi w zupełności wystarczą skarpetki z podeszwą. Można je założyć na rajstopki.
Teściowa kupiła bardzo podobne małej, Asia się w nich męczy, przeszkadzają jej w siadaniu, raczkowaniu, nóżka spocona.

MAM DOŚĆ! Młoda pcha co popadnie i chodzi przy tym i byłoby ok ale jak się gdzieś zablokuje to od razu ryk!!! I muszę biec pomagać. Wkurza się od razu i ryczy. Pochowałam więc wszystkie rzeczy tj. krzesełko, taborecik i pchacz to zabrała się za duże krzesła i z nimi jeżdzi. MASAKRA. Nawet nie bawi się zabawkami tlyko chodzić i chodzić.

Ja się zgadzam z dziunką. Nie założe małemu takich butków (dla mnie to nie kapcie) dopóki nie będzie chodził. Wystarcza takie jak ma Ania sm z hm-u, albo w rossmanie są:-D
najwygodniej uwolniona stópka.Raczej małemu w mieszkaniu butókw nie będę zakładała, bo po co:tak:

Moderatorki przeniescie nas na odpowiedni wątek

a ja z kolei nie zgodze sie z dziunka:) ignas ma kapcie befado w domu i stopa juz mu sie nie wygina jak przy skarpeto-kapciach:/ staje przy wszystkim wiec ma usztywniona stopke i sie nie slizga, jak mial skarpeto-kapcie to stawal nawet na materiale nie na podeszwie bo tak to sie jakos wywijalo:/ skarpeto-kapcie na razie tylko na spacer:)

Dziewczyny czy chodzą wasze dzieciaczki w bucikach po domku już? Bo mały ma ochotę pochodzić ale myślę ze w buciku lepiej stawiałoby mu się stópkę bo narazie na paluniach. I podłoga już dość zimna ;/ Myślę o bucikach np. befado?
my w befado na dworek śmigamy.

reklama
No własnie ja tez mam te skapetko kapcie i one się z nóżki na boki lub wzdłóż lub w szerz zsuwają. Czasami chodzi w nich chwilę jak wócimy z dworku a jeszcze nie zdąże go rozebrać. Skarpetki tez mu się zsuwają czasem, myślalam ze butki pozwolą ładniej stawać. Ale narazie na bosaczka pośmigamy chociaż za ok 1 msc mu założę buciki i zobaczę.

Do góry