reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

Marita Wózki z tej firmy były pierwszymi jakie oglądaliśmy w sklepie. Też nam się podobają, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy się na żaden model.

reklama
Pasklilia pisze:
boje sie o te rozkrzyczane kolorki jak beda wygladaly po slonecznym lecie...

Nie ma strachu ... wątpię by po lecie dziecko się mieściło w tej gondolce, pewnie już dawną przesiądzie się na spacerówkę, by podziwiać piękny świat poza łonem mamusi :)

A co do nosidełek na szelkach to można je stosować od czasu, gdy dziecko samo trzyma główkę, a z tego co wiem Zosia nie ma z tym problemów. Ona już kilka tyg. po urodzeniu próbowała się przewrócić z plecków na brzusio ... jest wygimnastykowana po mamusi no i może troszkę po tatusiu ;) Pozdrawiam Aniu :-*

marita21 Ja sama posiadam taki wózek tylko czerwony z czarnymi lamówkami :) A ten wózek w kolorze niebieskim lub różowym wygląda superrr
A tak wygląda mój wraz z zawartością w gondolce (nosidełko)

MariaOla:)
Poleciłam nosidełko, bo nam bardzo służyło i w dalszym ciągu się sprawdza, mała czuje się w nim bardzo dobrze, waściwie tak samo jak noszona na rękach. Jakby to było z chustą, nie wiem.
A jeśli chodzi o to co dobre i co ma wielu zwolenników, a co nie, prawda jest taka, że rzeczywistość sama to weryfikuje. Dziecko jest dzieckiem, jest istotką z charakterem i niestety, a może stety nie da rady zamknąć go w książkowe schematy.

annamaria, mysle ze tu nie chodzi o ksiazkowe schematy, a o to, ze warto uniknac schorzen, ktore moze spowodowac zbyt wczesne, lub zbyt czeste noszenie dziecka w nosidle w pozycji wiszacej. Z punktu widzenia izjo fizykoterapeutow produkt ten jest chybiony. A maluszka mozna przyzwyczaic odrazu do chusty..

i w tym miejscu możemy znowu dyskutować:), czy nosidło (chusta) sporadycznie, czy często. Zosia jest noszona w nosidle od czasu do czasu, generalnie wtedy, kiedy wiem, że z wózkiem bedzie kłopot.
A swoją drogą ciekawe, kiedy chusta doczeka sie krytyki?
Dobra już kończę z tymi wywodami, wiadomym jest, że dzidziole najważniejsze i każda z nas chce jak najlepiej:)

Eeeeee tam babeczki, niebawem będziemy mieć swoje i będziemy mamować pełną gębą :)
Do wszystkiego trzeba podchodzić z umiarem ... ten sam fizykoterapeuta wykluczył chodzik, bo bioderka itp. a wiele dzieciaczków od lat ich używała i nic im się nie dzieje. Wszystko trzeba dopasować do dziecka, bo każde jest inne.

xmamuśka ..... fajna zawartość :) :) :)

MariaOla widzę, że oglądałaś nowy odcinek "Mamo już jestem". Ja też go oglądałam, ale niestety nic mi nie wyjaśnił na temat kupowania smoczków, bo nadal nie wiem jaki kupić: silikonowy czy kauczukowy i jakiego kształtu. Oni nie powiedzieli nic konkretnego na ten temat. Co ty na to? Jaki wybierzesz dla swojego maluszka? A może inne dziewczyny coś poradzą?

reklama
Jeśli chodzi o smoczek to polecam silikonowy, w żadnym wypadku lateksowy ponieważ one bardzo szybko się psuja. Robią się klejące

Do góry