reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

reklama
Dziewczynki, a od którego miesiąca nasze dzieci będa mogły jeździć już w spacerówkach ? W lipcu poznałam mamę z półroczną córeczką i mała jeżdziła w dużej gondoli...
Ja jestem za 3-funkcyjnymi wózkami, ale one maja zazwyczaj małe gondole.

czesc dziewczyny...wpadlam tu z czercowek...moja niunia juz na swiecie i wozek tez kupiony...wiec chcialam wam doradzic jesli moge...(pracowalam tez w hurtowni dzieciecej przez ponad rok)...tak jak niektore z was czailam sie na Quinny ale wozki te sa dosc niestabilne..zdazylo sie kilka przypadkow ze wozek sie wywrocil..a tego z pewnoscia dla swoich malenst nie chcecie...chociaz fakt ze wozek wyroznia sie z tlumu i jest lekki...Ja kupilam wozek Bugaboo-cameleon i jestem bardzoooooooo zadowolona...fakt cena jest wysoka ale warta wozeczka...caly komplet razem t fotelikiem maxicosi wyszedl mnie bez kilku centow 1000euro...ale jest duzo walorow tego wozka..gondola jest bardzo wygodna i zrobiona z dobrych materialow...kosz na zakupy duzy,przekladana roczka,dobra amortyzacja...mimo malych kolek z przodu sprawdza sie nawet na spacerach w lesie...spacerowka choc jeszcze nie uzywana wiem ze jest wygodna..tu w berlinie jezdzi duzo tych wozeczkow...jego dobra cecha jest tez to ze jest lekki,bardzoooo zwrotny i latwy w skladaniu i rozkladaniu...podbil amerykanski rynek ze startu...wszystkie slawy obowiazkowo kupuja ten wozeczek...co jest tez wazne zostal zaprojektowany przez lekarzy...aha ma terz regulowana raczke..nawet 2,5 metrowy tata bedzie wygodnie mogl prowadzic wozeczek...a z kolorem tez nie bedzie problemu...mozna sobie samemu skaponowac jakie polaczenie kolorystyczne sie chce miec...mozna miec nawet rozowo zielony ;D ;D ja osobiscie mam czarno czerwony...a tu adres : www.bugaboo.com

No coż.. 1000 E to u nas 4 tysiace złotych. Biedy nie klepie ale wózek za taką cenę to dla mnie strata pieniędzy. Nawet dla mojego ukochanego pierwszego bobaska, dla ktorego chcę jak każda z nas wszystkiego co najlepsze. Myślę, że są wozki dużo tańsze a conajmniej tak dobre jak ten o którym piszesz..

JA dla mnie dostaje wózeczek wysoką note za funcjonalność pod tym względem jest naprawde świetny i mimo, że stac mnie na zakup tego wózeczka to niebardzo podoba mi się on jeżeli chodzi o stronę wizualną a więc poszukam dalej może uda mi się znaleźć równie funkcjonany co i ładniutki wózio.

Tak, tak wiem, wiem w wózku powinno chcodzić o to, żeby był jak najbardziej funkcjonalny ale ładny chyba też prawda ???

Kamila przyznam, że zainteresował mnie ten wózek :) Troche funkcji mu brak jak np. przekładana rączka, regulacja podnózka itp. ale ideal ciężko znaleźć :) No i cena rzeczywiście zadziwia :) ciekawe tylko czy to za cały komplet spacerówka + fotelik chcociaż wątpię

Wózek za 4 patole ... ludzie , przecież za to można kupić używany samochód !!! Boże czy on lata, śpiewa i tańczy ;) Zresztą ja mieszkam na osiedlu, a nie w Hollywood i u nas nie ma gwiazd :D więc myślę, że wózek z Chicco mi wystarczy ;)

A ja wam powiem jako doświadczona matka że wogle niema co kupować drogiego wózka bo i tak co druga z was bedzie zalować wyboru i kupi na lato nową spacerówkę!! Vhociasz w obecnym wózku też będzie spacerówka ;D Wiem to sama po sobie :laugh:

reklama
MariaOla popieram cię. Za takie pięniądze można kupić nie tylko wózek, ale i sporo bardzo potrzebnych rzeczy dla dzidziusia. Ja osobiście dziękuję patrycji24berlin za radę, ale w naszych warunkach zarobkowych i drogowych to wózek za 4 tysiączki, to lekka przesada.

Cały czas szukam jakiegoś konkretnego wózka, na jaki mogłabym się zdecydować, ale jeszcze nic nie wybrałam. Wiem jedno, że nie chcę trójkołowców i chę wózek trzyfunkcyjny.

Kamilala1 myślę, że nasze maleństwa zmieszczą się w gondolach wózków trzyfunkcyjnych (nawet w śpiworkach). No chyba, że urodzi się mały wielkoludek (mierzący np. ponad 60 cm), a jak będzie już ciepło to pewnie będziemy mogły wykorzystać spacerówki.

Do góry