reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

Fajnie, Monika, że też oglądasz ten program, będę miała z kim o niektórych tematach podyskutować ;) ... a co wielkości gondoliki to masz rację, nasze maleństwa urosną do lata mniej więcej tyle co te wszystkie bety ocieplające ;D

reklama
Abeja dzięki za podanie stron z wózkami. Część z nich już widziałam ale jeszcze nie wszystkie.
Ja to mam ostatnio manię oglądania się za wszelkimi wózkami na ulicy i w sklepach. :D Później staram się po ich nazwie znaleźć strony internetowe ich producentów.

sa_raa ... masz rację Quinny jest zarąbisty, prowadzi się go małym paluszkiem a do tego jest pierońsko lekki ... miałam okazję jeździć taką spacerówką i żadnym innym nie porusza się tak wygodnie .... tylko ciekawa jestem, jak będzie zimą, w zaspach śnieżnych, bo ma małe kółka .... przynajmniej ta spacerówka, o której myślę

Rozmawialam dzis w "Smyku" z mama slicznej, 3,5 miesiecznej panienki. Kobieta jeżdzi X-Landerem trójkołowym i stwierdziła, ze nie oddalaby go i nie wymienila na żaden inny.
Hmm.....

są rózne modele Quinny. Ja raczej myśle o spiddy niż o buzzy właśnie ze względu na to iż buzzy ma małe kółka z przodu. U mnie jednym z głównych kryteriów przy wyborze wóżka jest jego wielkość po złożeniu bo niestety mam samochodzik typu sedan i nie wszystkie wózie wejdą do bagażnika a ja się często przemieszczam :) i quinny jest pod tym względem idealny :D

reklama
też zastanawiałam się nad Qinny, z tym, że wiekszość z nich to niestety trójkołowce, a te raczej mnie nie interesują. W przypadku X-Landera tez w gre wchodzi raczej wersja z 4 kólkami.

Z autkiem to mieliśmy wesoło. W marcu mój mężczyzna mial na szczescie nie groźny wypadek i naszą starą dobra babcie mazdę kombi niestety trzeba było zezłomować. Podczas majowego weekendu na Ślasku zawitalismy na giełdzie w Gliwicach z zamysłem zakupu kolejnego samochodu kombi (z przyzwyczajenia i przyszłościowo - na wozek za jakis czas hehe) no i z racji ekonomiczności raczej diesla. I.. zakochaliśmy sie w pięknej czarnej Alfie Romeo. Nabyliśmy ja 2 maja. A 7 maja zrobiłam test, który wskazał dwie kreseczki...... :) no i cóż.. Alfa jest nadal piękna... ale ... również dzis sprzedana a my znów poszukujemy :)

Do góry