reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

Nasz wózek złożony w kartonie grzecznie stoi w salonie.
Żadne tam zabobony na nas nie działają.
A później wózek będzie stał na klatce schodowej ( u nas są tylko dwa piętra, czyli tylko cztery mieszkania, w tym 3 zamieszkałe), będziemy go przyczepiać na noc tak jak aktualnie przyczepiamy rower. Trochę się obawiam, ale w domu będzie trudno sie z nim zmieścić.:baffled:

reklama
Ja tam w te zabobony nie wierze, co ma byc to bedzie.
Mysle, ze jak pojedziemy po lozeczko to zamowimy wozek ( jak wreszcie sie na cos zdecydujemy :wściekła/y: ) i albo odbierzemy jeszcze przed porodem, albo P[iotrek po niego pojedzie jak bede juz w szpitalu. :tak:

Takie zabobony mnie denerwują..
Kamilala extra wózek!
My wózek mieliśmy w mieszkaniu bo mała w nim spała na początku cały czas a teraz też ją karmię w nim i przez dzien w nim spi...Mamy tez drugi wozek,mniejszy on juz czasem stoi na klatce a czasem w przedpokoju...Mieszkanie 47m..

Nasz nowy wózek juz stoi zlozony w szafie a do porodu jeszcze hohohoho....:laugh2: przy poprzedniej ciązy tez sie takimi sprawami nie martwiłam . Łóżeczko złozyłam we wrzesniu ciuszki jakos tez tak kupiłam....i siedziałam i segregowałam, układałam i przekałdałam:-D i w ogóle...zreszta same wiecie jak to jest a potem chodziłam i kupowłam rózne rózności...szczotke do włosów (których było jak na lekarstwo:-D )wanienkę i takie tam.... i wózek tez był ze dwa miesiące przed porodem i wszystko jest ok. :-)

Mam przeciez musze w czymś ja wozić:-) . NO ale wiesz idiotycznie by wyglądało gdybym w dwuosobowym wóżku woziła tylko EMilkę:-D . Tamten pewie sprzedamy gdzieś w lutym lub w marcu.No i kupimy parasolkę bo Emilka będzie juz na tyle duża by w niej siedzieć no i chyba nie będzie już tak zimno.

reklama
Do góry