reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze 4 kólka - na co sie zdecydować?

Karlam W mojej klatce na 6 mieszkań 4 zajmują młode małżeństwa. Dwa z nich przetrenowało już zostawianie wózka na dole klatki (pod warunkiem, że domofon działa) ;-) Także raczej nie boję się, że mój nagle zniknie. Tym bardziej, że na noc Maciek może go wnościć do góry pod drzwi naszego mieszkania, a rano znowu go znosić :-) Pytanie czy będzie mu się chciało ?;-)

A ma wyjście?;-) :-) :-)

reklama
ech, ja mam 2 pietro, zero windy i raczej nie bede zostawiac wozka na dole, bo chcialabym go jeszcze miec. :-( Chcielismy garaz wynajac, ktory stoi u nas na podworku, ale niestety, administracja nie moze sie zdecydowac, czy ten garaz wynajmowac, czy zburzyc. A ostatnio to juz mnie calkiem rozwalili stwiredzeniem, ze nie wiedza, czy ten garaz to jest ich. :szok: :eek: jeden wielki bajzel maja w papierach i tyle. :wściekła/y:

Dzięki dziewczyny...:happy:
Wózek to Implast Volant 3. Kupiłam go na allegro za 1299 zł (spacerówka i gondola) + fotelik za 339 zł....

xmamuśka ja swój wózek tez zostawię dla drugiej pociechy ( nie mam jeszcze jednej , a druga już w planach :tak:) . A jaki fajna niunia w twoim wózku leży....pozazdrościć tylko i cierpliwie czekać na swoje mogę....:tak:

Ja na szczęście mam dużą windę i tylko kilka schodków będę musiała pokonac. A wózek tez zostawiac będe pod drzwiami mieszkania...bo w mieszkaniu to miejsca raczej - niet. Ewentualnie balkon latem zostaje....

Fajnie, ze macie juz Wasze wozeczki w domku. Ja moj bede miala jak sie maluszek urodzi, chyba, ze jeszcze nam sie odmieni. Doszlismy do wniosku, ze nie mamy miejsca, zeby trzymac ten wozek 2 miesiace w domu. Ale moze i jepiej, moze w styczniu beda wyprzedawac jakies "stare" modele z tego roku? Ponoc niektore sklepy tak robia.

no tez o tym slyszalam :-) ale mysle ze wyprzedaze to juz sie robia wczesniej, w litopadzie czy grudniu zeby w styczniu te nowe modele juz byly w sklepie :-) z reszra zawsze warto sie potargowac :-) w czwartek chyba pojedziemy do hurtowni kaja :-) bo w bocku juz bylismy i jak narazie tylko tako nam sie podobal ale jest ciezki, no i z firmy "Polak" ale sa dosc drogie, Deltim w bocku mnie rozczarowal, zobaczymy jak tam Jędroch w kaji :-)

reklama
Ostatnio usłyszałam od kilku osób, że wózka nie powinno się trzymać w domu na dwa miesiące przed porodem :baffled: Bo to przynosi pecha :baffled: Wózek powinien znależć się w domku kilka dni przed porodem ... To jakiś zabobon, w który nie wierzę, ale na Maćka to podziałało i wyniósł wózek do piwnicy. Nie mogłam go przeglosować ;-) Pozwolił mi tylko zdjąć wysiółkę wózka do prania (a raczej sam ją zdjął) i tyle go widziałam :-D

Do góry